Помогите разобраться с украинским языком

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем Vadim Kharkov, 8 лис 2010.

Статус теми:
Закрита.
  1. Lady Vesna

Lady Vesna Батярка

• Подобається Подобається x 2
  2. - кто в армии не служил, тому много чего могу рассказать. Если бы Вы служили - знали бы, что там всех без исключения как-то "называли". А вот злобно или беззлобно - от человека зависит. К м...у и по его же фамилии обращаются неуважительно.

---------- Додано в 14:38 ---------- Попередній допис був написаний в 14:31 ----------

- я рассказываю то, что происходило со мной и с моим окружением. Кто прочитает - тому и рассказываю. Но я прекрасно знаю, что не все жили так, как я. Если есть люди, которые выросли закомплексованными - значит, кто-то их гнобил обязательно. Даже если он сам (гнобитель) об этом не догадывался... Учитель, скажем, думал, что ставит двойку неучу, а неуч был уверен (и родители ему это объясняли по вечерам) - за то, что он "хохол" или ещё кто... :dntknw:

• Подобається Подобається x 4
  3. Nevermind

Nevermind Просто персона

В целом Вы правы. Хорватский/сербский язык, польский язык - ближе к украинскому, чем к русскому. В этих языках очень много одинаковых с украинским слов (т.е. общеславянских), которых нет в русском языке.

Я не знаю словацкой лексики, но почему польский не близок украинскому? Польский как раз очень близок и украинскому, и почти мертвому белорусскому.

4. Di Garda

Di Garda Well-Known Member

Чисто на слух. Я служил на границе со Словакией и мы спокойно смотрели словацкое телевидение

---------- Додано в 04:03 ---------- Попередній допис був написаний в 03:48 ----------

А в русском языке вы уверены, что меньше тюркизмов?
    Для меня все выглядит так: украинцы - жители сконных славянских земель. Да, мы жили не на острове и влияния соседних народов весьма заметны здесь. Но я вот чего понять не могу: как жители неисконных славянских земель, которые еще потом 300 лет прожили под игом претендуют быть более славянскими, чем украинцы?:sad: А в данный момент многомиллионные неславянские народы не влияют на генотип русских? Ни разу? Вот именно в эту секунду?

---------- Додано в 04:18 ---------- Попередній допис був написаний в 04:03 ----------

А я лично считаю, что надо немножко "отвести" украинский от русского. Хотя бы "шоб москали меньше понимали":)))
    Украинский язык сейчас в процессе "творения", а двуязычие очень обогощает. вообще мне кажется, что украинцы меньше держатся за свою "русскость", потому что Русь - это был всего-лишь один этап нашей истории. И не первый. До Руси еще был и антский союз - это тоже наша история. А потом - что плохого в поляках? И Речь Посполитая была блестящим государством. Уж не сравнить с Московией того времени, и я горжусь, что у нас был такой период в истории (пусть и оплеванный потом. Вообще - нас иезуиты поссорили, а до этого мы дружили и вместе побеждали

---------- Додано в 04:30 ---------- Попередній допис був написаний в 04:18 ----------

И чего московиты такие ортодоксальные?! (вы поняли, надеюсь, о ком я). То чередование гласных им не нравится, то еще что... Мне вон один армян говорил, что армянский язых диаспоры более архаичен, чем в Армении. И испанский ближе к латыни, чем итальянский. Уверен, что отрываясь от исконных земель, народ менее "проворно" обращается с собственным языком. Лично заметил, живя в Москве, что модные жаргонные словечки в Украине появляются раньше, чем в России. А насчет самоназвания, то судя по нему тольо румыны-истинные потомки римлян. Но я думаю, что итальянцам виднее

• Подобається Подобається x 4
  5. Полковник

Полковник миється в бані

Ой, да знаем мы, знаем.
    О чём тут можно спорить?
    За 150 000 лет чего только не было...

• Подобається Подобається x 3
  6. Di Garda

Di Garda Well-Known Member

Московиты как собаки на сене. Кто вам мешает приобщиться к древностям ваших мордовских предков? Но вы решили ограничется "Русью", но как можно с такой уверенностью заявлять, что, например, славянский антский союз не имеет НИКАКОГО отношения к украинцам? Ни-ни.

