Поради японським ядерщикам "Як врятувати світ"

Тема у розділі 'Наука і технології', створена користувачем DIDIO, 17 бер 2011.

1. FourA

FourA Дуже важлива персона

Благодарю за столь культурный, выверенный и тактический ответ! Вы в полной мере проявили присущую вам культуру и такт. Надеюсь, Вы выберете себе столь же культурного и столь же интеллектуального презика. По поводу того, в чём я спец - тема моей диссертации связана с воздействием радиационных факторов на компонеты электронных схем. А Вы в чём спец? Особенно, если судить по кругу Ваших интересов - делать купу из чогось там, понавтикати сірничків, сказати, що то їжачок...- а далі мастурбувати свій шовінізм. Раз умете делать это - пожалуйста, продолжайте! У Вас, наверно, это хорошо выходит. И ещё - так вы всё-таки разбираетесь в ядерной физике? Что там не так в моих дописах? Поучите меня, раз вы это знаете! Вот когда пан ДИДИО написал неправильно, я это сказал, и указал, в чём он неправ. Прошу и мне указать на мои ошибки. Что же я не так написал?

• Подобається Подобається x 5
  2. borkhes

borkhes Дуже важлива персона

Шо ваще? Даже жене никто не врёт? о_О
    А умалчивать могут?

Шановный фахивец, не напишете в чём разница накипи в стиральной машине и где-то ещё? Формула наверное другая,да? :mocking:

• Подобається Подобається x 3
  3. gvorn

gvorn Well-Known Member

Трохи зі слів жителя Японії, росіянина, про життя в Японії після землетрусу і аварії на АЕС: http://www.vokrugsveta.ru/telegraph/globe/1321/

Як це не подібно до ситуації після аварії на Чорнобильській АЕС. Навіть не має з чим порівнювати...

І чого то руси заворушились, бульки ротом запускали. Заспокійтесь, "рускіє поєзда самиє поєздатиє поєзда в міре, а атомниє рєактори - самиє рєакторниє", а "русскій прєзідєнт" взагалі чудо, один тільки він єдиним помахом руки залагоджує всі надзвичайні ситуації, починаючи від вибухів у метро і закінчуючи пожежами та сходами лавин. І хай буде вам "счастьє"! А японцям від того ні холодно, ні гаряче. Вони менше за все будуть звертати увагу на злорадне скавчання

• Подобається Подобається x 6
  4. Svjato

Svjato Well-Known Member

Реакція одного російського режисера:

Что за фильм? Ни полей ни тракторов!?

:haha:

• Подобається Подобається x 2
  5. borkhes

Чем не подобно-то? Припять вполне спокойно жила в конце апреля и в магазинах продукты были и всё работало. Людей вообще на 3 дня вывозить планировали... А если сейчас пройтись по заражённым лесам, то там тоже всё нормально на вид будет, только ничего есть нельзя и опасно находиться.

На профильных форумах волнуются все, в т.ч. и ваши атомщики. Потому, что если японцы совершат ошибку (а они их уже совершали), то как и Чернобыль - это аукнется всему миру.

6. gvorn

gvorn Well-Known Member

Різниці не бачите? Тоді не бачу сенсу розписувати:nea:

---------- Додано в 21:21 ---------- Попередній допис був написаний в 21:15 ----------

Ну "волноваться" в сенсі "пускать волны", можуть всі, але від того нічого не зміниться. А якщо проглянути дану гілку, то воно виглядає так, що прийшли два містери, "всюди вкину 5 копійок і обс...у кожного" та "все знаю і за совка було найліпше" і хочуть довести, російські-совкові атомні реактори - найкрутіші реактори в світі, а японці - так ті взагалі завжди до помилок схильні, приховують все, а спеціалісти там взагалі не варті ні гроша. Щоб вони робили без МГУ:dntknw:

