Політичні оффтопи

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем Yarema, 15 жов 2010.

Статус теми:
Закрита.
  1. Svjato

Svjato Well-Known Member

Добре, що в нас робили все для народу... Німецькі в'язні нам напевне заздрили...

• Подобається Подобається x 2
  2. FourA

FourA Дуже важлива персона

Читал в Инете - у одного штатовского фермера на ферме работает трактор Белорус, выпуска 60-х годов. Его изготовляли на военном заводе, по требованиям военных нормативов: материалы - какие заложены в проект, технологии - без малейших отступлений от норм. Работает как часы почти полвека, и он не думает менять его на свой, более современный. Говорит - вечная машина. Только вовремя меняй масло и заливай топливо. Также были необычайно хвалебные отзывы от американских коллекционеров, собирающих военную технику, в частности, об истребителях МИГ-15 и МИГ -21. Они их приводят в порядок и летают на них. Говорят, штатовские намного хуже. -- Не мои слова, но читать я это - читал сам.

---------- Додано в 22:55 ---------- Попередній допис був написаний в 22:47 ----------

Извините, вы абсолютно неправы! Главные беды были не в конденсаторах - не потому, что мы их производили, а потому что я статистику знаю досконально из очень богатого собственного опыта и из документов по министерствам. Конденсаторы по сравнению с другими изделиями вели себя вполне прилично. В телевизорах, особенно, цветных, главные отказы - в блоках строчной развёртки, где очень высокие напруги, отказы микросхем, причём, отказывали и микросхемы чешского производства, были и голландские микросхемы - тоже летели. Виновата конструкция. Силовые полупроводниковые приборы - вообще тихий ужас! Но хуже всего - строчные трансформаторы и умножители напряжения.

3. Yarema

Yarema Дуже важлива персона

То-то і оно...Почті как "Роллс-Ройс"...Ручная сборка:))). Що ж заважало так робити для масового користувача? Може те, що такий трактор і коштував майже як "Роллс-Ройс"?;) Я такі розповіді чув і про експортні "Жигулі", холодильникі тощо. Не знаю, що там правда, а що підсвідома туга і надія на те, що і ми "магьом нє хуже":).

• Подобається Подобається x 1
  4. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

У мене, в мойому підпорядкуванні, знаходилась в експлуатації полкова землерийна машина ПЗМ-2 1976-го року випуску на базі Т-155. Ресурс, встановлений на її експлуатацію, перекритий два рази. І дотепер вона б/готова і боєздатна.

5. Yarema

Yarema Дуже важлива персона

Бачив і я таке по теліку. Штатовські не гірше, а набагато складніші і досконаліші, а тому і багато вимагають від пілотів, не те, що Міг - "самольот-солдат". Але якщо порівнювати якість зовнішньої відділки і якості виробництва, то штатівські - "Феррарі" в порівнянні з "козликом" Газ - 69...Але все це справа смаку.;)

---------- Додано в 23:11 ---------- Попередній допис був написаний в 23:03 ----------

У мене маленький холодильник "Саратов" пропрацював безаварійно з середини 60-х до "перебудови". Потім в нього згнив корпус і посипалась скловата, але компресор так і залишався діючим...Ну і про що це говорить?:) Про те, що виключення лише підкреслюють правило;). А про правило пише сам шановний FourA, що телевізори - лайно...А мені казали автомобілісти, що , придбавши "Москвіч", треба було практично закрутити майже всі гайки власноручно, щоб машина змогла б нормально експлуатуватись:).

6. KLIBERN

KLIBERN Status Quo

• Подобається Подобається x 3
  7. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Мене завжди дивувало, коли деякі особи, намагаючись показати "переваги" совка, порівнювали "незрівнянні якості" совкової військової техніки з неймовірним барахлом "ширпортребу" для народу...

І ніхто з них навіть не думає порівняти совкові військові вироби з закордонними "однокласниками" - зараз інформації купа. Так ось: СССР постійно відставав від закордону у військовому плані на 10-15 років.