7. -Erebus-

-Erebus- Звичний росіянин

Більше загальної лексикі - і що з того? Який висновок з того ми могли би зробити?
    І до речі тут не всі вважають російську слов'янською, так шо спочатку варто розібратися у тому: чи є російська взагалі слов'янською, а росіяні слов'янами, а вже потім все інше!

А яке ставлення в українців до росіян? Ось на ЛФ є допис, який це повністю показує:

8. Полковник

Полковник миється в бані

Совершенно никто не мешает.
    Три года назад был тут:

http://www.mrkm.ru/?cat=part2&sub=3

Очень интересная композиция.
    Можете приехать и посетить.
    Вам тоже никто не помешает.

9. Svjato

Svjato Well-Known Member

Ні. Ніколи не чув, щоб росіяни себе називали русинами. А на закарпатті таки є люди, що звуть себе русинами і досі...

Щоб не бути блазнем - наведіть будь-ласка приклади використання слова русин в Росії, в якості самоідентифікації.

---------- Додано в 20:09 ---------- Попередній допис був написаний в 20:06 ----------

Цей допис не є абсолютною оцінкою, тому доказом бути не може. :)

---------- Додано в 20:17 ---------- Попередній допис був написаний в 20:09 ----------

До речі. Мені польська мова більше нагадує російську за тональністю (можливо це пов'язано з тим, що обидві країни розпістерлися на північ?)
    Білоруську на слух відчуваю, як словацьку радше. З польською вона більш віддалена, як на мене. (хоч це чисто суб'єктивна думка)

10. -Erebus-

Просто "хохол" гостям з України в Росії, і "кацап/москаль" гостям з Росії в Україні можна почути від людей однакового сорту! А людина пише "інакше ніж хохлами" називати не будуть, тому я і привів такій приклад! :) А так я розумію: одна людина - то ще не вся нація!

"Одна дождинка ещё не дождь, ещё не дождь,
    Одна снежинка - ещё не снег!"

• Подобається Подобається x 7
  11. Svjato

Svjato Well-Known Member

але:

• Подобається Подобається x 1
  12. Vadim Kharkov

Vadim Kharkov миється в бані

Не хочу никого цитировать. Лишь задам один вопрос: уважаемые, вы тему ветки читали? Ну и как?...

13. Nevermind

Nevermind Просто персона

Болгарська схожа на російську за тональністю.

Та що це за маячня. Російська - така ж словянська, як й інші, але найбільш східно-словянська, тому й відрізняється від інших.

14. -Erebus-

Так то не я, і не всі! Більшість ось якраз вважає російську слов'янсьую, жодних питань, але ж є й такі, хто має свою "думку"! Шо росіяні - то мордва-угри, і мова їх, відповідно, не є слов'янською. Якось так...

15. Svjato

Svjato Well-Known Member

А звідки пішло слово козак?
    Від половців, чи кримських татар?

16. -Erebus-

Напевно від татар.

17. premium

premium Well-Known Member

отака маячня вийшла: булгари - не слов'яни, а мова їхня (булгарська - церковнослов'янська - російська) - зразок слов'янськості

18. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Балканські болгари - були слов"янським етносом, який поглинули (шляхом кровозмішення) турки. Але якимось дивом болгари зберегли залишки слов"янської мови (прийменники та корені; відмінків нема).

Волзькі Булгари - це татари (булнарська гілка тюркської групи). Які поглинули Московію шляхом підкорення, кровозмішення і вплинули на староболгарську - церковнослов'янську - російську мову. Граматично угрофінізовану.
    Де ще в Європейських мовах можна зустріти оберт "У меня есть" замість "Я маю" ?

19. Svjato

Svjato Well-Known Member

А чому в Україні збереглося слово русин, а в Росії ні?

---------- Додано в 12:26 ---------- Попередній допис був написаний в 12:19 ----------

Ще питання знавцям.

Чому в гімні союзу використали слово Русь? (не приший кобилі хвіст).
    Якось з комунякістю не пасує. Здається на весь світ хотіли пошесть розгортати...?
    (в українській мові є слово пошесть? Які корені цього слова?)

То тільки в українській мові є слово комуняка?

20. iso

iso Well-Known Member

В українській :scratch_one-s_head:

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)