У вас не такі великі, як ці в лісі. Взагалі то, в польській кухні гриби займають значну нішу. Хоча б польський борщ з вушками. Вушка - то такі манюнькі пельменчики з грибною начинкою. Але, як я бачу, міські поляки настільки урбанізувалися, що йно печериці з супермаркету їдять))) В лісі поодинокі люди гриби шукають. І то в кількох сотнях метрів від краю мегаполісу. Але, по селах, впевнений, що збирають. Бо біля ринку часто бачу вуйків і цьоток явно сільських, які гриби продають. На днях бачив на базарі білі гриби - красиві, як намальовані. Казав продавець якомусь покупцю, що ці - з півдня, а ці - з півночі. Білі гриби зараз - 70 злотих за 1 кг. Тобто, чуть не 500 гривень за 1 кг)))))))
В п"ятницю прочитав на ОЛХ оголошення про потребу в працівниках для проведення інвентаризації з 21год до 6 чи 8 ранку. Написав (бо телефону вказано не було - обіцяли самі зателефонувати. В суботу зателефонували, перепитали, запитали ім"я і прізвище. Сказали чекати на СМС з адресами і часом посадки в автобус і у відповіді на нього вказати адресу, де буду сідати на автобус. Дочекався СМС... відповів. Як і було вказано, в 20:20 був на одній з центральних вулиць Варшави. Там вже було кілька людей і їх кількість збільшувалася. Трохи пізніше вказаного часу всі повсідалися у комфортабельний великий автобус. Дехто в телефоні мав список людей, які мали бути в автобусі і одна пані зробила перекличку. Переді мною сиділи дві дівчини-студентки з Сумщини))) Були й інші українці, був один чорнявий якийсь з Кавказу чи з Середньої Азії. Був один ваабчє чорнявий весь))))) Були й поляки різного віку і статі. 14 людей не дорахувалися, але поїхали... Поїхали аж за Варшаву в здоровенний торговельний центр, а конкретно в Ашан. При вході кожному під розпис видали бейджик на шию з написом "Гість". Потім кожен взяв собі ще камізельку яскраво жовту. В торговому залі кожному видали сканер. Маленький простий інструктаж. Кожен отримав якийсь стелаж. Спочатку я рахував ручки-фломастери... Потім свічки (парафінові, не Бошовські)))). Потім стелаж з товарами "Все по 1 злотому". О 2:30 всіх покликали на перерву. Були халявні печеньки (я їх не брав) і питна вода (воду пив). Були автомати з кавами-чаями. Автомати банкнот не приймали, а з монет в мене було лиш 2зл. Я спочатку подумав, що за 2 зл ніц не куплю, то й не йшов до автомата. Потім, таки глянув і був дуже здивований, що 180мл кави - всього 0,70 злотого)))) Випив 2 кави в кімнаті для курців (яка ж кава без цігарети?)))) Після 30хв перерви робота продовжилася, я дорахував той свій 3-й стелаж. Після чого мені сказали гарно попідправляти стелаж з різними зошитами. Частині людей сказали закінчити, знов запросили туди, де кава-чай і розрахувалися готівкою (за 7 год - 70 злотих). Решта ще залишилися працювати. Я так зрозумів - це ті, які зарплату на карточку отримують не щоразу, а раз в місяць. Питали, хто готовий на сьогодні на вечір, але то раніше і я з іншої роботи не встигну((( Але, сказали періодично телефонувати - робота буде!!!! Ось так ще у Варшаві можна заробляти. Мені більш сподобалося, ніж охороняти щось. Охороняти - то просто стояти чи сидіти, а для мене то каторга. Ліпше, таки, щось робити))))
Я в свій час жив і працював у гуралів,які там гриби і всі ходять збирають, хоча на той час могли купити,але це в крові впитане з молоком мами,що треба йти і збирати
Цікаво як. Не знаю, чи файні то гроші для Варшави, думаю, що таки зекономили на тимчасових працівниках. Та мене здивувало інше. Зазвичай, інвентарізація - це підрахунки збитків, відповідальна справа. Як в них виходить покладатися на незнайомих людей?! Виходить, що товарний облік ведуть вони приблизно
Трохи дивно, але... Там ще було 3 чи 4 кураторів від фірми інвентаризаційної. Вони допомагали новачкам не наробити блуду з тими сканерами і зі всім іншим. Крім того, як я зрозумів, вони вибірково перераховували деякі позиції вже після того, як людина закінчила якийсь стелаж рахувати і вже працювала в іншій частині торгового залу. В початковому інструктажі (який був лише для тих, хто лиш перші рази працює) представник фірми сказав : "Не помиляється лише той, хто нічого не робить". Це я процитував дослівно, далі вже дослівно не пам"ятаю, але смисл такий : Гадаю, кожен з вас вміє рахувати до 10 чи 20. Може й існують такі люди, але, вони, напевно, не зголосяться на таку роботу. Але, якщо в когось з вас буде помилка за помилкою, тоді я буду змушений подякувати вам і закінчити з вами співпрацю без виплати вам грошей. ********************** Таким чином, як я розумію, вони собі з часом підбирають більш-менш постійний контингент, якому вже є певний рівень довіри. А, навіть, якщо деколи й проскочить помилка якась. То для величезного супермаркету, помилка в кількості копійчаного (грубо кажучи))) товару - це рівень дрібної похибки, яка вписується в рамки "усушки, утруски і т.п." )))) ІМХО )))
На першому фото - чорний груздь. О, то по кацапському!!! Щойно прочитав, жи по правильному він ся називає : Хрящ-молочник оливково-чорний. Але я їх нині не брав. за ними треба окремо їхати, щоб набрати лиш їх. Вони чудові для засолювання. Ще бачив купу глив, але їх також нині не брав.
Натрапила в ютубі на відео про те, як вирощувати білий гриб вдома, прямо у горщиках з квітами. Що Ви про те думаєте?
Наразі нічого. Виростите, покажете.... тоді, може, й буду щось думати. А так, щось, не дуже в то вірю.
Навряд чи я таке осилю. Там, щоб отримати спори для розведення, потрібно знайти стиглих білих грибів, а там де я ходжу грибів немає А Вам не цікаво поекспериментувати?
А то вже вчора : Краківське передмістя і площа Замкова. Прошу звернути увагу на королівський палац (справа від ялинки) - по його стінах постійно "падають" сніжинки. Кілька проекторів так працюють. Причому, не лише собі падають, а й вліво-вправо одна відносно одної собі рухаються падаючи)))
VARSO Tower - Warszawa - Transmisja LIVE - YouTube ВЕБ-камера будівництва найвищої будівлі Євросоюзу.