Помста. Чи змогли б Ви вбити...

Тема у розділі 'Всяке різне', створена користувачем VasMT, 24 жов 2010.

?

Помста. Чи змогли б Ви вбити..?

1. Так.

3 голосів
    23,1%
  2. Ні.

7 голосів
    53,8%
  3. Так. Але чужими руками.

0 голосів
    0,0%
  4. Ні. Але нехай відповідний орган виконає адекватний "вирок"

1 голосів
    7,7%
  5. Інший варіант.

2 голосів
    15,4%
  1. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Коли людина стала звірюкою і вбиває чи має намір когось убити, і коли це людина рівна тобі по силі чи сильніша - її треба зупиняти будь-яким способом. Але коли ти сильніший, або вбивця психічно хворий і ти можеш його зупинити - вбивати не можна ні в якому разі, навіть якщо суд тебе 100% виправдає. Бо є ще інший Суд...

• Подобається Подобається x 2
  2. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Старожили пам"ятають... Я казав, що кривдників моєї сім"ї будуть зішкробувати зі стін і здоймати граблями з гілок...
    Багато разів обдумував це...
    ДЕ ПОРІГ??? (псля яких дій застосовувати своє вміння...)
    Питання............

• Подобається Подобається x 1
  3. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Свідомо мучити когось, чи катувати, маючи перевагу - це стати на його рівень, опуститись до рівня тварини. Треба залишитись людиною, а його тримати в клітці.

---------- Додано в 22:36 ---------- Попередній допис був написаний в 22:34 ----------

А ЯКЩО ПОМИЛКА? І граблями будуть знімати шматки невинної людини?

4. Locke

Locke невиправний реаліст

Це при умові, якщо суспільство таки аж ніяк не сприймає смертної кари. Десь рік тому бачив передачу про єдину в Україні тюрму для довічно ув'язнених жінок. Це були серійні вбивці, деякі з них замордували по кілька діточок. То умови в тій тюрмі були кращі, ніж в переважної більшості українських жінок на волі: умови проживання як в готелі, просторі світлі кімнати, телевізор, супутникова антена, тренажерний зал, бібліотека, інтернет.
    Багато з форумлянок мають вдома тренажерний зал? Там відпочивають вбивці дітей. Я б за умисне вбивство навіть чужої дитина сам би роздер на шматки.

---------- Додано в 22:40 ---------- Попередній допис був написаний в 22:37 ----------

Я думаю, що малося на увазі очевидна вина. В США щоби уникнути помилку страту відкладають деколи на 10-12 а то і більше років. І засуджений має купу часу на апеляції, повторні розслідування чи помилування.

• Подобається Подобається x 8
  5. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Ну що, чокнута чи п"яна чи баба-звірюка замучила дитину, і ти, здоровий міцний мужик, пішов би вбивати ту бабу? Це не геройство...

В КЛІТКУ ЇЇ. Хай там буде біліотека, чи телевізор. Хай там буде тренажерний зал. Хай живе довго і мучиться тим, що це навічно!

6. Templar

Templar Дуже важлива персона

там вона не мучиться!
    А Ось сюди її посадити, і двері заварити тоді так!
    Вбивати не треба!

---------- Додано в 22:49 ---------- Попередній допис був написаний в 22:48 ----------

7. Locke

Locke невиправний реаліст

А хто каже, що це геройство? Це адекватне покарання за злочин.

8. Templar

Я б сказав геройство буде, не допустити вбивства!
    Ну не дати вбивці здійснити свою волю!
    Це буде геройство!

• Подобається Подобається x 3
  9. majolika

majolika Well-Known Member

Згадався фільм "Законослухняний громадянин".

---------- Додано в 20:24 ---------- Попередній допис був написаний в 20:22 ----------

Коли дивилась фільм - була на боці головного героя. Помста - як остання можливість відновити справедливість.

Усі прагнуть справедливості... але хіба так просто вбити людину, та ще й жорстоко катуючи? Одна справа бажати смерті кривднику, а інша - вбити його власними руками.
    Я би напевне не змогла...

10. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Ну уявіть, якщо буде самосуд. І лице звичаної людини буде випадково схоже на якогось вбивцю. І натовп розірве ту людину на частини. Ні в чому невинного. Чи когось з його родини...

Такого не можна.

11. Templar

Не натовп має розривати ту людину, а ті кому ця людина заподіяла ЗЛО!

12. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Коли вбивцю знешкоджено, зловлено, далі - тільки менти і суд. Інших варіантів в країні бути не може, якщо кожен уявить, що він кат і суддя.

13. Templar

Чекайте, то при умові, що він буде справедливо наказаний!
    А якщо його випустять за гроші? Самі знаєте де ми живемо!
    Тоді як?

• Подобається Подобається x 3
  14. Svjato

Svjato Well-Known Member

Першим ділом тре зробити так, щоб нікому більше не хотілося - комусь таке робити, а комусь думати, що робити з такими які таке чинять...

Повинен спрацьовувати громадський закон - швидко, бо як затягується - повинен спрацьовувати суспільний закон (в.т.ч. суд Лінча). Якщо злочин залишається поза обидвома законами - Все на місце однак розставить Божий закон.

Чи готовий я вбити? - Свідомо так, морально ні.
    Гадаю в стресовій ситуації (перших 10 сек.) - не певен, чи стримаюсь. Далі, як логіка включиться - шукатиму соломонові рішення (але це вже може бути пізно).

---------- Додано в 01:05 ---------- Попередній допис був написаний в 00:52 ----------

Нє.:nea:
    Повинно все бути гладко. Навіщо псувати психіку іншим нормальним людям, щоб дивились на то?
    По моїх баченях - вихід наступний:
    Якщо чувак "вмєняємий" то нехай робить вибір:
    - Уранові копальні (років 40)
    - Добровільна продажа в рабство (в Чечню, або Сомалі) баксів за 200...
    - Самосуд (випустять в натовп - іншим для науки)...

Якщо не "вмєняємий" - підставляєш другу щоку і чекаєш - перший кривий рух і кулю в голову...

---------- Додано в 01:13 ---------- Попередній допис був написаний в 01:05 ----------

Таке вже було, майже 2000 років назад...
    Кожен повинен мати вибір. Навіть злочинець. (каяття або адекватна реакція інших)
    Навіть щур без вибору зробить більше шкоди ніж очікуєш...

15. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Самосуд - це... Це в дикунських країнах, де немає іншого суду...

А от що я зробив би - це довічне ув"язнення за хабар розміром більше 10000 доларів... Саме те, що Ющенко з регіоналами заветував... Хабар - страшніший злочин, ніж вбивство. Бо хабар покриває вбивства чи смерть, чи муки сотень і тисяч людей...

Останнє редагування: 25 жов 2010
    • Подобається Подобається x 4
  16. Svjato

Svjato Well-Known Member

Схоже ми ще не дожили навіть до дикунської країни...
    Так, набір пофігістів...

17. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Не скажіть... Бачив випадки "родинного" суду... Чи як ще називають "кровної помсти..."

18. kutuz

kutuz Well-Known Member

Клітка,отвори для нечистот,їда,права,суди,корупція(може насильник з богатої сімї,чхати він хотів)і все з кишені народу,в тому числі батьків тих дітей.А треба лише відстань,швидкість вітру і відкриточку насильнику з повідомленням куди йому весь час ціляться.Хай сивіє, божеволіє,але хай знає,що кінець неминучий.Але ж ті сини чиїсь діти,чи то гієна їх груддю кормила,чи якийсь звір їм колискову співав.Але потвора породить потвору і немають такі права на життя.Може ізза зайвої чарки я занадто емоційний але... скільки є таких,що не треба насилувати...Ладно бо я закипаю.

19. Мих

Мих Дуже важлива персона

Хабар... то не хабар, то корупція. А закон у нас такий, що ніхто ніколи не викриє корупцію. Хіба, як кого сплавити треба...

20. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Утопія. Мажор заплатить кому слід, і проти того "метеоролога", що вітром цікавиться, вийдуть на полювання 200 профі. Або 2000. Їм плювати - бабло давай і скажі, ково заваліть.

а де твій аватар? :)