Позиція Свята мені найближча, мабуть. І в мене при одній думці, що когось з моїх рідних можуть скривдити, наливаються кров'ю очі. Але на зміну приходить думка, що смерть - то занадто легка відплата. Була б я середньовічна феодалка - йшов би псам чи медведям за іграшку. Саме за іграшку, вбити б не дала, так, погратись, аби кожний ранок був прокляттям. А зараз - в рудник, штольню, я вже десь писала - аби злазила шкіра, нігті, волосся, аби кожної хвилини згадував, чому він там знаходиться. Я так само люблю тварин, але з підозрою відношусь до людей, котрі себе тваринами надмірно оточують.
Я не те мала на увазі, Михайлович. Сумніваюсь, що людина адекватна, якщо в квартирі в неї живе 15 котів і псів, бо вона "любить тваринок". При цьому тваринки двоногі з сусідніх квартир терплять від запахів і звуків, а їхні відчуття не враховуються "любителем".
Звичайно не все так просто.Я сьогодні не так гостро настроєний,можливо можна заплатити всім,тільки ось бозя взяток не бере.А суд легше купити аніж заплатити 2000 професіоналам за метеоролога,який може виконати приговор в любу секунду і насильнику з тим приходиться рахуватись і жити.
колись мені приснився сон, проснулась і була дуже збуджена і було мені дуже важко. Сон був такий: ніби я сплю в ліжку і тут бачу в кімнату крізь якийсь туман заходять міліціянти і кажуть щоб я збиралась, бо ніби вбила когось. Потім ніби ми всі на вулиці і про мене говорять , що я такого зробити не могла, бо я не така. І туту мені міліціянти хочуть дати в руку ніж щоб я показала як я вбивала, а я відмовляюсь оскільки цього не робила і ніж в руку не взяла, А потім вроді вже це все не зімною сталось, а з кимось кого я не бачу. Короче, жах, що я пережила, , а ви кажете вбити...., тут присниться і страх бере. Ніколи і нікого
Саме це й відчуває, очевидно, невинно звинувачена людина. Той, у кого кров"ю помсти наливаються очі, не здатен розрізняти зло. Він не буде чекати 10 експертиз, а знищить випадкову людину тільки тому, що той чимось "схожий на вбивцю" його рідних... Ось чому самосуд - ні в якому разі не повинен існувати. А коли говорять про те, що бандити відкупаються і від міліції, і від судів - то вже зовсім інша справа...
Я, наприклад, не мав на увазі розправу над підозрюємим. Підкреслюю: підозрюємим. Малася на увазі зовсім інша ситуація, коли вина очевидна. Приходить людина наприклад додому, а там вбивця який вже розправився з жертвами і його застали на місці злочину. То що, його легенько зв'язати, викликати міліцію і чекати суду?
А там випадкова порядна людина, яка прибігла на крики, і секунду тому витягла своєю рукою закривавленого ножа з тіла жертви... І дивиться безумними очима на того, хто прибіг слідом і побачив його з ножем в руці над тілами своїх рідних... І тут же безневинно вмирає, за те, що проявив людське співчуття і прибіг на крик незнайомих людей... Самосуд - ні в якому разі, ні! Це шлях в прірву...
КИМ сказано? Дияволом? Автоматник... Це в 21 столітті... :n: Мова йде про захист життя чи про помсту!? Захищай себе та інших, як можеш! А мстити має лише Закон!!! Бо люди - часто помиляються...
Ми говоримо про теперішній час, чи про часи коли Юлія Володимирівна прийде до влади. Бо я чогось не розумію... Я не хочу з власних податків утримувати злочинців (за якими смерть плаче)... ---------- Додано в 22:19 ---------- Попередній допис був написаний в 22:18 ---------- Мова йде про визначення - хто стоїть біля жертви... ---------- Додано в 22:21 ---------- Попередній допис був написаний в 22:19 ---------- Помста? Ні. Справедливий урок іншим? Так.
А прийдеться. Щоб серед 1000 засуджених до довічного ув"язнення у випадку помилки зберегти життя лише 1 невинному...
Закон не повинен мстити - він повинен працювати. Бо якщо не працює - я писав: п.2 ---------- Додано в 22:24 ---------- Попередній допис був написаний в 22:23 ---------- Це я знаю. Мова почалася в вітці про вже встановленого злочинця. Чи я не в тому руслі роздумую??? ---------- Додано в 22:25 ---------- Попередній допис був написаний в 22:24 ---------- Це вже звучить як офтоп...
Є страшна статистика, яка показує, скільки людей в США було страчено, хоча потім вони виявилися невинними. Я - проти смертної кари. Ми не мусульмани якісь, щоб вбивати, або руки відрубувати, або ще які-небудь середньовічні дикості чинити. Для убивць - довічне. Рано чи пізно помре сам. Але якщо виявиться, що це - невинна людина, то буде шанс його реабілітувати і виплатити компенсацію.
Злочинець жертві не дав жодного... ---------- Додано в 23:20 ---------- Попередній допис був написаний в 23:16 ---------- Щойно побачив ваш допис... Гірше коли люди гірші за грізних диких тварин...
Та просто не заслуговує така людина сидіти собі в тихій камері, і насолоджуватись читанням! ось, що я мав на увазі =)