Так само і в ширпотребі.
    Є в Києві радіоринок, і там павільйон, де продається стара радіотехніка. На 99% - імпорт, 70-80-х років випуску. Коли я запитав, чому так мало совєцкої - продавці кажуть - вона просто не дожила! Якщо в якомусь імпортному магнітофоні від старості за 40 років з дня випуску потріскався ЛИШЕ гумовий ролик, і його легко замінити, то в радянському магнітофоні "покришилося", "розсипалося", "погоріло" і "потекло" майже все, ще в "молодості", бо спроектовано і зроблено було "лівою ногою", з найпаскудніших матеріалів!

"Молодая совєтская родіна" всі 70 років ліпила військову техніку, а все барахло йшло людям... "Капіталісти" також змушені були робити військову техніку. І вона переважала совєцку однозначно (ну хіба-що "калаш" був кращий, який є чи не єдиною "гордістю" совка)...
    Але і побутова імпортна техніка була висококласна. Вірніше, для нас висококласна. А для НИХ - звичайна. Бо зроблена ДЛЯ ЛЮДЕЙ. А ТУТ людина не важила нічого, незважаючи на всі запевнення в протилежному.

Так, деякі вироби "ширпотребу" збереглися. Але це всеодно підтверджує чіткий "результат": СССР з "тріском" програв практично У ВСІХ сферах техніки, а також соціального та економічного життя...

Наслідки? Вони дуже довготривалі. Це і невиліковний стан деяких апологетів "совєтів", які з піною біля рота запевняють, що совок був найкращим, що мала цивілізація; і сьогодняшній стан моралі - він також в значній своїй частині - "звідти"...

Один мій знайомий купив кольорового телевізора в 80-х... Виробництва Сімферопольського заводу... Якось зняв задню кришку, яка була опломбована... І оторопів - всередині, на друкованій платі, лежало загорнуте в газету сміття, серед якого елегантно лежав кістяк від оселедця...

Сотням капіталістичних "Томпсонів", "Грюндікам", "Філіпсам", "Хітачі", "Шарпам", і "Соням" така деталь схеми не могла приснитися навіть в найгіршому сні...

Але крім сміття "звичайного", наша техніка була наповнена сміттям "електронним" - нікудишніми технологіями, матеріалами та деталями... Тому що технології не уживаються зі словами "смєжнікі", "толкачі", свєрх плана" і "ширпотрєб"...

• Подобається Подобається x 5
  8. Svjato

Svjato Well-Known Member

Зате в нас було найбільше чогось-там на душу (мертву) населення ... :haha:

• Подобається Подобається x 4
  9. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Ага. ГТО повинні були здавати. Кожний конструктор в СССР, пропонуючи якесь технічне рішення, багато разів чув слова керівництва: "спустіться на землю! хто у нас це робитиме!?".

Щодо надійності трактора "Бєларусь"... :)))

В одному з закордонних поштамтів була влаштована внутрішня пневмопошта. Це такі труби, а по них бігають циліндричні контейнери. Поклав у контейнер пачку квитанцій, засунув у трубу - контейнер фііііть повітрям - потрібному адресату на третій поверх за кілька секунд... Така пневмопочта використовується і тепер, наприклад, в супермаркетах для транспортування грошей та документів від кожної з кас до сейфів.

Так ось, система працювала цілодобово понад півстоліття. І виявилося, що в якості повітродувок там використано кілька звичайних старезних побутових пилососів, які успішно пропрацювали більш ніж по півмільйона годин...

Останнє редагування: 17 жов 2010
  10. VasMT

Ще колись газета "Известия" писала. Періоду перестройки.
    Спустили план якомусь п/я на виробництво "всенародної" продукції. Завод випускав якісь прибамбаси для звязку. Щоби не парити собі мозок і виконати план, керівництво заводу прийняло рішення. На тарілки супутникового звязку клепати дві ручки і продавати як "Сани круглые". Затрат мізер - план виконано. Не знаю, як там з продажем, але здибав цей девайс якийсь німець. Ну і придбав парочку, собі і дітям. Коли дома роздивились о_О, то закупили всю партію.
    Написав по-пам"яті. За неточності відповідальності не несу :mocking:

11. KLIBERN

KLIBERN Status Quo

12. Полковник

Полковник миється в бані

А Т-72?
    А БМП-2?
    А БТР-80?
    А АПЛ?
    И много ещё чего...

13. VasMT

Даже влом ставить минус...
    Неужели так трудно найти в сети устройство этого штурмгевера и сравнить с автоматом АК?
    Тем более, что уже неоднократно эта тема обсасывалась...

