Польща плюс мінус Україна (Росія в умі)

Тема у розділі 'Економіка, бізнес і фінанси', створена користувачем DIDIO, 19 кві 2010.

1. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

частина 2

• Подобається Подобається x 1
  2. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

частина 3

3. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Я вже писав десь на форумі, що був кілька тижнів у Вроцлаві, майже всією родиною.
    І мета була відповідна - туристично-родинно-бізнесово-організаційна. Все намічене було досягнуто і перевиконано. Повернулися наприкінці липня - літак+поїзд туди і поїзд+літак - назад...

Я був у Польщі кільканадцять разів, і всеодно і цього разу зауважив багато змін. Вони в основному позитивні, але є і негативні.

З позитивного варто сказати - Польща зробила дуже великий крок уперед в поліпшенні інфраструктури, зокрема, доріг, мостів, будуються вокзали, спортивні споруди тощо. Просто чудово працює міський траспорт Вроцлава. Кажуть, що є проблеми - але я впевнений, що їх буде вирішено.

З негативного...

Зауважив суттєвий ріст цін. Але він всеодно не такий катастрофічний, як в Україні.
    Зауважив деяке збільшення невдоволення людей своїм життям. Тобто - криза торкнулася і Польщі. Знову ж таки - масштаби з Україною не порівняти. Особливо в останні пару років. На Україні - це просто трагедія. Коли бачиш польські ціни, які часто в 2-3 рази нижчі українських, і взнаєш про доходи, які в 4-8 раз вищі українських - це шокує...

Після нашого від"їзду в Польщі сталося кілька неприємних, трагічних подій...

Покінчив життя самогубством відомий в Польщі, в тому числі, своїми крайніми поглядами, політик Анджей Леппер... Незважаючи на його іноді надміру скандальне життя і несподівану, шокуючу смерть, я вірю, що ця людина часто хотіла добра для Польщі по- своєму, і хоч робила це не завжди так, як хотілося б більшості, але якусь частку громадян Польщі він залучав на свою сторону... Але все-таки, він був або став самотньою людиною... Можливо, причиною смерті стали особисті, чи родинні переживання... Я не знаходжу для себе повного пояснення цієї прикрої смерті. Нехай Бог візьме його душу під опіку.

Ще одне, що хотілося б зауважити - це все ще незадовільний технічний стан залізничного господарства, недостатньо кваліфіковані кадри і непрестижну роботу більшості залізничників. Скрізь реконструюють вокзали, але при цьому панує такий хаос, в якому навіть організатори та контролери реконструкції часто не можуть знайти просвітку. Їхав залізницею, і впевнився у цьому особисто.

Можливо, що саме цей хаос на залізниці і призвів до важкої катастрофи, яка сталася тільки-що... Хоча поки-що про причини аварії ще не повідомляли.

На відрізку залізниці між Варшавою та Катовіцамі сталася катастрофа. Кажуть, що є жертви, та багато поранених... Варто побажати сили та Божої допомоги їм, їх рідним, і тим, хто ліквідовує аварію... Мені, як поляку, як багатьом полякам - прикро, що польському уряду не вдається поки-що навести відповідний лад в цій дуже важливій галузі... Але треба сподіватися, що ця трагедія заставить зробити висновки...

Останнє редагування: 13 сер 2011
  4. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Депутати Львівської міськаради обурені польськими розкопками на Волині.

• Подобається Подобається x 2
  5. Bambook

Bambook Persona non grata

Ви б джерела цитат вказували, було б коректніше.
    Бо отут, наприклад, прізвище мало б бути РІКОТА.
    Ну і крім того:
    Чи є хоч якесь явище в світі, яким би не були обурені депутати Львівської обласної ради? :)))

6. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Ось вам джерело. Як бачите - я особисто не додавав ні слова і коментувати не став. Навмисно.
    http://zaxid.net/home/showSingleNew...olskimi_rozkopkami_na_volini&objectId=1234810
    Так вже добре?

Зверніть увагу на заголовок, де слова "Львіської" та "Волині" я виділив курсивом, бо також не розумію, як львівські депутати можуть керувати ще й на Волині і контролювати там будь-що. І вже тепер хотілося б дати маленький коментар:

львівські депутати стверджували на пресовій конференції, що польська сторона нібито веде розкопки на Волині самостійно (!), і без представників української сторони, без українських фахівців!

То ось спростування депутатської брехні:

Моя позиція така:

потрібно встановлювати правду всіма способами, які має наука. Встановлювати правду, якою б вона не була. Бо відомо як про масові вбивства "за національними мотивами" мирних поляків на Волині та в інших місцях, так і про злочинців польського походження, які вбивали людей українського походження, прикриваючи грабунок "національними інтересами".

Мова не йде про відкриття рахунку у грі "Хто більше вбив - той і винен!". Це не футбол, це трагедія в історії. Ще є живі люди, які пам"ятають ті криваві дні. Є родичі загиблих. Є християнська традиція як в українців, так і в поляків, згідно з якою ВСІ ЛЮДИ повинні опікуватися могилами близьких. Всі захоронення та могили мають бути віднайдені.

Якщо Польща та Німеччина вже давно вирішили (в основному) ці важкі питання трагічної спільної історії, то Україна також зобов"язана вирішити ці питання з Польщею.

Останнє редагування: 31 сер 2011
  7. Bambook

Біда в тім, що ця пані теж брехала неодноразово, що неодноразово ж було доведено.
    Те, що двоє представників управління могли поставити підписи, але при цьому в очі не бачити розкопок - мене б жодним чином не здивувало. У Львові вони роблять це регулярно, чому б і на Волині не зробити?

8. Agaton

Agaton Well-Known Member

Не дуже ясно, о чим тут брехати, чи ні.
    Залишилися тисячі свідків, що прожили. З села Острувек теж є багато свідчень, очевідців.
    Зараз річ їде лише про збережения матеріальних слідів, про деталі.
    ось і все,

а депутати :dntknw:
    :scratch_one-s_head:

9. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Отже, маємо припустити, що приїхали поляки, уклали угоду зі львівським комунальним підприємством про проведення робіт, був антрополог та ще один фахівець, а потім поляки їм сказали - "їдьте собі геть звідси", і почали "ламати кістяки на фрагменти", щоб нібито "збільшити кількість жертв"? А ті, кому сказали їхати геть - поїхали?

Я перепрошую - невже і досі хочеться надіятись, що люди дурні? Якщо є міждержавні угоди про пошук могил загиблих (а вони є!) - то жоден депутат у жоден законний спосіб не може цьому перешкодити. А тут саме перешкоджання, у будь-який спосіб, спроба використати українське законодавство і т.д.
    Але згідно з українським законодавством - міждержавна, чи міжнародна угода, підписана Україною, має пріоритет над українським законодавством. І перешкодити законним шляхом встановленню правди не вийде.

10. Bambook

Тут ніяк не заперечиш.
    Але це

і
    це
    трохи різні речі.
    Не "поїхали геть", а взагалі не були. А підписи могли ставити просто в своїх кабінетах. Суто гіпотетично, за вказівкою Садового, в якого перед деякими польськими структурами старий борг, ще з виборів-2006.
    Львівським депутатам не вірю, але львівським чиновникам вірю ще менше.

11. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Платформа обивательска - 1 місце. :clapping: - поздоровлення!
    ПІС - 2 місце. :good: - перепрошую - так мало бути!
    Палікот - 3 місце. о_О - нічого собі...

Польща виграла!

Останнє редагування: 10 жов 2011
а де твій аватар? :)