7. FourA

Агентство по ядерной и промышленной безопасности Японии (NISA) сегодня опубликовало таблицу с уровнями радоактивности воды в машинном зале на станции Фукусима в помещениях отдельных блоков: В турбинном зале блока №2 зафиксирован чрезвычайно высокий уровень радиации в воде. Особенно тревожит очень большой вклад короткоживущего изотопа Йода - 134, период полураспада которого всего 53 минуты. Этому йоду неоткуда взяться, кроме как образоваться в процессе цепной реакции. Но ведь по сообщениям японских атомщиков, реакторы были заглушены, и реакция в них не идёт. Сегодня 16 день после аварии, весь Йод-134 за это время должен был распасться. Но он имеется в воде в очень большом количестве. Откуда? Единственное объяснение - это продукт продолжающегося и сейчас деления. Больше ему взяться неоткуда. То есть, там продолжает идти неуправляемая цепная реакция. Страшнее этого трудно что-то придумать. Единственная надежда, что эти данные - ошибочные!
    Отвечать на слова неспециалиста с непонятными обвинениями считаю излишним. Могу сказать одно - никто из понимающих в этом деле людей не радуется ни на одном из специализированных форумов той страшной беде, кторая произошла в Японии. Другое дело, что специалисты обсуждают это в своём кругу и высказывают свои мнения друг другу. Хирурги, когда обсуждают операцию, и что можно сделать в данном случае, тоже говорят не такие вещи, которые приятно слушать больным. Но они говорят о деле, и возможные упрёки, что они грубые и негуманные, раз такое произносят, будут большой глупостью. Неспециалистам при этих обсуждениях лучше не присутсвовать.
    К сведению - уровень радиоактивности воды во 2-м блоке указан более 1000 миллизивертов в час - это больше 100 рентген. У них просто зашкаливает прибор - не рассчитан на большие показания! 100 рентген в час для воды - это чудовищный уровень радиации! Если такая радиоактивность воды, то какой же уровень там, откуда она вытекла? И самое страшное - откуда взялся в таком количестве Йод - 134 спустя 16 дней после аварии?

Останнє редагування: 27 бер 2011
  8. borkhes

Слив засчитан.

• Подобається Подобається x 1
  9. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

10. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

мав нагоду працювати з випускниками МГУ, і взагалі-то був кращої думки про студентів/випускників вузу.

Інше питання - виходячи з приказки "порожня бочка найгучніше гудить" - думаю, на тому форумі, як і на інших (особливо москалями заповнених), фахівці писати просто не будуть. Навіть російські (відчуйте різницю росіянин/москаль)

З іншої приказки - не сперечайся з дурнем, бо, щоб щось довести, тобі доведеться опуститися на його рівень, де він тебе розчавить своїм досвідом

11. gvorn

gvorn Well-Known Member

Ще одна пізнавальна стаття на цю ж тематику http://www.vokrugsveta.ru/telegraph/theory/1320/, на інформативно-доступному рівні розписано ситуація на ядерних об"єктах в районі цунамі.
    А ще порівняння Чорнобиля і японських АЕС

12. Boris_Kiev

gvorn
    справа в тому, що японці будували АЕС як АЕС.
    А в Чорнобилі збудували перш за все завод для виробництва "збройного плутонію" і вже як "отхожий промысел" - електростанцію. Перш за все - для потреб заводу. А надлишки електроенергії віддавали в країни соцтабору. Київська область ту електроенергію не споживала.

13. gvorn

gvorn Well-Known Member

Ще одна цікава науково-популярна стаття про вплив радіації на здоров"я людини
    http://www.inauka.ru/health/article105508.html - ОБЛУЧЕНИЕ ЯПОНИЕЙ: КАК ВЛИЯЕТ РАДИАЦИЯ НА ОРГАНИЗМ ЧЕЛОВЕКА?

14. borkhes

В целом конечно политика верная, коль сделать ничего не можем, хотя бы панику погасить. :)

15. FourA

Информация от шановного пана Boris_Kiev:
    является неправдой. Реакторы чернобыльского типа РБМК не могут вырабатывать оружейный плутоний, они разрабатывались и использовались ИСКЛЮЧИТЕЛЬНО как энергетические реакторы. Для выработки оружейного плутония они не приспособлены в принципе. Для производства оружейного плутония используются так называемые бридеры - реакторы-размножители, которые имеют совершенно другую конструкцию и работают не на тепловых нейтронах, а на быстрых. Реакторы РБМК и японские реакторы, стоявшие в Фукусиме, относятся к реакторам кипящего типа и работают на тепловых(замедленных) нейтронах.
    У меня вызывают сомнения также слова шановного пана:
    , поскольку Чернобыльская АЭС строилась именно для снабжения электроэнергией Киева и Киевской области. Привожу цитату в подтверждение своих слов:
    - из сайта:

Останнє редагування: 28 бер 2011
  16. Boris_Kiev

А хіба я писав, що плутоній вироблявся в реакторах цехах №1-4 на реакторах імені сов"єцього "академіка" Александрова?
    Припускаю, що Ви чули дзвін, та не знали звідки він. А я бачив кадри "того самого цеху", зняті і на плівку ОРВО, і на Бетакам.
    Компетентні та адекватні люди завчасно попереджали, що будувати АЕС не враховуючи "розу вітрів" - злочин. Так нє - "давай-давай, совєццькоє значіт отлічноє!".
    Навіть спектакль був (звісно до аварії) у репертуарі театрів "Здраствуй, Прип'ять!". Не втрималися, щоби головним негативним героєм вивести колишього командира УПА.
    Ми той маразм фільмували, але ... бобіна не дійшла до монтажки.
    Не скажу чому. Це вже - особисте.

