Порадьте, як не витрачати гроші?

Тема у розділі 'Економіка, бізнес і фінанси', створена користувачем Оля, 25 бер 2008.

1. Гелена

Гелена Дуже важлива персона

Відповідь: Порадьте, як не витрачати гроші?

а, я глянула в статтю - він збирається сплатити кредити за 2-3 роки
    ну я то думаю, нащо 20 чекати? тепер ситуація виглядає набагато краще
    але я вважаю що заощадження завжди треба мати, а він витрачає весь заробіток
    ну але то його справа :)

• Подобається Подобається x 2
  2. 1h0r

1h0r Well-Known Member

Я також думаю що заощадження треба мати :)

Хоча тут питання таке, розмір, моїх наприклад (тай більшості учасників цієї теми думаю), заощаджень такий що їх не можна вкласти в щось значуще, наприклад в нерухомість в Києві. Були б в мене інші доходи, було б інше ставлення до заощаджень :) (ну катера і лексуса я б точно не купляв)

• Подобається Подобається x 1
  3. Руда Кішка

Руда Кішка Well-Known Member

В іншому нашому виданні трохи раніше була розписана повна картина доходів і витрат цієї сім'ї (там є така рубрика, сім'я показує свої доходи і витрати, каже які має побажання і декілька різних фінан. спеціалістів розписують їм фінплан).
    Так $25 000 складаються із зарплатні Дмитра $12 000, дивідендів Дмитра $11 500 і дивідендів дружини $2 500. В них трикімнатна квартира в центрі міста і два будинки 20 кв.м. і 230 кв.м. В одному будинку живуть, інший та квартиру здають. А в нас такі ціни на оренду шаленні...
    Цій сім'я всі!!! фін.аналітики казали, що вони "неправильно" поводяться з грошима :)

Додано через 4 хвилини
    В його ситуації необов'язково :) Це коли ніц не маєш (квартири і т.п.) тоді так, заощадження треба мати. А якщо їм конче потрібні будуть гроші - продадуть квартиру чи одни з будинків :) Окрім того з їх дивідендами, можна місяць відкласти і будуть такі заощадження, що ми їх і за 5 років не зберемо :)

4. 1h0r

1h0r Well-Known Member

12+11,5+2,5+гроші за оренду аж ніяк не = 25

:)

5. Руда Кішка

Скоріш за все 12+10,5 (тут на тисячу помилилась :) )+2,5 = 25, а "гроші за оренду" входять в чиїсь з їхніх дивідендів

6. 1h0r

1h0r Well-Known Member

Та й будиночок один там на 20 кв.м. напевно також опечатка :)

А взагалі, на мій делитанський погляд, не так вже й погано все з тими доходами закручено. Я думаю що то що він сплачує за кредит, вертається йому частково орендою, тобто він факитично по кредиту не переплачує, а нерухомість отримав, і то напевно набагато вартіснішу ніж міг би отримати роблячи "заощадження".

Та й взагалі гроші мають бути в русі, а заощадження .... це для людей з моїм рівнем доходу (

7. Руда Кішка

так 250 кв.м. і 230 кв.м.

Отут я з вами згодна

8. vasyl

vasyl Well-Known Member

Заощаджень має бути на 3-6 місячних доходів. Це не я придумав. З ними психологічно легше себе людина почуває. Наприклад, той же Дмитро вирішить звільтись з роботи. За що жити поки знайде нову? Ну не продавати ж квартиру за півмільйона зелених....

Все що наскладали більше - інвестувати. Куди інвестувати - то вже від суми залежить та ще від багатьох факторів.

Чомусь люди в нас навчились на 20 років брати кредити, а інвестувати на 20 років ніхто не думає. Квартиру купив за декілька років продати. У інвестиційний фонд вкладають теж на декілька років - так, подивитись що з того вийде. А хто планує життя на 20 років вперед? А на 30?

9. 1h0r

1h0r Well-Known Member

це ж треба ще змогти стільки прожити :)

Та якщо він має постійний достатньо великий дохід від оренди квартир то навіщо йому заощадження
    імовірність одночасногї втрати роботи, проблем з 2-ма різними орендарями я думаю мало імовірні

10. Руда Кішка

Він власник фірми :) Не думаю що він буде шукати нову роботу :)

11. vasyl

vasyl Well-Known Member

Є така річ, як звичний спосіб життя людини. Хтось витрачає в місяць 1000$ і для такої людини перехід на витрати 500$ в місяць будуть важкими. Хтось витрачає 15000$ в місяць і перейти на витрати в 5000$ в місяць будуть болючими. Це з сфери психології, мабуть, а не економіки. Але так воно є.

Давайте припустимо що він найманий працівник і таке може бути. Ми ж не говоримо конкретно про цю людину. Мабуть вже загикався він :)

12. 1h0r

1h0r Well-Known Member

ну тоді це справді до психолога, крім звичного способу життя є інші фактори.
    В мене наприклад, при зменшені доходів автоматично зменшились витрати.

Заощадження це як на мене гроші зібрані на форс мажорні ситуації, наприклад хвороба .... (та й впринципі ніяких інших прикладів щось не проглядається), це такий собі НЗ.
    Всі інші заощадження повинні бути в русі і давати дохід, або вкладатися в "щось потрібне" (справді потрібне а не просто так) бо гроші мають властивість знецінюватися.

От власне головним в тій ситуації є питання рівня доходу, хтось то НЗ за місяць збирає а хтось за рік.

13. vasyl

vasyl Well-Known Member

Власне, що він не може назбирати своє НЗ бо грошей не залишається. Прийшло 25000 - пішло 25000. І відкласти важко - кредити і спосіб життя.

Не важливий розмір доходу. Якщо ти відкладаєш в місяць 10% то місячний запас ти будеш мати за 10 місяців. При будь-якому доході.

Навіть при будь-якій великій покупці (нові дизайнерські меблі, нова машина для дружини, деревяна баня на подвірї...), яку вони собі забажають, їм треба брати кредити (переплачувати), коли можна мати запас і ним користуватись.

14. 1h0r

1h0r Well-Known Member

виплатить лексуса купуватиме машину дружині ... але то таке...

За НЗ автомобілів не купляють, принаймні я, для мене навіть якщо б прийшлось зробити якусь дорогу покупку НЗ всеодно залишилось би

15. Зануда

Зануда така зануда

:y: :y: :y: :D :D :D :D

а де твій аватар? :)