Поради японським ядерщикам "Як врятувати світ"

Тема у розділі 'Наука і технології', створена користувачем DIDIO, 17 бер 2011.

1. Читатель_Обкома

Читатель_Обкома Well-Known Member

• Подобається Подобається x 5
  2. TesTanya

TesTanya Well-Known Member

http://ua.korrespondent.net/world/1201113-u-yaponiyi-ogolosheno-maksimalnij-riven-trivogi

• Подобається Подобається x 1
  3. FourA

FourA Дуже важлива персона

Вы задали хороший вопрос. Чтобы ответить на него, надо сначала, чтобы тот, кто читает ответ, имел минимальные сведения по ядерной физике. Не знаю, уместно ли будет писать это в рамках данной темы, но попробую написать настолько кратко, насколько это возможно.

---------- Додано в 17:25 ---------- Попередній допис був написаний в 16:34 ----------

Продолжу свой ответ - в одном посте всё не вместится:

• Подобається Подобається x 2
  4. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Таке питання.. А десь можна глянути результати поточних вимірювань радіоактивного випромінювання в Україні та інших країнах? Прочитала, що в Польщі вже в 45 тис. разів виріс рівень радіації, але на сполох тут не б'ють, бо це і так в десятки разів менше, ніж було під час чорнобильської катастрофи.. Хочеться дізнатись чи це так з достовірних джерел. Поки що толкового нічого не знайшла.

5. ovod

ovod Well-Known Member

найдостовірніше - дозиметр в руки і вперед

6. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Якби він в мене був, то так би і зробила, звісно.

7. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Нірванко!
    Якщо боїтеся радіації - профілактика одна для всіх:
    - волоські горіхи (краще - молдавські);
    - гранатовий сік (азербайджанський);
    - Вина типу Каберне (Херсон, Одещина, Молдова - де грунти багаті на стабільний стронцій) із розрахунку 7 мл на 1 кг живої ваги на добу.

Рецепт отримав у 1986 році від військового лікаря і успішно втілював у життя.

А ви зараз на Сахаліні?

8. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Я боюсь дезінформації.
    Я зараз в центрі Польщі. Тут всім на все пофіг. Тому і боюсь.

9. Boris_Kiev

Нірванко, а де Польща ? На Курильских островах?

Не треба імпровізувати в стилі старого єврея з анекдота, який спитав працівника ОВІРу "Слушайте, а у вас другого глобуса нет ?" :)

Спіть спокійно!

10. Chaldon

Chaldon Well-Known Member

Интересный вопрос. Но планета крутится в одну сторону, если вы конечно в курсе. Так что Польша может оказаться ближе чем Курильские острова. Ещё задайте вопрос: причём вращение планеты?;) А ещё на планете Земля есть горные хребты и пустыни, влияющие на роза ветров. Течение Гольфстрим. ;) Где друг ForuA. Ведь он был прав, а над ним смеялись. Где сказочник Диду, которому аплодировали?

11. -

12. Svjato

Svjato Well-Known Member

Йой, Чалдон. Він скаже що радіація через інтернет передається, ви теж вірити будете?

- були казки?

13. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Ну і я про це.. Якщо вже рівень радіації виріс в 45.000 тис разів, то все таки тут не так вже і безпечно виходить.. А масмедіа зайняті річницями Папи і Смоленька..

14. Svjato

Svjato Well-Known Member

Як би у вас виріс рівень радіації в 45 тис. разів (в чому я сумніваюся) то вас би вже давно евакуювали...

15. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Це результати від Центральної Лабораторії Радіологічної Охорони Польщі.. Тому то мене і дивує, що все спокійно.

16. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

1) рахуйте коми - в 4.5 тисячі - не в 45
    2) читайте уважно - не радіації - а йоду 131
    якщо на суху землю впаде крапля води - то вологість тої ділянки землі зросте в сотні тисяч разів,
    але - спраглому достатньо кралі, щоб підняти паніку :)
    ==
    не так небезпечна радіація, як паніка та невігласи від фізики :)

17. Svjato

Svjato Well-Known Member

Не за перше квітня?
    Ох ті поляки :)))

18. Boris_Kiev

Нірванко,
    Нормальний рівень (в селі на наших широтах) - це 15 - 30 мікрорентген pа годину. (мікро - це одна мільйонна)
    У містах - нехай вдвічі вище (граніт завжди "дзвенить").

У 45 тисяч разів більше - це буде 0,675 - 1,35 рентгена за годину.
    Ви уявляєте, ЩО то за рівні? Це - опромінення техніка у скафандрі, який здійснює дрібний ремонт діючого реактора.

У Києві на початку травня 1986 були зафіксовані екстремальні рівні 4-10 МІЛІрентгена/годину (0,004-0,01 рентген/год), тобто у 133-333 рази вище норми.

19. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Ні, я в тому нуль.. Прокоментуйте, будь ласка, ті результати вимірювань:
    Результати неправильні чи то ще сємочкі?

• Подобається Подобається x 1
  20. Svjato

Svjato Well-Known Member

Дані за 30 березня? Оприлюднені 1 квітня?

Я думаю хтось явно прикалюється. Цезій і Йод повинні звідкись взятися... Якщо йод і може бути летучим, то цезій - явно ні...

а де твій аватар? :)