В вашем городе делали уникальный комплекс "Феникс 005" в его составе был проигрыватель "Феникс 006". К проигрывателю схема не прилагалась, в Интернете схемы нет, есть описание и характеристики. Если у кого есть схема или дельные советы помогите. P.S. "Плавает" скорость вращения диска.
якщо не помиляюсь там прямий привід диску? Тоді тре стабілізувати напругу, ИМХО. Маякни Boris Kiev в ПП, він фішку рубить Tapatalk
Привіт, я тут. 1. У схемі, яка була в комплекті документів Фенікса, блок керування двигуном не наводився... Ось "стокова" схема: 2. Саме "Фенікс" я не курочив, але здається у "ідеологічно близькому" до нього Арктурі така фішка як нестабільність швидкості була присутня. Воювали з цим багом за різними напрямками: а - шукали оптиматне положення магнітних датчиків під диском б - боролися з перегрівом мікросхем керування двигуном. В усякому разі слід почати з того що змастити все що стосується шпинделя диску і однозначно поміняти електролітичні конденсатори у схемі керування двигуном. Далі - йти на профільні форуми. Там конкретно порадять переробити схему системи авторегулювання.
Большое спасибо за схему и советы. На профильных форумах достойной информации нет, все ищут схему. Я тоже решил начать с конденсаторов от питания до схемы управления двигателя, возраст проигрывателя не детский, возможно где то и сидит "армянское чудо", но скорее всего поломка в автоматике она пытается споймать частоту, а не выходит. Скорее всего есть интегратор в схеме и там и сдох конденсатор, но это мои домыслы. Еще раз спасибо.
У системах автопідстроювання завжди доводится вирішувати компроміс "швидкодія / стабільність". Процес має вийти на стабільний, аперіодичний режим (без коливань швидкості). Тут маса (момент інерції) диска грає на користь стабілізації. Ще проведіть такий експеримент: увімкніть програвач, запустіть шпиндель (з платівкою або просто зафіксуйте тонарм над диском) і спостерігайте чи зміниться нестабільність з прогріом (холодний - 20 - 40 - 60 хвилин). Ефект нестабільності може давати навіть мікрик на тонармі, який запускає двигун.
Пробовал крутить минут 20 - не помогло, возможно на этой недели будет время покручу. По поводу всяких чудес типа микрика , мужчина боролся с нестабильностью в 008 фениксе, перепаял почти все детали, а оказался переменный резистор в цепи регулировки скорости.
Я вже не пам"ятаю що саме там наворочено і як саме досягається потрібна частота. Скоріш за все - параметрично і тоді перевіряти потрібно буквально все. Є інший варіант - після стартової розкрутки перейти на кварцевий генератор. Таке рішення роками стабільно працювало наприклад в угорських студійних мангітофонах серії STM.
Спасибо за идею, но аппарат довольно редкий ( выпущено около 1000 шт.) и хочется его оставить в первозданном виде, а там посмотрим.
По моим данным на Львовском телеграфном заводе, вот почему я и решил прийти на этот форум. Завода нет уже 15 лет.
Я пытался проследить историю его создания, его "скопировали" с какого то буржуйского проигрывателя. Но исполнение просто роскошное, ничего в союзе подобного не делали- качество монтажа как на военке, платы покрыты лаком просто шик!!!
Редкий случай когда название улицы соответствует её содержанию. У нас Сумская идет на Москву, Московский проспект на Ростов и т.д.
розробкою-копіюванням- виготовленням займались якраз виробники військової апаратури, так шо нічого дивного..