Держава не може жити весь час в борг, приходить час коли треба повертати борги та братися за свої сили. Янукович набрався дорогущих боргів, розпродав резерви НБУ до критичного мінуміму щоб заради рейтингу не падала гривня, а тепер новій державі все це треба виправляти. Як позбудемося боргів та вийдемо на зростання то повернуть ці виплати.
Ну а підрахуй. Ти заводиш трьох дітей на протязі 10 років. Й сидиш цей час вдома й не працюєш, батько дітей в той час працює, приносить гроші додому й той же ж час переводить пенсійні внески лише на свій пенсійних рахунок. В результаті народження жінкою 3х дітей, жінка не до-отримає пенсії за аж 10 років стажу - вкрай не справедливо! А якщо чоловік помре в 65 років чи йще раніше, то жінці доведеться жити до 75-80 на свою мізерну пенсію, не до-отримавши пенсію за 10 років коли народжувала та виходжувала дітей.
bedazzled, еще в 2009-м году, если я не ошибаюсь, был принят закон, по которому период ухода за детьми у женщин включены в стаж
Так в стаж записується ж мінімальні внески? А я кажу про половину пенсійних внесків чоловіка. Якщо чоловік заробляє 10000 грн на місяць то жінка буде отримувати на пенсійний рахунок 1500 грн замість 426грн мінімальних.
так, але дикретну відпустку може взяти і чоловік таке теж передбачено законодавством. А взагалі, такі питання вирішуються на сімейній раді, дикретну відпустку бере той, хто меньше заробляє
А той хто менше заробляє буде отримувати половину пенсійних виплат собі на пенсійний рахунок. Не розумію в чому ваше не прийняття цієї ідеї.
Держава не має диктувати, яку кому дружину обрати, чи кому якого чоловіка. Діти не народжуються раптом одного прекрасного дня. Не всі жінки хочуть вчитись, не всі чоловіки хочуть освічену жінку, не всі жінки хочуть будувати кар'єру, не всі чоловіки хочуть дружину-кар'єристку, не всі жінки хочуть бути "сильними", не всі чоловіки хочуть мати сильну жінку, не всі жінки погодяться залишити вдома маленьку дитину, не всі чоловіки здатні повноцінно про дитину піклуватись. Всі ці питання мають вирішуватись на рівні сім'ї. Держава має допомагати СІМ'ЯМ, котрі народять їй майбутніх громадян-платників податків. Все решта - фантазії.
Я згоден з вашими словами. А жінкам кар"єристкам треба шукати чоловіків, які готові будуть заміняти жінку в вихованні дітей. Я такий що заміняв би кохану, але я дітей не хочу, не те що я кар"єрист - з інших причин. Так що сильні кар"єристки хай шукають собі чоловіків які розділяють погляди феміністок про те що жінка має займати таке ж положення в суспільстві що й чоловік.
Мабуть, важко пересічному чоловікові уявити жінку, котра б встигала сім'ю і кар'єру, але це вже в іншу тему...
так чоловік буде допомагати з сім"єю та кар"єрою, як в Швеції там чоловіки часто беруть відпустки по догляду за малою дитиною.
ну чому ж, не сприйняття навпаки, сприйняття саме тому я зауважую, що подолати цю правову колізію можна розподіливши статки та час догляду за дітьми між батьком та матірью, щоб ніхто не постраждав фінансово
Так це дуже правильно закордоном в більшості сімей так і є. І там нормально що тато може бути теж в дикретній відпусці, хоч відпустки там звісно не на 3 роки як в нас а на 3 місяці.
є інший варіант. Після смерті одного з подружжя пенсію другий отримує пенсію того, в кого вона більша. В Австралії так є. І ніяких проблем з "половиною пенсійних внесків", які насправді стимулюватимуть жінок не йти в декрет.
Добрий день. друзі, прошу не закидати мене камінням. просто хочу поділитися з вами своїм спостереженням. в нашій сім'ї стоїть питання пологів. я настійно хотів щоб пологи відбулися за кордоном (питання в грошах немає, є кілька друзів в штатах, які всіляко нахвалювали їх медицину). знайшов я організацію, яка організовує пологи в Солт Лейк Сіті. зараз веду з ними переговори. круто, що є калькулятор, де можна розрахувати вартість. за підсумками відпишуся, якщо комусь цікаво