Порадьте, як не витрачати гроші?

Тема у розділі 'Економіка, бізнес і фінанси', створена користувачем Оля, 25 бер 2008.

1. vasyl

vasyl Well-Known Member

Відповідь: Порадьте, як не витрачати гроші?

По іншому це точно. Але чи краще чи гірше? і як це оцінити?

Ефективність керування своїми коштами не повязане з ростом доходу.
    З ростом доходу зявляється більше можливостей - можна більше витрачати, або також можна більше інвестувати.

Як на мене, ефективність керування росте тільки з підвищенням своєї грамотності, незалежно від від того заробляєте ви 1000$ чи 10000$ (чи ви говорите про більші суми доходу?)

• Подобається Подобається x 2
  2. консультант

консультант Дуже важлива персона

Якщо планую щось придбати і бачу, що фінанси бажали б кращого, то починаю думати, чи можу обійтись без цього, чи це річ першої життєвої необхідності. В більшості випадків вбачаю марнотратство. Така методика мене часто виручає !:)

• Подобається Подобається x 3
  3. vasyl

vasyl Well-Known Member

Ще пару слів про розумне користування грошима.
    Попався мені журнал Галицькі Контракти №15 від 14.04.2008. В ньому спецпроект "Власні гроші". Консультанти для різних людей дають поради щодо інвестиційних планів. Але цікаві не рекомендації, а те як люди розпоряджаються коштами. Редакція запевняє що це реальні люди:

Юрій. 22 роки. Щомісячний дохід в середньому 2000$. Має депозит на 2000$. Відкладає щомісяця 300$. Кредитів немає.
    Андрій. 25 років. Щомісячний дохід 9000$. Заощаджень немає. Кредит на приміщення - виплата 2400$ на місяць.
    Віктор. 49 років. Щомісячний дохід 8000грн. Депозит 35000грн. Поточний рахунок 30000грн. Кредитів немає.
    Дмитро. 27 років. Щомісячний дохід сімї - 25000$ !!!! Заощаджень немає. Щомісячні платежі по кредитам - квартира в центрі Києва 4000$, будинок в Києві 4000$, будинок в Києві 3800$, автомобіль Лексус 800$.

Дмитро є прямим підтвердженням того, що сума доходу зовсім не означає правильне використання грошей. Тому вчіться користуватись грошима зараз, поки заробляєте небагато. Потім буде легше.

Тільки не пишіть, що він вкладає гроші в нерухомість, це теж інвестиції. В нього кредити на 25-30 років. Переплата по кредиту в нього виходить більше ніж в 4 рази. Мені важко проаналізувати ситуацію вцілому тому, що не знаю всіх даних про кредитування, квартири і т.д. Але це не найкраще використання грошей.

• Подобається Подобається x 3
  4. Гелена

Гелена Дуже важлива персона

де редакція надибала тих людей? сумніваюся що методом тику на вулиці
    ще би написали де вони працюють, особливо цікаво де працює Юрій який в 22 роки заробляє по 2 тис. баксів
    ну і ще цікаво чому такий дурний Дмитро :D

• Подобається Подобається x 5
  5. Deus igrok

Deus igrok Дуже важлива персона

http://kontrakty.com.ua/show/ukr/article/45/15200810327.html

В мене в асьці є хлопак , 19 років ... на інтернеті ще більше в місяць заробляє

6. 1h0r

1h0r Well-Known Member

Гелено, все набагато простіше. Юрій живе з батьками а Дмитро з жінкою і дітьми :D

як на "галицькі контакти" доходи зовсім не галицькі

Цікаво яким методом. Ну ще якби дівчина, то з веб камерою може й заробила б не мало, а хлопець.... та оча тепер такий час що хто його знає ...

• Подобається Подобається x 4
  7. Гелена

ага, то так би і сказали що то підприємці і власники фірм

а хай ще напишуть як розпоряджатися доходом в 1-4 тис. грн на місяць не маючи або маючи сім’ю, бо більшість львівян мають такі доходи
    це буде цікавіше :)

Додано через 3 хвилини
    ясно :)

8. vasyl

vasyl Well-Known Member

1-3 тис.грн
    маючи сімю - у всьому себе обмежувати...
    не маючи сімї - в більшості...
    4 тис.грн
    те ж що і попереднє і 1тис.грн відкладувати.

