поностальгуємо? ))

Discussion in 'Всяке різне' started by duncan, Jun 23, 2008.

1. Alias

Alias Львів-місто моєї мрії..

Відповідь: поностальгуємо? ))

• Подобається Подобається x 9
  2. Zirnycja

Zirnycja Well-Known Member

ВІРТЕ спокійно! Баааагато чого бережили на власній шкірі...
    А вами згаданий період ЗР-- не здогадуюсь про що ви, поясніть!

3. Полковник

Полковник миється в бані

УГУ....
    А я, типа, на Луне в ТО время находился....
    Рассказывайте, рассказывайте.....

Додано через 1 хвилину
    И, ВООБЩЕ, может к теме ветки вернетесь, неугомонные националистки (ясное дело, что в ХОРОШЕМ смысле слова, т.е. по версии Пана Ромка)?

4. Romko

Romko Дуже важлива персона

О!То було єдине морозиво.яке я їв...
    Бо я го не люблю...
    А в "Снігурочці" їв.
    Правда,я ще малим був...

• Подобається Подобається x 3
  5. Полковник

Полковник миється в бані

Оно и понятно!
    Старше и МУДРЕЕ Пани Оли Вы ТУТ не найдёте.
    ОДНОЗНАЧНО!

• Подобається Подобається x 2
  6. Romko

Romko Дуже важлива персона

Мдя..
    Видать в академіях етикету не вчили...;)

7. Полковник

Полковник миється в бані

Учили, да я прогулял - пиво с пацанами пил....

8. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

угу - той відомий бар "під вежею" - вже давно як закрили - і не відкривають,гади :)
    чи ви ближче до училища - в "вежу" ходили, в Стрийському парку? Де пиво офіціант приносить, а горілку слід з собою?
    ==
    От теж не пам'ятаю - теж ніби закрили?
    ---
    О, ще згадав :) грюндік теж спохабили - щось середнє між піцерією "свіжоєвроремонтною" і звичайною занюханою кнайпою вийшло :) ще й вивіску змінили, гади :)
    Ще треба буде якось в "унітаз" завітати - здається, то останній совковий пивбар (привіт випускникам політеху!)

• Подобається Подобається x 4
  9. Полковник

Полковник миється в бані

Вроде, писАл уже.
    Повторюсь, наверное.
    Грюндик - это был "банный" пивняк.
    Летом мы ходили (нас строем водили :)) мыться в баню на улицу Героев УПА.
    А там до Грюндика - рукой подать....

"Пид Вежей" - это пивняк увольнений.
    Далековато, но приятная АТМОСФЭРА (с запахами не путать)!

Самый любимый пивняк распологался между Хотеллем "Колгоспник" и рыбным магазином возле Галицкого рынка. Назывался "Заря коммунизма", ибо пиво там отпускали с 07.00.
    На старших курсах, выбегая на зарядку, бежали по Стрийскому Парку с горочки. Пили по бокальчику янтарной жидкости, а обратно уже на городском транспорте...
    Успевали к разводу!

Но самой классной точкой была пельменная напротив Главпочтампа!
    Водка, естественно, с собой.
    А двойная порция пельмешек, сдобренная ОЦЕТОМ из стоящей рядом бутылки из-под водочки с дырочками в крышке - это ЧТО-ТО!!!!

• Подобається Подобається x 6
  10. afterstep

хех :)
    отой коло "колгоспника" - не знаю. Не думаю, що в роках розминулися - думаю, слід просто уточнити місце.
    Там ближче до міських воріт - на куті площі Митної - було на ті часи єдине пиво з дерунами :)
    А от пельмєні - то мені якось більше йшло на Донецькій, чи як там? якраз на куті коло Підзамче - парадового входу :)
    Там тодішнім "заробітчанам" (на плодоовочевій базі вагони розвантажувати) головна контора тих баз гроші видавала :)
    ото так тиждень "ударно" попрацював, 100 руб. заробив, трояк за получку пропив в тій пєльменній - ну чим не шкільні канікули?!
    ==
    А тарифи були "божеські" - 1 руб за розвантаження тонии помідорів і 2 руб - за тонну кавунів. І по ящику помідорів з вагона (чи по три кавуни - які вибереш) - премія "натурою". Бригада 4 чол, норматив на вагон помідорів - 2 год. Не вложився - наступний вагон загораєш, нормально працюєш - то й кажу - катя з хвостиком за тиждень :)
    ==
    ісигарети по 0.40, і "львівське пиво - то є кляса, робить з хлопа супераса" - по 0.22....

