Польський вояж

Тема у розділі 'Подорожі світом', створена користувачем Picasso, 30 кві 2010.

1. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Пройшли повідомлення у ЗМі, що український Немірофф тікає в Польщу. Не знаю, як тепер буде - чи в Україні будуть продукувати "Зубрівку", чи в Польщі - "Польську з перцем"... :)))

У всякому разі - те, що така фірма з України евакуюється до Польщі - чіткий знак, куди будуть більше туристів їздити у вояжі.

2. Gron

Gron тафгай

Спробуйте не пити "Хортицю", бо мало що;)

Якщо серьйозно, то Грибов ще років так з 4-5 тому замислив продати бренд, та навіть відійшов від оперативного керування.
    Полякам такий бренд у портфоліо буде не зайвим, та й бренд може нове дихання отримає.

3. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Офф-топ.

Я "міцно вживаю" вкрай рідко. Та й цитування мене в "такому" контексті - недоречне.

А Немірофф за останні роки з надцятого місця став ДРУГИМ У СВІТІ. Навіщо його продають? Можливо, тому, що якщо не встигнуть продати закордон, то його тут відберуть задарма. А якщо ним буде володіти іноземна фірма - побояться забирати.

До чого ваш допис - я не зрозумів.

Останнє редагування: 13 вер 2010
  4. Gron

Gron тафгай

За якими показниками?
    Став попереду Смірнова, Столлі, Абсолюта, та інших водок за кількістю проданих бутилок?
    Бізнеси продають, як продали Сандору- Пепсі, за часи померанчевої влади, всі і в усі часи, це аксіома, .
    Не шукайте чорну кішку там де її немає.
    Грибов награвся, а більш нікому там нецікаво, все просто та бЄз затЄй.
    Польща Велика водочна держава, має свої люксові водки, та величезний ринок збуту у себе та в ЄС, ще раз скажу цей бренд не зайвий в їх портфоліо і має підвищити вартість як продаватимуться Діаджіо, Алай Домеко чи Перно Рікар, а може і самі досягнуть світового рівня.

5. Garmash

Garmash Well-Known Member

і довгий час воювала з Росією за звання "горілчаної батьківщини")

6. вільний_слухач

вільний_слухач Well-Known Member

Шановні форумчани, порадьте будь ласка оптимальний шлях зі Львова до Щеціна.
    Їду автомобілем. Через який "перехід" краще?
    Може є якісь нюанси (типу "там не їдь, бо ремонт дороги" чи "краще через місто, ніж по об'їздній" і т.п.)?
    Гугль радить два напрями (третій не враховую, бо майже дублює) - через Лодзь-Познань і через Краків-Вроцлав-Берлін (каже навіть так швидше о_О)
    Вдячний за будь-яку допомогу.

• Подобається Подобається x 2
  7. вільний_слухач

ніхто нічого не підкаже?

8. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Прийміть до уваги, що Лодзь - Познань - це частково по платній автостраді А2. Правда не знаю скільки коштує..

9. Agaton

Agaton Well-Known Member

Доброго дня,

щодо переходу - не підкажу,ІМХО - всюди капець :sad:

Але їхати через Вроцлав це непогана ідея - зараз цей вариант платний тільки між Краковом а Катовіцами.
    Якщо їхати через Берлін, то від Кракова до Щеціна постійно автострада.
    Та скажу Вам , що 2 роки тому з Вроцлавя у Щецін багато люді саме через Берлін їздило, оскільки проїзд між Зеленой Гурой а Щецінем був дуже довгий - ремонти та перебудова у Гожуві.
    Зараз вже набагато краще, але автостради ( чи радше тзв "дороги щвидкого руху") на полній ділянці з Легніци до Щеціна ще через 3-4 роки не буде.

