Європа вважає, що Україна більше не хоче в ЄС Вівторок, 28 вересня 2010, 11:49 Версія для друку Коментарі 25 Поділитись: Україна вже не прагне стати членом Європейського Союзу. Про це заявила верховний представник ЄС з питань загальної зовнішньої політики та політики безпеки Кетрін Ештон, повідомив аспірант факультету слов'янських мов і літератури Гарвардського університету Олег Коцюба. У своєму виступі на тему "Європейський Союз: Назустріч глобальним викликам" у Гарварді, шеф європейської дипломатії сказала, що бачить Україну в низці країн, які, не бажаючи вступати до Євросоюзу, прагнуть набути європейської ідентичності. На уточнююче питання про перспективи українського членства в Євросоюзі Ештон заявила, що "Україна не бачить себе в ЄС, а бачить себе як європейську ідентичність", повідомляє Обком з посиланням на УНІАН. Верховний представник ЄС також зазначила, що Україна змушена маневрувати між своїми відносинами із Заходом і Росією, і привітала зусилля нового керівництва України на зближення з Росією та розвиток відносин з цим сусідом. Разом з тим, вона підкреслила, що ЄС істотно зацікавлений в Україні, розвитку економічних відносин з нею. Ештон, в той же час, відмовилася коментувати ситуацію в Україні зі свободою преси і слова за президентства Віктора Януковича.
У Донецьку все українське просто знищують вогнем! Повідомлення прес служби всеукраїнської громадської організації інвалідів «Чорнобиль-Допомога» 23 вересня 2010 року о 14 годині 20 хвилин в центральному офісі всеукраїнської громадської організації інвалідів «Чорнобиль-Допомога» по вулиці Північній, 19, м. Донецька (Україна), сталася пожежа. Буквально за декілька секунд полум’я охопило все крило будинку - коридор і п’ять кімнат. Розповсюдження полум’я було настільки стрімким, що деякі працівники організації були не в змозі вийти з будівлі із-за величезного полум’я в коридорі. Завдяки рішучим і сміливим діям пожежників і працівників організації, які були зовні, людей, які опинилися в пастці евакували через вікна. На щастя ніхто не загинув, але постраждалі від опіків є. Незважаючи на те, що пожежа була оперативно ліквідована, збитки громадська організація понесла величезні: повністю вигоріло все крило будівлі з меблюю, вікнами, дверима, оргтехнікою. Організація залишилася без зв’язку, електрики, охоронної сигналізації тощо. Багато членів громадської організації «Чорнобиль-Допомога» пов’язують цю пожежу саме з політичним тиском, який постійно оказували на них місцеві екстремальне налаштовані представники лівих сил. В цьому ж будинку вже декілька років працює громадський музей «Смолоскип», експозиції якого присвячені Народним Героям України, як загиблі пожежники при ліквідації аварії на ЧАЕС, як Василь Макух і Олекса Гірник, що вчинили акти самоспалення заради свого народу і присутні інші експонати патріотичного напрямку. Це єдиний громадський музей в Україні де вшановується і досліджується життєвий шлях і героїчні вчинки видатних жертовників українського народу радянської доби. Експозиції представлені без власних коментарів, але об’єктивно – на підставі документів, свідчень очевидців, фактів. Тому ці експозиції багато в чому не збігаються з офіційною подачею історії колишньою правлячою комуністичною партією і нинішніх українофобів. Ідея музею вписується в вислів Ю. Іллєнка, що націоналізм – це освідчення в любові до свого народу. Саме тому тут, місяць тому, додатково були представлені матеріали про майже нікому невідомого вояку УПА Ю. Михайлівського, який провів в криївці 20 років, а коли криївку оточили при спробі його заарештувати силами НКВД не здався, а вкоротив собі віку шляхом самоспалення. Віддається належна повага видатним достойникам українського народу В. Стусу, О. Тихому, Д. Шумуку, М. Курчику, М. Береславському, Я. Гомзі. В музеї «Смолоскип» можна довідатися також про сучасних видатних патріотів України, як художниця К. Литовченко, вишивальниця і автор багатьох патріотичних книжок Л. Огнєва, провідник О. Мазуренко. Весь час, що музей працює екстремалі чинили акти вандалізму і провокації: зривали з будинку прапор України, вказівники і шильдики музею, розмальовували двері і стіни ганебними лозунгами, мазали в середині приміщення стіни коридорів і туалетів лайном (як тільки самим було не огидно?), постійно погрожували по телефону знищити організацію і музей. Все це робилося від імені «комуністів», бо ті, які погрожували фізичною розправою і знищенням називали себе «комуністами», «громадянами СРСР». Навіть при відкритті музею присутні питали у фундаторів, чи не бояться вони радикалів і українофобів. Але ніхто не очікував цинічного силового акту в центрі міста серед білого дня. Всеукраїнська громадська організація інвалідів «Чорнобиль-Допомога» пов’язують цей акт саме з громадською діяльністю організації, в першу чергу патріотичним