14. Чернобылец

Чернобылец Well-Known Member

Таким как вы все плохо. И было где-то плохо, а где то и не очень. С обидой на Советы, вы все в унитаз спускаете. Хотя реально на пустом месте новое не появдяется. Это все на базе образования и производства. ПРосто головой подумайте - откуда это ? И ясно, что база и бащ неплохая была.

Несмотря на то, что разработки российского ВПК мир по-прежнему относил к числу лучших, однако, на рынки вооружений их никто тогда пускать не собирался. Нашей стране здесь пришлось чуть ли не заново отвоевывать себе место. Сейчас, по данным «Ежегодника SIPRI», который издает Институт мировой экономики и международных отношений РАН совместно со Стокгольмским международным институтом исследований проблем мира (Stockholm International Peace Research Institute, или SIPRI), Россия вместе с США, Францией, Германией и Великобританией входит в число крупнейших экспортеров оружия. Ее доля в мировом объеме поставок — 31%, США – 30%.

На международных рынках вооружений наибольшим спросом пользуются российские боевые МиГи, истребители Су, Илы, вертолеты Ми, зенитно-ракетные комплексы, корабли, подлодки и т.п. Кстати, эксперты отмечают общий сдвиг российских поставок оружия в направлении военно-морской техники. Одновременно развиваются и такие стороны военно-технического сотрудничества, как поставка запасных частей, модернизация оборудования, находящегося в эксплуатации.

В настоящее время Россия выполняет крупные экспортные договоры с Индией, Алжиром, Малайзией. Недавно о расширении импорта вооружений из России заявила Венесуэла. В 2006 году она уже подписала договоры на сумму около $3 млрд, который предусматривает поставку 24 истребителей СУ-30, 53 военных вертолетов и СУ-30 и 100 тыс автоматов Калашиникова. Теперь она планирует закупить еще 12 военных самолетов, в том числе транспортные Ил-76 и заправщики Ил-78, рассчитывая поставить их на вооружение своей армии к концу 2008 года. Кроме того, президент Венесуэлы Уго Чавес заявил о намерении построить первый в Южной Америке завод по производству АК. Китай получает российские системы дальнего радиуса действия С-300ПМУ-2. С Ираном подписан контракт на поставку комплексов ближнего радиуса действия «Тор-М1».

Подробнее: http://news.mail.ru/politics/1540695

Как по мне так вы с пеной у рта доказываете что все плохо было. А уже есть нобелевские лауреаты на совковом образовании. Да полно наролу использует совковое обрахование в мире глобализации и ничем оно от западного не оличается. Знание и технология - они вне идеологии. Хотя иногда и появились из-за идеологии. Но как появились так их любая идеология принимает.
    Это вообще эмоция. ....У меня был "Электрон" Львовского завода, купил Симферополе в ЦУМЕ, до сих пор работает. Просто морально устарел. Знаете как покупали. Они стояли включенные. Берешь, если картинка нравится. А Фотон мне по корпусу темноватый был.
    Какая там селедка ?

15. Svjato

Svjato Well-Known Member

16. Чернобылец

17. Svjato

Svjato Well-Known Member

18. KLIBERN

KLIBERN Status Quo

Честно говоря я уже немного устал от Вашего апломба, товарищ Всезнайка. Может Вы будете утверждать, что Гуго Шмайсер не сидел в советском плену, где из него выжали всё? При чём тут конструктивные различия? Позаимствован был сам принцип действия - отвод пороховых газов. Ответ можете не писать, я его знаю заранее: информация - брехня, сайты - мусорные свалки, я - золотарь и прочие "аргументы".

http://bulochnikov.livejournal.com/65290.html
    http://ehorussia.ru/new/node/74
    Шмайссер на коллективной фотографии немецких конструкторов в Ижевске

• Подобається Подобається x 4
  19. Чернобылец

А вот тут нашел модели советских ТВ по годам. Можно даже фотографии их увидеть.

Отставали ? Может и да. Из-за идеологии и централизлванной экономики ? Да, наверное. Но в техническом образовании не отставали...

http://rw6ase.narod.ru/000/tw.html

20. VasMT

Не буду.
    Отдохните, мистер Золотарь... :)))

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)