Порадьте, як не витрачати гроші?

Тема у розділі 'Економіка, бізнес і фінанси', створена користувачем Оля, 25 бер 2008.

1. Alla

Alla Well-Known Member

Відповідь: Порадьте, як не витрачати гроші?

знаю чудовий спосіб!! записуйте кожного дня в зошит свої всі витратидо єдиної....вплоть до проїзду в трамваї..так приблизно місяця півтора...коли ви побачите куди йдуть ваші гроші -ваші витрати зменшаться...сама ще не спробувала ..але від багатьох чула що працює)
    ой...бачу я спізнилась...всі вже все знають)))

• Подобається Подобається x 2
  2. demetris

demetris Well-Known Member

То все дурниці. Питання стоїть інакше. Хочегш мобільний? Так. Гроші є? Збираю. Коли назбираєш? ЗА півроку. А хочеш зараз? Так. Ціна + 100 грн. до вартості.
    Коли нарешті зрозумієте, що кредити - це послуга. А за послуги треба платити. Звісно можна самому і ремонт робити, і зуби лікувати, і дітей навчати... але якість?

3. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

робота нарощує не статки, а горб :)
    а щоб статки мати - тут слід застосовувати більш творчий підхід :)

4. Оля

Оля Старожилка форуму

Може підкажете який?

5. vasyl

vasyl Well-Known Member

За пів року ви захочете нову модель. Може тоді не брати цей телефон зараз, назбирати грошенят і купити за пів року найновішу модель, яку все одно дуже захочеться.
    100 гривень тут, 100 гривень там - а потім люди дивуються, що живуть від зарплати до зарплати...

Якість чого? Якість послуги? Якої? Є послуги, які необхідні. А споживчий кредит це послуга, яку, на мою думку, нам насаджують. Це як "вологе підмітання сходових площадок 3 рази в тиждень" ЖЕКами (прочитав в угоді), хоча скільки живу сходову клітку миємо з сусідами по черзі.
    За все перераховане я плачу гроші.
    Їх просто треба рахувати.

6. 1h0r

1h0r Well-Known Member

Згідний з Василем, не кожну послугу може собі дозволити кожен.
    Якщо питяння стоїть як заекономити то точно однією з перших відповідей буде не брати кредитів на дурниці. (новіший телефон це власне одна з таких дурниць)

• Подобається Подобається x 1
  7. egoistka

egoistka Well-Known Member

треба покласти всі заощадження на депозит в банк... і цілий рік не мати права знімати гроші:)

8. sselev

sselev Well-Known Member

Вже краще в інвестиційний фонд, де гроші будуть дійсно працювати і примножуватись, а головне їх буде невигідно знімати. Детальніше - в приват.

З нашим рівнем інфляції навіть 15% депозит в гривні це втрата купівельної спроможності грошей.

9. lotr_an

lotr_an Well-Known Member

є ще варіант зробити собі дебетну платіжну картку такого банку щоб й банкоматів у місті не було взагалі (ну або один на все місто :)).

а ще варіант є такий, як на мене то досить дієвий:
    відкриваєте в банку крім карткового ще й поточний розрахунковий рахунок. гроші (зарплата) надходить на цей рахунок, а далі ви шляхом розпорядження (можливо угоду з банком укласти) перечисляєте гроші частинами (наприклад траншами по 100-200 грн. на день) на рахунок ПК в цьому ж банку (тобто без комісії має бути). В деяких банках (наприклад Кредобанк) зараз зявилася нова послуга "Кредодірект" - то ви взагалі з дому, з Інтернету можете перечисляти гроші будь-якими сумами на інші рахунки банку (з поточного розрахункового).

отже, маленький приклад, бо прочитав, що написав і сам ледве зрозумів :).

вам приходить зарплата на спеціальний рахунок до якого ви маєте доступ тільки через банківську установу або через спеціалізований сайт через Інтернет. далі ви самі вирішуєте який ліміт витрат грошей ви хочете встановити на день - скільки пречислите самі собі на картку (дебетну) стільки й потратите. удачі!

• Подобається Подобається x 3
  10. lotr_an

lotr_an Well-Known Member

я в захопленні від попереднього допису!

