поностальгуємо? ))

Discussion in 'Всяке різне' started by duncan, Jun 23, 2008.

1. Оля

Оля Старожилка форуму

Відповідь: поностальгуємо? ))

Пару років тому туди заходили, щоби бігМак з"їсти, що продавався просто з вікна поряд зі "Снугурочкою". Там щось таке бідненьке, як кафе було. Ми собі соку ще взяли, щоби з тими бігМаками нас не вигнали.:) Виглядало, що то ще було державним закладом, тому таке бідне . Але думаю, що вже те приміщення до того часу приватизували.

• Подобається Подобається x 2
  2. Coffe13

Coffe13 Дуже важлива персона

:D:D:D...от ще нагадалось.... коли шкільні форми ще не відмінили,а декому батьки попривозили джинси (Мальвіни,Маріни,які там ще тоді були....головне щоб "варені"),то іх носили під плаття....не знаю,може то лиш мені таке тоді смішним видавалось....

• Подобається Подобається x 3
  3. nirvanka

nirvanka просто фотограф

О, я пам'ятаю пивні бочки. Була маленька, то мені не давали попробувати те, за чим такі черги стояли.. А кілька років тому в Києві побачила таку бочку, то вже скуштувала того забороненого плоду, квасу :)

• Подобається Подобається x 5
  4. Romko

Romko Дуже важлива персона

А я не тільки пам’ятаю,я з них ще й пиво пив!
    З півлітрових баночок...

• Подобається Подобається x 7
  5. duncan

duncan батяр з личакова Staff Member

поруч зі школою, а якщо точніше: коло винниківського ринку така бочка стояла....
    три копійки -- маленька шклянка, шість -- кухоль...
    ми змагалися, хто скорше вип’є....
    я завше брав кухоль...

класно!!! [​IMG]

• Подобається Подобається x 6
  6. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

аналогічно і там само - але на куті, на світлофорі - гастроном, і 0.7 аліготе :)
    я вже на той час з 6-тикопійкових кухлів перейшов на 22-копійкові :)

7. Samojlovu4

Samojlovu4 Well-Known Member

Хм... :rolleyes:

8. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Я теж брав.
    А потім бац - жовтуха, лікарня на Лисенка. У вересні місяці!!! Недомита тара?
    Перестав...

9. duncan

я також, коли бочку перестали привозити... ))))

10. Patrick

Patrick Well-Known Member

Я памятаю пивну бочку на Левандівці (я туди до своєї цьотки приїзжав).Вона стояла на роздоріжжі Хабарівська & Горєлова біля столови на автобусній зупинці.
    Повна жінка середніх років в засмальцованому білому халаті продавала пиво.Час від часу кричала:"Хлопці давайте бакали!"А місцеві бухарі помагали їй в цьому.За це вони напевно діставали гальбу-дві пива.
    Людей біля бочки , всі мужики , було багато.Деколи дефіляда розтягалася аж за столову , де святкуючі день зарплати/авансу робітники "Автопогружчика" , "Кінескопа" і "Сільмашу" зручно розміщувалися на деревяних ящиках.
    До пива завжди мав бути плавлений сирок , чекушка , кавалок ковбаси і копчена риба.

11. levandivka

+1. І я помню... :)
    Тоді ще Горєлова вулицею була, а не розчлєньонкою, як зараз. Багато народу там виходило. :)

12. Patrick

??????????

Як розчлєньонкою? Не розумію.

13. levandivka

Тоді можна було проїхати по вулиці від початку, і до самого закінчення.
    А зараз, якщо почати шукати будинок 46 (наприклад) від Хабарівської - через годину доберешся. Покромсали вулицю...

14. Patrick

Панятна! Переділили вулицю какіміта зданіямі, значіт.

Додано через 4 хвилини
    А Суботівська 2х рядна - молодці!
    А що це 3 будинки паралельно стоять , а на останньому ,тому що ближче до дит.садка дах білий?

15. duncan

чешський лунопарк!...
    біля стадіону "дружба", який зара називається "Україна"...
    жувачки м'ятні (схожі на смак до сучасних "дабілмінтів"), жувачки "педро", цукерки в різнокольорових обгортках....
    "кімната страху", яку я щороку потім робив у "маленькій кімнаті" на личаківській [​IMG]...
    намагався страшити діда, бабу, бабину рідну сестру, батьків, які збиралися на новий рік.....