Варіант через Познань здаеться гіршим бо -
    - автострада дорога
    - наскільки пам"ятаю, автострада А2 поки кінчиться десь в кущах і далі треба нормальними дорогами кататися
    - або від Познаня взагалі кінутися у N-W і далі по "нормальной" дорозі на Щецін - повний капець
    - варіант через Берлін взагалі не діє.

10. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Це не опис подорожі, а якась водійська консультація, чи як це називається. Почитати, то виходить що ви в Польщі побачили пару п'яних поляків і оцінили якість дороги.

11. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

Про це і тема - про маршрути, якість доріг і можливості ночівлі при переїзді Польщі. Чи Ви не помітили:

• Подобається Подобається x 1
  12. вільний_слухач

Нірванко, Агатоне, дякую.
    Вже приїхав.
    Тепер сам можу порадити))))
    Туди їхав через Лодзь-Познань, назад - Берлін-Вроцлав-Краків.
    Скажу, що хоч і назад ніби маршрут довший, але ним і швидше, і краще. Та й з вказівниками набагато легше (для тих, хто немає джипіесу). Бундес це взагалі казка (і з дорогами, і з напрямками)... але про це не буду. В'їзд (і виїзд) на платну автостраду коштує 8 злотих. Можна євро чи доларами заплатити, але курс в них препаскудний). Тому краще завчасно подбати про злотувки.
    Туди кордон проїхали за хвилин 30-40 (була друга ночі), назад... ой, назад це ціла проблема)). Одне скажу - ніколи не приїжджайте на кордон з 4-ої до 8-ої ранку. В них (наших) якась там перезмінка і вони собі просто ходять і нікого не перевіряють-пропускають. Тому колєйка утворилась добряча.

цей варіант є найкращий... впевнений на 100 відсотків
    оце правда
    "дорогу" що на Шегині, що на Краковець тільки умовно можна назвати дорогою :ireful:
    враження в іноземців при перетині кордону дуууууже сильні :sad:

13. RudikCZ

RudikCZ New Member

Підкажіть, хто нещодавно їхав або їздить часто - через який перехід найкраще їхати з України. Завжди їхали через Краківець, але там завжди черга була на 3-5 годин. Зараз маленька дитина - не хочеться з нею стирчати так довго в черзі (тим більше що там жодних умов щоб вийти). Чи є зміст їхати через Словаччину, і якщо так то який перехід порекомендуєте?. Кінцевий пункт призначення - Чехія, Брно.

14. Milena

Milena Member

я постійно перетинала кордон через Смільницю (траса як на хирів, старий самбір) жодних черг контроль займає приблизно 15-20 хв.

15. Un.Known

Якщо їздите перед-після свят, то від цього не втекти ні на одному кордоні. Після Паски стояли 9 годин в Ужгороді.

А якщо у Вас дитина до двох років, то мали б пускати без черги.

16. sani

sani Well-Known Member

просто всіх об"їхати і показати дитину прикордоннику, чи як?

17. Un.Known

Дехто відразу об"їжджає, дехто підходить спочатку, пояснює ситуацію.

18. Полковник

Полковник миється в бані

19. Natal'ka

Natal'ka Well-Known Member

Ну не знаю... Знайомі їхали до батьків в Прагу - відстояли всю чергу як годиться( Не впевнена, що вони "декларували", що дитина в автобусі, може просто мовчали, от їх і не пускали швидше.
    Але я й сама тиждень тому стикнулася з фактом, що тим службовцям на границі фіолетово, на що Ви маєте право.

20. sani

sani Well-Known Member

автобус фізично попри чергу не зможе проїхати швидше, якщо перед ним ще якісь автобуси стоять :) і в чергу з машинами його не запхають, йому ж довше буде :)

ржунемагу :) а що для студентів, які раз на рік ходять через перехід, деканатом передбачені якісь пільги? може ви їм студеньський квиток не показали, або абонемент в бібліотеку просрочений був :)

Мені просто цікаво, чому ви думаєте, що ви мали би право пройти без черги? у вас вік до 2х років? Чи щось інше?

а де твій аватар? :)