ну це залежить власне від цін. Я слабо орієнтуюся у часі подорожі від Вроцлава до Праги. Якщо, скажімо, це годин 4-5, то можна виїхати вдосвіта і повернутися вночі (якщо є транспорт у ці години). Тоді виходить один день і ночувати в Празі не буде треба. А якщо ні, то максимум 2 дні - вік-енд, бо в робочі дні мушу бути в у Вроцлаві.
Якщо виїдете о 5 ранку автобусом 000382 6 з Вроцлава (dw.PKS ul.Sucha), будете в Празі в 11:00, на автовокзалі Желівскего, звідти до центру на метро - декілька хвилин, якщо поїздом - то в 6:00 номером Д252 Орліце поїдете о Пардубіц (Pardubice), звідти ІС 572 František Křižík, і приїдете в Прагу в 11:21 на головний вокзал. Перший зручний рейс назад того дня - автобусом з автобусової станції Флоренс (недалеко центру), 3 год. 50 хвилин, але він відправляється досить рано - в 19:00, прибуттям у Вроцлав 22:50 на dw.PKS. Наступні від'їзди вже не такі зручні - дуже пізно або з багатьма пересадками... Проживання... яка ціна Вас влаштовує?
Нічого собі Та у Вас просто енциклопедичні знання в сфері розкладів і номерів потягів (ніколи б не запам'ятала отих циферок)... Проживання... Мені б цілком підійшло щось типу хостелу, економ-варіант. Поїду не сама, так що мінімум номер-двійка. Хоча (якби вже так вийшло, що треба було заночувати) подруги батьки живуть в Празі... Не хотілося би нав'язуватися їм, бо не знаю, які там житлові умови.... Коротше, розглядаю різні варіанти.. До речі, зорієнтуйте в цінах на проїзд )))
Та ні, просто в розклад подивилась. Стосовно дешевого житла - я б порадила Travellers Hostel, номер для двох приблизно 25 євро, майже в центрі Старого міста. Щодо транспорту - квиток туди-назад залізницею для двох коштує 85 євро. Автобусом не скажу, не маю калькулятора онлайн для них. )
О, стіпль-чез... Був, був... Грандіозно! Ми нормально потратили грошей, весь час йшов дощ, ми замерзли як собачки, але змагання і моя улюблена "Бехєровка" в помірно немалій дозі влаштували мені пам"ять і задоволення на все життя.
литрами але там і є з чого вибірати. Є нп. такий Praded (ще солодший) але є і Priessnitz - ну - може бути. Але це усе чеськи вояжи. У Польщі щось у останному часі недоброго поробилося - заводи змінили власників і пропало багато традицийнх горілок. Довелось підтримуватися литовськимі (у основному) трунками
То спробуйте гідного - Бехерівку, наприклад. Або слівовіцу. Чи грушковіцу. Найкраще моравську. ) А от горілку, направду, не варто.
Люблю Вашу Zubrowka(у)... А ще текілу , віскі , коньяк , пиво і звичайне вино.Як біле так і червоне. Тільки НЕ кріплене -....а звичайне , те що має не більше як 13% алкоголю. Я людина проста , тому всілякі солодкі лікери ,солодкі мускатні/токайські вина вважаю бридотою і того не пю.І моя жінка теж. ...ще можу випити домашньої слівовіци (не солодкої звичайно) , палянки , або ракії. Не люблю різних кольорових коктелів теж. За виключенням джін+тонік , або водка+ кранбері (журавлина) .Це добре пється в спеку... Найулюбленіший дрінк це rye whiskey ( віскі з жита ), без нічого .... саме ... чисте. З одним кавальчиком леду.
То-то ! з "палірні" Rudolf JELÍNEK - перевірено! кріплене має зараз в Польщі тих-же любителі що і 20-30 років тому. І нихто крім них не називає цього вином. Сік зі спіртом, але не дорожче 1 евро (4 зл). На добрий початок дня якраз.
Не помічав, якщо чесно. Чи може, тому й не помічав??? ---------- Додано в 22:04 ---------- Попередній допис був написаний в 21:56 ---------- Як!? І жубрувка!? ---------- Додано в 22:09 ---------- Попередній допис був написаний в 22:04 ---------- Якщо казати про чисту горілку - то так. В Україні в дослідах на собі технологи дійсно створили шедеври. Але національні алкоголі інших країн - то зівсім інше, і порівнювати не можна. То все одно, що казати, що в Україні ростуть найкрасивіші дерева. Але ж різні дерева у різних місцях гарні по-своєму. Головне, що вони - РІЗНІ.
Хех, ну зрозуміло, що коли людина приїзджає в якусь іншу країну, то не біжить зразу в МСДональдс (хоча є і такі ), а хоче побачити, відчути, попробувати чогось місцевого, щоб порівняти, скласти якусь свою точку зору Особисто мені з чеських напоїв найбільше подобається пиво, тут дійсно від інших воно краще. Бехерувка теж непогана, особливо в сиру погоду для сугрєву, ще фернету можна випити, але це на любителя або сливовіци. А ще рекомендую моравські вина, деякі є дуже хороші. Але треба купляти не супермаркетах, а в мережі винних магазинів "Винотека"...Хоча чого це я, тема ж ніби про Польщу Видно треба відкривати нову гілку - Алкогольні напої народів світу на ЛФ
Я ж казала - тему тре в Навколоукраїнські вояжі перейменовувати... Та я ніби не складна... Для мене визначальною є якість. І я не можу сказати - люблю міцний алкоголь чи неміцний. При різних ситуаціях - різні напої.
Та ні, з жубрувкою усе гаразд, експортовий товар, панімаш, але щось сталося з так потрібними у щоденномк житті товарами як Orzechówka, Jarzębiak, Starka (випродають старі запаси - зараз саме перед мною рюмка з литовської ) , Dzięgielówka (продають майже в умовах коспірацїї). З Міодувки (називаной іноді Міодонка) залишись якись підли солоджені подробки Як так далї піїде знову доведеться частіше доповняти запаси "на селі". Та розумію що криза, але жити якось треба, не ? ---------- Додано в 22:09 ---------- Попередній допис був написаний в 22:02 ---------- Патрику - є один виняток ! Крупнік (Польща) / Крупнікас (Литва) - виробляється з меду, продукт специфічний, недешевий, але натуральний (стара традиція, сотні років, коли ще на словянських і балтийських землях не користувались дистиляцією). Ну але факт - солодкий - одна чарчинка і усе... (як для мене)
Власне. Бехерівку ще називають шістнадцятим джерелом Карлових Варів. Як швидка допомога на шлунок - неоцінена. Нам, аби її пити так, як п’ють чехи треба мати чеські шлунки. А в них культ пива, то все решта для нас - свинство. ))))