16. Ella

Ella Well-Known Member

Кожен раз як до моєї мами приходили іі коліжанки пити каву і поговирити, мене малу з 300 гр. скляною банкою від чеської гірчиці чи аджики посилали в кондитерську "Лакомка" в сусідній двір за вареною кавою з апарату з багатьма важілями, (такі червоні металеві кавоварки, стояли на барних стійках з дермантиновою оббивкою). Цьоця акуратно наповнювала баночку і я обпікаючи пальці (кава через нещільну закрутку трохи протікала) бігла до дому з ти чарівним трунком поки все не остило.
    Субота була класичною і кожен раз однаковою. Мама приходила з базару і посилала в чергу за сметаною в продуктовий. Черги довжелезні, стояли десь з 11 до 16-17 години, поки в здорових бідонах вуйки у засмальцьованих білих халатах не привозили сметану. А ці години очікування ми з пару десятками таких-же дітей у черзі скакали в резинки, підслуховували бабусь (потім маму питала що значить бути " в положенії"), від старших дітей дізнавались нових слів і що якщо поцілуватись з хлопцем то будуть діти, розказували історії про чорну руку, чорну "волгу" і про те кому що привезуть з Югославії.

• Подобається Подобається x 11
  17. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

І хоч сметану вже давно привезли її ще довго не виносили за прилавок, бо треба було кожен бідон щей трохи порозбавляти.

А коли но лишень почалась перестрійка то напроти 4 музичної школи на Личаківській відкрили ковбасний маґазин «Дністер» і там завжди було повно ковбаси і сиру і риби, тоді як в державних і надалі було пусто. А напроти маґазину влітку ставили купу ящиків з трускавками і черга була неймовірно довга, а я одна стою під дощем. А в руки дають лишень по-кілограму. І продавщиця такою металевою шуфлею шур в ті трускавки, потовкла їх наніц, а народ кричить возмущається. А я таки достоялась, взяла під паху ті трускавки а тоді догори по-Личаківській пішла додому. На зупинці трамваю, коло сходів на Вишинського зайшла в хлібний і купила булочок, чуть не останніх. Був час що потім в магазин не пускали а надворі ставили стіл і роздавали хліб прямо з грузовика. А поряд з хлібним маґазином були кондитерські вироби і як ми туда заходили з татом то я його завжди просила аби він мені купив печиво Шакер-Чурек, воно таке смачнюче з розміром на долоню.

А ще мене мама часто посилала в Кулінарію на Личаківській, чуть вище зупинки Чехова і нижче від русскої школи, там зразу коло Кулінарії були Канцтовари. Так он в тій Кулінарії були дуже смачні «блінчікі з сиром». Ми їх набирали купу і як но лишень приносили додому то зразу все поїдали.

А на моїй зупинці двійки Мєчніка була забігаловка де подавали добрі пельмені. Ми правда туди ніколи не попали але зато хлопів там було вічно купа купезна, а ми лишень брали овочі з ларка що був поряд. ;)

18. duncan

в тому хлібному два рази (тільки два рази) привозили радянські жувачки -- "подушечки"...
    в прозорому полієтилені чотири штуки -- всередині варення якесь....
    30 копійок....
    ми збирали гроші по кілька днів, щоб купити такі жувачки....
    а ще були жувачки "машинки" -- 15 копійок...
    бульки класні дулися з цих жувачок....
    були ше "пластинки" -- прибалтійської "калев"...
    "г"... [​IMG]

а ще ми купляли "заварний крем" за 17 копійок та їли сирим....[​IMG]

19. Оля

Оля Старожилка форуму

І нігде вам потім після нього не злипалося? :):p

20. duncan

[​IMG] це ще нічого....
    в піонертаборі, в який мені пощастило потрапити раз у житті (це був моршин: !піонерська ватра!) ми їли зубну пасту "антошка"....
    оце був піпєц....

• Подобається Подобається x 4
а де твій аватар? :)