напрямком цієї діяльності. Підпалювали приміщення двічі – перший раз працівники самостійно загасили коробку з палаючими зім’ятими папірцями в комірчині. Але вже через декілька хвилин палахнуло знову, та вже так, що пожежники, які прибули своєчасно, з величезними труднощами врятували людей і будинок. Члени комісії службового розслідування пожежі прийшли до висновку про підпал будівлі. Проаналізувавши ситуацію президія ВГОІ «Чорнобиль-Допомога» вважає необхідним довести до відома громадськості, що організація працює більше 20 років, учасник Національної програми ліквідації наслідків аварії на Чорнобильської АЕС, дипломант першого Національного благодійного конкурсу, за всі часи в своєї діяльності організація не користувалася коштами держави чи спонсорів, має подяки від всіх трьох попередніх Президентів України. Всі члени організації виконують свої обов’язки на громадських засадах, в вільний від основної роботи час не отримуючи за це заробітну плату, чи якесь інше фінансове або матеріальне винагородження. Для всіх членів організації, ця громадська робота не тільки виконання своїх обов’язків перед суспільством, а також і поклик души. За більш ніж двадцятирічну діяльність нашої організації було багато прикрощів і негараздів, певні – здолаємо і ці неприємності. Тому офіційно заявляємо: всеукраїнська громадська організація інвалідів «Чорнобиль-Допомога» не припиняє свою діяльність, музей «Смолоскип» працює в звичайному режимі. Голова організації В. Тупілко Керівний склад музею зробив висновки, що підпал був зроблений екстремістські налаштованими представниками партій. Стрімко втрачаючи позиції в політичному просторі і довіру народу, у представників, чи прихильників цієї партії не витримали нерви і вони пішли на відкритий кримінальний злочин. Пішли на злочин проти абсолютно нерадикальної, чисто патріотичної партії, яка в основі складається із «чорнобильців» і відмовилася їх підтримувати, а навпаки пішла на вибори самостійно. Жодній політичній силі в Донбасі «чорнобильська» партія не складає конкуренції, окрім «комуністів». Саме «комуністи» завжди відрізнялися від інших політичних партій зневагою до «законів, правил» боротьби і конкуренції, підступністю і здатністю до злочину. Актив Донецької міської організації соціально-екологічної партії «Союз. Чорнобиль. Україна.» заявляє, що конференція про висунення кандидатів в депутати Донецької міської ради не зважаючи ні на що пройде, як і заплановано 29 вересня 2010 року в будинку № 19 по вулиці Північній. Враховуючи, що проти нашої партії і її членів застосовують методи залякування і відверті терористичні акти на конференцію будуть винесені додаткові питання: - про звернення до інших політичних сил – учасників виборчих перегонів: «За чесні вибори»; - про звернення до Президента України забезпечити недопущення екстремальних проявів у відношенні політичних і громадських організацій спрямованих на перешкоджання у виконанні їхніх статутних і програмних завдань. Голова обласної організації С-ЕП «Союз. Чорнобиль. Україна.» В. Трубніков Голова міської організації С-ЕП «Союз. Чорнобиль. Україна.» і ВГОІ «Чорнобиль-Допомога» В. Тупілко
Прохожие избили водителя джипа, сбившего женщину на тротуаре в центре Одессы Сегодня, 11:55 Корреспондент.net В центре Одессы джип сбил женщину на тротуаре reporter.com.ua via Одесский форум Вчера, 27 сентября, в центре Одессы на улице Канатной автомобиль Toyota Land Cruiser сбил 52-летнюю женщину. Очевидцы ДТП избили водителя джипа. ДТП произошло в 18:30 на улице Канатной. Автомобиль Toyota Land Cruiser двигался по тротуару Итальянского бульвара со стороны улицы Мариинской в сторону Среднефонтанской, где совершил наезд на пешехода - одесситку 1958 года рождения. В результате ДТП она была доставлена в больницу с телесными повреждениями. Обстоятельства происшествия выясняются. По словам очевидцев происшествия, в джипе находилось двое нетрезвых мужчин, которые сразу после аварии сняли с автомобиля номерные знаки и спрятали их в багажник. Как сообщает Думская.net, один из мужчин нецензурно обращался к работникам ГАИ и свидетелям аварии, затем оказал сопротивление сотрудникам ГАИ. Как отмечает издание, случайные прохожие, возмущенные происходящим, сами наказали его, повалив его на землю и избив. После этого сотрудники ГАИ надели на него наручники и силой усадили его в свой автомобиль. Второй мужчина сопротивления сотрудникам ГАИ не оказал. Напомним, похожий случай произошел в Одессе 18 августа. В Приморском районе города маршрутка №146 перевернулась и сорвалась с обрыва. Пассажиры маршрутки пытались устроить самосуд над водителем траспортного средства. ОДЕССИТЫ МОЛОДЦЫ! РЕСПЕКТ!
А чему, ты собстно, радуешься, "украинец" ? Наверное, тому, что у тебя детей нет, поэтому внукам и правнукам твоим не придется тут так и продолжать дерьмо ложкой хлебать ?