9. Галинка

Галинка Well-Known Member

Приклад з мого життя. Захотілося мені на св"ята прикрасити хату великодніми яйцями(маю на увазі такі висячі, кольорові). Пішла на базар - а вони як мінімум по 12грн. Одного комплекту замало, треба 3 як мінімум - а це вже 36грн. Дорогувато. Подумала, і вирішила сама зробити. На 10грн. накупила стрічок, квіток, наклейок і барвника. Це на 6 комплектів. Як на мене, ось де економія!:) Якщо можеш сам щось зробити, то чому переплачувати? Це ж стосується і печива, яке хтось дома пече, а хтось купує в магазині; і різних страв, запечених кур, піц і т. д. Список і приклади можна продовжувати і продовжувати!

• Подобається Подобається x 1
  10. Руда Кішка

Руда Кішка Well-Known Member

то все реальні люди :) Можу вас запевнити на всі 200% :) Бо я працюю серед журналістів, які цю статтю готували.
    Оцих двох людей (Віктор і Дмитро) знаю особисто. Перший - наш заступник виконавчого директора київської редакції, якийсь там чин військовий у відставці (отже середня київська з/п + добра військова пенсія це може бути і більше ніж 8000 грн).
    Дмитро - чоловік однієї з наших працівниць (наразі в декреті)

11. Оля

Оля Старожилка форуму

Галинко, я знаю, що у вас золоті руки, але в мене вони явно не з того місця виросли, що треба. Мені соромно, але признаюсь чесно, що навіть по людськи не вмію гудзика пришити.:sad:(((((

12. bora

bora Well-Known Member

Може і ніде) Хто знайомий з розробниками сайтів знає, що за нього беруть студенти від 600 до 1,5 тис умовних. Якщо пише сайт за 2 тижні то цілком ймовірно мати і більші доходи у Львові. Особливо враховуючи, що для нету фізичне місцезнаходження розробника не має значення. Хоч звісно для того, щоб заробляти треба добре знати цю справу а ще вміти знаходити замовників.
    А, і в деяких львівських компаніях вже є зарплати програмерам по 1,5 тис. умовних.

13. 1h0r

1h0r Well-Known Member

Тааа бачу у вас складний випадок (гудзик навіть я пришити можу)

Треба підганяти можливості до потреб, або потреби до можливостей і тоді все буде ок. У вашуму випадку, скоріше всього 2-й варіант :)

14. Оля

Оля Старожилка форуму

:sad: :sad: :sad: :sad: :sad: :sad: а мені чоловік пришиває як треба! :shy:

• Подобається Подобається x 4
  15. 1h0r

1h0r Well-Known Member

Ця пісня часом не про вас?

Чи є та дівчина, як та моя мила,
    як та моя мила, мила чорнобрива
    Намалює варг'и, вискубає брови,
    отаке я маю чудо кольорове

Намалює варг'и, захляпає очі
    по моєму тілі аж мороз дзюркоче
    що ти си сподобав, каже мені мама,
    нащо тобі була современна баба

Накупила лаків, намішила фарби,
    каже хоче мати колір як в андатри,
    а щоби зварити є на то столова
    ось таке я маю чудо кольорове

• Подобається Подобається x 2
  16. Оля

Оля Старожилка форуму

17. Гелена

цих людей ставили у приклад? я не читала всю статтю, на жаль
    те як грошима розпоряджається Дмитро на мою думку дуже нерозумно
    це швидше приклад того як не варто робити :)

18. 1h0r

1h0r Well-Known Member

Питання спірне (там взагаліто його як негативний приклад показували, а може я неуважно читав) він витрачає гроші на нерухомість (нову нерухомість), думаю він заробить на ній свого часу немало, це його "заощадження"

19. Гелена

сумнівно
    невідомо чи в нього 20 років будуть такі ж доходи, чи як зміниться ситуація на ринку і т.д.

з такими доходами простіше раз в рік купувати нову квартиру чи будинок
    без переплат і не за 20 років
    і мати ту нерухомість і свободу від кредитів :)

п.с. тим більше що в нього нема заощаджень - все витрачає що заробляє

20. 1h0r

1h0r Well-Known Member

Раз йому кредит видали значить доходи будуть :)

Не спеціаліст але думаю що ціни на нерухомість що зростають швидко, покриють всі ті переплати. Я думаю він не соціальне а елітне житло купував, то воно дешевшим точно не стане.

Зайвим на мою думку є Лексус, але що поробиш "панти велика сила на селі" (тим більше в такому великому селі як Київ) :)

а де твій аватар? :)