17. FourA

Шановный пан! Я владею информацией, где на территории СССР вырабатывался оружейный плутоний, где происходила переработка отработанного ядерного топлива. На Украине не было предприятий по обогащению изотопов. В Чернобыле не было других реакторов, кроме энергетических. Припускати Вы можете что угодно. Я это просто знаю. Точно так же Вы говорили неправду о том, что энергия Чернобыльской АЭС не шла в Киевскую область... Зачем Вы говорите неправду? Исходите из принципа: чем грандиознее неправда, тем легче в неё поверят?
    Это Ваши слова?

18. Boris_Kiev

Йшла... транзитом. ПС-330 Північна (хдається) - Новокиївська - (всіх не пам"ятаю) - Вінниця - Бар ---- Добротвір і нарешті довгоочікуваний забугор.
    FourA,
    Ви хочете тут виставити себе ерудитом? Для мене Ви - типовий споживач совєтської жувачки з макаронами, яку варили на Хрещатику-26.
    Не смішіть, гаразд?
    Чи може Ви тримали перед камерою покійного Юрія К. полотно з намальованим "тим самим реатором" і шахтарським ліхтариком made in Donbass присвічували ?
    Я стільки таких, як Ви перебачив - електричку можна заповнити.

• Подобається Подобається x 3
  19. FourA

Я не буду подсказывать посетителям форума, кем они могут увидеть Вас. Они сами достаточно умны, чтобы понять, где зерно, а где - плевелы. Вы слишком стараетесь изобразить других глупцами. А я пишу о конкретных вещах - морская вода охлаждает хуже дистиллированной, реактор РБМК не способен производить плутоний, строили Чернобыльсую АЭС для снабжения энергией Киева. И даю ссылки, подтверждающие мои слова. А что имеете вы, кроме своих слов? Другие свои слова? Дайте хоть одну ссылку в подтверждение! Для Вас Ваши слова могут быть очень красивыми и убедительными, только я ни разу не встречал Ваших ссылок по делу. А языком молоть - не пахать. Дело лёгкое! Ну и как, вкусные макароны вы ели на Крещатике, 26?
    Кстати, а что вы скажете по теме? Может, японцам что-то посоветуете? А то всё мою скромную персону на этой теме обсуждаете. А тема-то про Фукусиму и про аварию реакторов. Есть Вам что сказать?

Останнє редагування: 28 бер 2011
  20. JaguaR

JaguaR щасливий

Тааа...
    Шо тут скажеш..
    Але в мене є пару питань. Там хтось казав, що наявність йоду у воді є признаком того, що реактор не зупинили. І що це вже 14 чи 16 день.Питання таке: що ви маєте на увазі, говорячи "не зупинили реактор"? Те, що проходять реакції в залишках палива, чи те, що там відбувається розпад з вивільненням нейтронів? Бо суть реактора якраз не в якихось там перетвореннях елементів, а саме у вивільненні нейтронів. Якщо ви говорите про реакцію з одержанням нейтронів, то мені дуже цікаво, чим ви поясните утримання коефіцієнта розмноження на рівні 1.01 протягом 14 днів у НЕКОНТРОЛЬОВАНОМУ (за Вашим ж словами) реакторі? Коли реактор виходить з-під контролю, то там відбувається або різке зменшення коефіцієнта, що призводить до зупинки поділу і відповідно зупинки основної реакції, або миттєве зростання коефіцієнта, що призводить до ядерного вибуху. То як?
    Я розумію, що там можуть проходити побічні реакції з вивільненям йоду, але коли основна реакція поділу зупинена, то навіщо піднімати крик, а коли ні, то як коефіцієнт тримається без контролю 14 ДНІВ на рівні, який і в нормальних умовах непросто забезпечити?

Тепер зауваження про повільні нейтрони: на самих повільних нейтронах забезпечити ядерного розпаду не можна. А на швидких - важко втримати коефіцієнт на рівні. Тому в промислових умовах використовують мішанину , де основна частка припадає на повільні нейтрони, а для забезпечення рівня коефіцієнта присутні швидкі нейтрони. Таким чином вдається досить тривалий (порівняно) час тримати коефіцієнт на рівні 1.01 (повільні нейтрони дозволяють техніці вчасно реагувати на зміну коефіцієнту).

На рахунок морської води, то думаю, її використання було зумовлено природніми умовами.

Мій погляд на ситуацію. Панікувати рано, але робити щось треба, і головне тверезо і холодно (японці на мій погляд гарячкують із за перших невдач). Бо не все так добре, як нам здається.

а де твій аватар? :)