Дело в том, что я не ищу ни причины, ни оправдания. Я просто констатирую факты в контексте статьи о Рутченковском поле. Это Вы все ищите виноватых и оправдивающихся, только я не пойму в чем... А вот насчет архивов, я написала, что они как раз и подтверждают массовые растрелы на Донбассе... После горбачовской оттепели кое-что можно было посмотреть по архивам, сегодня это сложно... (большая часть архивов сейчас за границей Украины). Я, кстати, ни с кем не спорила. А Вы, оказывается, спорили... Вы бы сменили мантру. А то при любом упоминании о Москве или России, вне зависимости от контекста, начинается камлание... Мадж, Вы очень молоды. Это не недостаток, это факт. И Вы многие вещи, написанные людьми, которым 30 исполнилось в СССР, а не через почти 20 лет после распада Союза, воспринимаете не очень адекватно. Вы просто многого можете не помните. Тогда, действительно ВСЕ решалось в Москве. Я поэтому написала так, и не могла написать никак иначе. СССР - это страна, в которой я жила достаточно долго. Этой страны сегодня нет. Россия - это не СССР, не РИ. Для меня это новое государство. И я очень четко разграничиваю "до" и "после". Так что Вы не то поняли, потому что не хотели, или не могли...
Оникс, мантра о всевиновности Москвы это очень удобное оправдание собственного бессилия. Я пока вижу, что студенты в далеком 1989 г. без поддержки, без информационного пространства современного, вообще без всего, смогли сделать в сотни раз больше чем Украина за 20 лет. Чтобы Вы не сказал, как бы Вы не оправдывали, но именно это и есть. Вот им (студентам) респект и уважуха, если так можно выразиться.
Так это Вы так оправдываитесь. Тогда вопросов нет. Там были и мои студенты, и друзья моей подруги,поэтому я в курсе, что и как там происходило. Объясните мне, что я оправдываю??? Раскопки на Рутченковском поле - это чистая случайность... Понимаете, случайность...
ОМГ. Объясняю на пальцах. Те заявленные десятки тысяч жертв не найдены и никто их не собирается искать в современной Украине. Понятно ? Только сплошные отговорки почему. То вам Москва с архивами, то заводы построенные, то города застроенные....
Еврокомиссар не поверил Эштон про Украину Еврокомиссар Штефан Фюле сомневается в достоверности заявления Верховного представителя ЕС Кэтрин Эштон, распространенного СМИ, о якобы нежелании Украины стать членом союза. Такая позиция была высказана Фюле в ходе беседы с главой миссии Украины при ЕС Константином Елисеевым, сообщили в миссии, комментируя во вторник в Брюсселе по просьбе агентства соответствующую информацию. Кроме того, еврокомиссар заявил о намерении выяснить достоверность таких высказываний лично у Эштон. Фюле также заявил, что не разделяет такого мнения. В свою очередь глава миссии Украины при ЕС К.Елисеев заявил агентству, что в Киеве "с большим удивлением восприняли данное сообщение". "Мы сомневаемся, что такая цитата принадлежит такому опытному политику, как Эштон, прежде всего потому, что никто не решает за Украину ее стратегическое развитие. Украина уже давно самостоятельно определилась в отношении безальтернативности своего курса на интеграцию в ЕС, как приоритета государственного развития", - сказал украинский дипломат. http://www.pravda.com.ua
Ба!!! Мадж, что я слышу!!! А не Вы ли несколько месяцев назад говорили, что если бы не Москва, то как бы Питер и Ленобласть шикарно жили. Не хуже чем в Финляндии или Швеции.
Опять за старое ? К сожалению, это так. Высасываете вы все соки из страны. Сколько у вас в этом году станций метро открыли ?
А чего, в России ищут останки сталинских жертв? На той же Колыме их сколько. А там вечная мерзлота, все сохраняет гораздо лучше, чем земля в наших широтах. Да и лежат они зачастую практически на поверхности. Их кто-то собирает, перезахоранивает?
Про Колыму не знаю. А вот на Левашовской пустоши (где убитых коммунистами хоронили тайно) постоянно какие-то работы ведутся. Я там недалеко по работе бываю периодически.
Мадж, у Вас просто позиция супер. Оникс в вину ставите то, что она Вам объясняет, что при Совке очень многое решалось в Москве, и местные с этим ничего не могли поделать. А теперь выходит, что и у Питера сегодня Москва главный кровосос и повелитель. По Вашей версии. ЗАМЕЧАТЕЛЬНО!!! Не помню сколько станций метро открылось в этом году. Может пара тройка и была. Погулите, если Вам интересно. Но тут дело такое, год на год не приходится. Даже пять на пять лет не приходится.
[OFFTOP]Вы имеете ввиду, что к Вам обращаются на "ты"? Тут да! Я согласен. Но во всем остальном? Разве не правда?[/OFFTOP]
Смешались в кучу кони, люди .. (с) Отделим мух от котлет как наш бравый Премьер говорит. 1. Кто запрещает сейчас украинским археологам раскопать эти десятки тысяч могил и предъявить всему миру доказательства ? По версии Оникс, Тивера и т.д. - Москва, которая архивы зажимает, которая в свое время города застроила так, что копать нельзя и т.д. 2. А Москва, действительно, высасывает все денежные соки из страны. Ну слава Богу, не убивает.