Польський вояж

Тема у розділі 'Подорожі світом', створена користувачем Picasso, 30 кві 2010.

1. Natal'ka

Natal'ka Well-Known Member

ну це залежить власне від цін. Я слабо орієнтуюся у часі подорожі від Вроцлава до Праги. Якщо, скажімо, це годин 4-5, то можна виїхати вдосвіта і повернутися вночі (якщо є транспорт у ці години). Тоді виходить один день і ночувати в Празі не буде треба. А якщо ні, то максимум 2 дні - вік-енд, бо в робочі дні мушу бути в у Вроцлаві.

2. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

Якщо виїдете о 5 ранку автобусом 000382 6 з Вроцлава (dw.PKS ul.Sucha), будете в Празі в 11:00, на автовокзалі Желівскего, звідти до центру на метро - декілька хвилин, якщо поїздом - то в 6:00 номером Д252 Орліце поїдете о Пардубіц (Pardubice), звідти ІС 572 František Křižík, і приїдете в Прагу в 11:21 на головний вокзал.

Перший зручний рейс назад того дня - автобусом з автобусової станції Флоренс (недалеко центру), 3 год. 50 хвилин, але він відправляється досить рано - в 19:00, прибуттям у Вроцлав 22:50 на dw.PKS. Наступні від'їзди вже не такі зручні - дуже пізно або з багатьма пересадками...

Проживання... яка ціна Вас влаштовує?

• Подобається Подобається x 4
  3. Natal'ka

Нічого собі :) Та у Вас просто енциклопедичні знання в сфері розкладів і номерів потягів :good: (ніколи б не запам'ятала отих циферок)... Проживання... Мені б цілком підійшло щось типу хостелу, економ-варіант. Поїду не сама, так що мінімум номер-двійка.
    Хоча (якби вже так вийшло, що треба було заночувати) подруги батьки живуть в Празі... Не хотілося би нав'язуватися їм, бо не знаю, які там житлові умови.... Коротше, розглядаю різні варіанти..
    До речі, зорієнтуйте в цінах на проїзд )))

4. Un.Known

Та ні, просто в розклад подивилась. :)
    Стосовно дешевого житла - я б порадила Travellers Hostel, номер для двох приблизно 25 євро, майже в центрі Старого міста.

Щодо транспорту - квиток туди-назад залізницею для двох коштує 85 євро. Автобусом не скажу, не маю калькулятора онлайн для них. )

• Подобається Подобається x 3
  5. Natal'ka

Un.Known, Ви не уявляєте яка я Вам вдячна! Просто неоціненна інформація для мене! Спасибі! :yahoo::girl_angel:

• Подобається Подобається x 2
  6. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

О, стіпль-чез... :) Був, був... Грандіозно!
    Ми нормально потратили грошей, весь час йшов дощ, ми замерзли як собачки, але змагання і моя улюблена "Бехєровка" в помірно немалій дозі влаштували мені пам"ять і задоволення на все життя. :)

7. Un.Known

8. Patrick

Patrick Well-Known Member

І як люди таку солодку гидоту можуть пити....?

9. Agaton

Agaton Well-Known Member

литрами :mocking:

але там і є з чого вибірати.
    Є нп. такий Praded (ще солодший:crazy:) але є і Priessnitz - ну - може бути.
    Але це усе чеськи вояжи. У Польщі щось у останному часі недоброго поробилося - заводи змінили власників і пропало багато традицийнх горілок. :sad:

Довелось підтримуватися литовськимі (у основному) трунками :pardon:

10. gvorn

gvorn Well-Known Member

Українська горілка Хортиця чи Неміров найкраща :good:
    Не порівняти ні з чеською, ні з польською...

11. Natal'ka

• Подобається Подобається x 1
  12. Un.Known

• Подобається Подобається x 2
  13. Natal'ka

14. Patrick

Patrick Well-Known Member

15. Agaton

Agaton Well-Known Member

То-то !
    з "палірні" Rudolf JELÍNEK - перевірено!

кріплене має зараз в Польщі тих-же любителі що і 20-30 років тому.
    І нихто крім них не називає цього вином. Сік зі спіртом, але не дорожче 1 евро
    (4 зл). На добрий початок дня якраз.

16. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Не помічав, якщо чесно. :) Чи може, тому й не помічав???

:)))

---------- Додано в 22:04 ---------- Попередній допис був написаний в 21:56 ----------

о_О Як!? І жубрувка!?

---------- Додано в 22:09 ---------- Попередній допис був написаний в 22:04 ----------

Якщо казати про чисту горілку - то так. В Україні в дослідах на собі технологи дійсно створили шедеври. :)))

Але національні алкоголі інших країн - то зівсім інше, і порівнювати не можна. То все одно, що казати, що в Україні ростуть найкрасивіші дерева. :pardon: Але ж різні дерева у різних місцях гарні по-своєму. :) Головне, що вони - РІЗНІ.

17. gvorn

gvorn Well-Known Member

Хех, ну зрозуміло, що коли людина приїзджає в якусь іншу країну, то не біжить зразу в МСДональдс (хоча є і такі ;)), а хоче побачити, відчути, попробувати чогось місцевого, щоб порівняти, скласти якусь свою точку зору :)))
    Особисто мені з чеських напоїв найбільше подобається пиво, тут дійсно від інших воно краще. Бехерувка теж непогана, особливо в сиру погоду для сугрєву, ще фернету можна випити, але це на любителя або сливовіци. А ще рекомендую моравські вина, деякі є дуже хороші. Але треба купляти не супермаркетах, а в мережі винних магазинів "Винотека"...Хоча чого це я, тема ж ніби про Польщу :dntknw:
    Видно треба відкривати нову гілку - Алкогольні напої народів світу на ЛФ :)))

18. Un.Known

19. Agaton

Agaton Well-Known Member

Та ні, з жубрувкою усе гаразд, експортовий товар, панімаш,

але щось сталося з так потрібними у щоденномк житті товарами як
    Orzechówka, Jarzębiak, Starka (випродають старі запаси - зараз саме перед мною рюмка з литовської :) ) , Dzięgielówka (продають майже в умовах коспірацїї). З Міодувки (називаной іноді Міодонка) залишись якись підли солоджені подробки :bad:
    Як так далї піїде знову доведеться частіше доповняти запаси "на селі".
    Та розумію що криза, але жити якось треба, не ?

---------- Додано в 22:09 ---------- Попередній допис був написаний в 22:02 ----------

Патрику - є один виняток !
    Крупнік (Польща) / Крупнікас (Литва) - виробляється з меду, продукт специфічний, недешевий, але натуральний .
    Ну але факт - солодкий - одна чарчинка і усе... (як для мене)

20. Un.Known

а де твій аватар? :)