11. Panadolka

Panadolka Well-Known Member

Я коли вчилася в школі то теж так робила...допомагало, але я збирала то на джинси, то на светрик..... а от коли одружилися і почалося сімейне життя такі трюки просто напросто не допомогають....перевірено!!!

12. 1h0r

1h0r Well-Known Member

тепер на джинси і на светрик збирає чоловік ... :D

13. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Нагадаю Вам класику:
    Усе відносно. (с)

Наспівуючи:
    Но если есть в кармане пачка сигарет,
    Значит все не так уж плохо на сегодняшний день.
    И билет на самолет с серебристым крылом,
    Что, взлетая, оставляет земле лишь тень.

• Подобається Подобається x 3
  14. mxa

mxa Well-Known Member

Єдиний спосіб - заробляти більше!
    Краще подумайте над тим як вам більше заробляти? Коли почнете втілювати ваші плани по "більшому" заробітку, тоді і почнете вчитись користуватись коштами: робити аналіз, все гарно записувати, робити планування.
    Краще концентруватись на чомусь позитивному, це більше ефективно. Змініть ваше негативне запитання на позитивне, тоді буде легше.

• Подобається Подобається x 4
  15. Зануда

Зануда така зануда

Пробували. Допомагає. Коли живеш на одну стипендію, а треба з неї заплатити за квартиру і не в мерти з голоду цілий місяць, коли в руках залишається всього 100 злотих, а нас двоє. Але я почула тоді одну розумну думку: "Зумієте пережити біду, переживете і достаток."
    Коли ті часи пройшли, з"явилася робота і заробіток, ми всеодно намагаємось витрачати гроші раціонально. Деколи буває "зашалієм", але гроші на вітер викидати ми не вміємо. А може просто ще не заробляємо стільки, щоб тратити безконтрольно?

• Подобається Подобається x 7
  16. vasyl

vasyl Well-Known Member

У людей є хороші звички і погані. Якщо ви зараз заробляєте мало і маєте погані звички, то збільшення доходу нічого не дасть - ви все одно будете витрачати скільки заробляєте (а дехто витрачає більше ніж заробляє).
    Краще виховувати в собі хороші звички (в даному випадку фінансові) і з ростом доходу ваш капітал зростатиме.

Аналогія: людина дивиться на себе в дзеркало і каже: буду більше заробляти почну займатись спортом, запишусь в спортзал, буду бігати і т.д. А чому не почати вже і зараз - встати зранку і побігти до парку (без запису до спортзалу) або просто зробити зарядку зранку. Мотивація про яку згадували - дуже корисна.

Додано через 1 хвилину
    З цим згідний. На життя треба дивитись позитивно. Але записи про свої видатки це не є негатив - це контроль і аналіз. А маючи гарний аналіз можна робити позитивні висновки і кроки для поліпшення ситуації.

17. Apaullo440

Apaullo440 Well-Known Member

щоб не відчувати браку коштів треба жити в міру можливостей і робити все щоб ті можливості збільшувалися. А не витрачати останню копійчину на речі які по великому рахунку нічого корисного не приносять. Контроль контроль і ще раз контроль + розумне витрачання + ще розумніше інвестування.

18. volk

volk Well-Known Member

В деяких банках це називається "гаманець". Тобто, коротко, Ви лімітуєте собі граничну суму, яку Ви иожете зняти зі свого рахунку протягом однієї доби. І не більше.

19. Гелена

Гелена Дуже важлива персона

а ніхто і не казав, що то негатив :)

20. mxa

mxa Well-Known Member

Все залежить від ситуації, дуже часто погана звичка може нас врятувати. Це філософське питання.
    Я для себе вирішив по іншому: є звички які збільшують твою ефективність, а є які її зменшують.

В будь-якому випадку, людина що багато заробляє починає по іншому керувати своїми коштами.

А тому що каже не так як треба :) Треба казати я вже заробляю більше, я вже займаюсь спортом і т.п.

Я мав на увазі трошечки не те. Треба змінити запитання, бо воно є негативним. А на рахунок записів про Прихід і Розхід - так це взагалі святе діло.

а де твій аватар? :)