11. Полковник

Полковник миється в бані

Вагоны - это классно.
    Нам денег за это не давали, но разгружали раза два в месяц.
    Особенно не любили сахар летом разгружать и уголь зимой, а до овощей-фруктов нас не допускали :)

• Подобається Подобається x 2
  12. mavka

mavka Well-Known Member

а на наступній зупинці - Жовтневій, ми колись з коліжанкою студентками сиділи в скверику й обідали черешнями купленими в бабці поряд, там ще кран з чистою водою був... трафіку такого не було, як зараз, купили за 2 рублі цілу торбинку, то й що, що з вулиці... ми ще й квітки в неї купили..

а сьогодні зважила таку торбинку в супермаркеті - 16 баксів.... та ну його....

13. Полковник

Полковник миється в бані

Дааас!
    Бакс подрос!
    Учитывая, что ТОГДА "давали" за него всего 60 копеек :)

14. afterstep

хе :) на льоди грошей пошкодували? там така довга "стєкляшка" - "Солодка вишиванка" була :) З "підрозділом для дорослих" :)
    Чи то вона вже потім з'явилася? Ото дати з'яви - не пам'ятаю :)
    Зараз з тої "солодкої вшиванки" зробили "галерею бутіків" - сміх та й годі :)
    а фруктами - "промислово" затарювалися на галицькому :) Як компоти крутити - то на галицький і відрами - вишню, абрикоси...
    З яблуками проблем не було - коло хати в довколишніх садах надирав до вибору, до кольору... з аличею - теж - коло нас росла така крислата... Грушки - були медові, але як падали - перетворювалися в мішанину. То обдирати слід було швидко - доки не помітили, і хтось не вибіг чи пса не спустили :)
    ==
    Чорт, зараз живу в іншому районі, а там... одна яблуня ще якось там животіє, але вже не родить :) Був сортовий білий налив - але з власником гаража "покусався" :) був якийсь "зимовий" сорт - що яблука тільки після приморозків придатні до вживання - видко, з питань "естетики" зрізали :) здоровенний родючий малинник (2 літра щоранку збирав) - заважав від світу кам'яним парканом відгородитися :) грушки - нові (полковнику, звиняйте!) "руські" зрізали, бо їм сонце затуляли - всі чотири :) таку галявинку файну засіяли травою і посадили один горіх по центру :) гарно росте - ото буде хохма років за 5-10, коли той горіх нарешті виросте :) правда, не думаю, що вони тоді ті грушки згадають :)
    ==
    Панове, шануйте рідне місто! а то часто складається враження, що воно якраз рік по війні, все в воронках та траншеях, з обдертими пописаними стінами (тільки пише не "всі на берлін" - а всі в певному керунку:) ) і довкола якісь зайди безрідні - самі ж свої подвір'я руйнують :)

• Подобається Подобається x 5
  15. mavka

mavka Well-Known Member

мій тато все ялинки садив у дворі, то їх під Новий рік вітром здувало. посадив він горобину, росла років 20 під вікнами аж до третього поверху майже, ось цей буревій останній не витримала, - зламалась геть аж до коріння..

• Подобається Подобається x 6
  16. afterstep

кілька років поспіль ялинки садили коло КГБ - там де Гвардійська (?) вгору пішла :)
    і навіть вартового коло них ставили :)
    ==
    не повірите - наранок вартовий є, а ялинки здувало :)

17. Оля

Оля Старожилка форуму

Не тільки я могла, а повно молоді. :) А що нам було губити? В комсомолі тоді не були, батьки ніяких посад не займали... З чого кого мали скинути? :)

Додано через 3 хвилини
    Полковнику, здається Ви від мене старші. І не тільки Ви на цьому форумі... ;) А за другу половину фрази - я Вам що, дорогу перейшла?:cowboy:
    То скажіть ДЕ?

18. Koza-Dereza

Koza-Dereza Well-Known Member

А мене папа колись брав тiпа в парк на качелi, але ми гуляли бiля пивних бочок. Ще давав менi сьорбнути пiнки. Квас ми теж ходили "в парк" пити :) Там вже я отримувала свiй маленький кухлик, чи стаканчик, як належить. Ех, були часи :)

• Подобається Подобається x 5
  19. TVgirl

TVgirl Well-Known Member

То не їхнє подвір"я, їхнє в селі. А то так, якесь собі місто, щоб в селі сказати, що у місті хату маєш. Хіба нє?

• Подобається Подобається x 1
  20. Zirnycja

Zirnycja Well-Known Member

З вами, Полковнику, ми точно на різних планетах зростали!..
    А чи бажаєте чути?...

Все доречно, все по темі...
    Вам, Олю, на щастя, нічого! Не в посадах річ-батьки працювали за улюбленим фахом, чесно ростили дітей. У кого було пів-родини репресованих, дихав трохи іншим повітрям.

ПС.Шкода, що так і не дізналася про долю "Снігуроньки"

а де твій аватар? :)