Здравствуйте. Мы вот тоже семьей хотим приехать в конце мая погулять по Львову. Сами из Украины, Донецкой области. Жутко все не нравиться, что происходит в стране, мы противники распада Украины. Но поймут ли это во Львове, если услышат русскую речь, не опасно ли находиться в такое время здесь? Подскажите пожалуйста.
Bow, нахожусь во Львове с начала марта, пока что меня не съели и не повесили на столбе за русский язык и (обожемой) российский паспорт Так что если не будете обмазываться полосатыми ленточками и триколорами - ничего с вами страшного не случится. Разве что в "Крыивке" персонал вовлечет вас в какое-нибудь забавное действо
Нічого не станеться. Он в сусідній темі мені доказують що у Львові третина російськомовного населення а скоро взагалі буде половина.
Насправдi я намагаюсь спiлкуватись українською якомога бiльше, менi подобається, але ж поки що не дуже гарно виходить, та ще й розкладку на клавiатурi перемикати забуваю =)
О, то Ви зі Слов"янська! Гаряча точка! Розкажіть нам, що там, як там А щодо Львова і мови - приїжджайте, розмовляйте, як Вам зручно, ніхто нічого поганого не скаже і не зробить Звісно, якщо не будете чіпати російські прапорці на машину/рюкзак чи георгіївські стрічки
Ничего хорошего, особенно для украинцев. За приглашение отдельно спасибо))) Кусаться и цепляться к людям не будем, мы с миром, мы с Украиной!
как оказывается, не страшнее, чем на ЛФ. Посему как за "русскую речь" в ответах один "форумчанин" ( не будем указывать пальцами" мне тут минусов наставляет и титул "чужинки" присвоил). Одним словом, ніхто за російську мову вас тут не розстріляє . Принаймні спілкуюся обома мовами без перешкод з самого народження, як і багато моїх друзів.Так що усім, хто до нас приїжджає з миром - ми раді. І своє не забудете і нового навчитеся
А такой еще вопрос, если мы будем говорить на украинском языке, но с ошибками, суржик как говорится, или лучше все же на чистом русском?
та розмовляйте, як вам зручно. Он сьогодні повний-повнісінький центр туристів - можна почути яку хоч мову- і німецьку, і польську, і російську з "О"-канням "А"-канням" і "суміш". Там Цоя співають вуличні музики, там- оркестр грає "Скорпіонз", а біля пам ятника Шевченка- парад вишиванок. " В толпе затеряетесь" "Чисту" українську мову ви тут не почуєте. На заході є своя говірка, тому "всьо равно вичеслят чужака" ( жарт). Основне не вживати "контрольного слова" - ПОРЕБРИК
скажи хто твій друг і я скажу хто ти(с) курва чому мої друзі і друзі моїх друзівбез перешкод з самого народження спілкуються тілько(виклічно то переклад для москалок) українською навіть коли в тілі ,0,8 горівеги залито
Я хочу шоб Львів мені приклад показував, як правдива столиця українства. А то лиш "нєкають" ходять. Людина пише "У Львові ви не почуєте чистої української", це як написати "У Варшаві ви не почуєте чистої польської". Нонсенс.
Давайте перші, Ви ж заявляли на форумі, що у Вас суржик/русизми не проскакують, але щось картина інакша складається
Повторюю ще раз: Ви ж заявляли на форумі, що у Вас суржик/русизми не проскакують, але щось картина інакша складається Тому починайте з себе і пишіть так, щоб не виглядати голослівним. Я подібних заяв про чистоту своєї мови на форумі ніколи не робила. Так що карти в руки.
Ще раз повторюю, хто не годен второпати через природню впертість - заява про Львів від користувача сніжна вселяє сум.