- И шо, у Вас есть всему сказанному подтверждение? понимаете, немцы за пфенинг удавятся и если они чего давали, то обязательно по документам. Вот документы о том, что они финансировали вашего ленина имеются, а про УПА что у Вас есть? Выкладывайте, не стесняйтесь, господа!
возможно...страдающий атаманщиной был чел...но все равно наш, украинский, куда уж от этого денемся... знаменитая польская резня есть страшная страница нашей истории, но я бы сделал одну ремарку на совместный вывод украино-польской комиссии Spoiler ....Становище ще більше ускладнювалося тим, що населення Західної України боронило свою землю від поляків з 1918 р. і відчувало жах при згадках про короткочасну, але криваву радянізацію 1939-1941 pp. Його захисною реакцією на зовнішнє втручання стало утворення праворадикальної військово-політичної формації — Організації українських націоналістів.... ...."Пересічний поляк у Львові спостерігав за тим, як "працює" українська поліція, виконуючи німецькі розпорядження, і в ньому зростала ненависть до українців. Той самий поляк, коли б мешкав у Варшаві і бачив, що виробляє польська поліція, котру вже ніхто не називав польською, а лише "гранатовою" , то навряд чи б в нього з'явилася та сама ненависть до своїх співвітчизників, хоча ті останні на неї цілком заслуговували". .... ....Коли німці дізналися про те, що українська допоміжна поліція виявилася однією з форм конспіративної мережі ОУН(Б), вони почали її роззброювати..... ....Окупаційна адміністрація замінила всіх українців у допоміжній поліції поляками, що одразу відчуло на собі українське населення Волині. Разом з цим це дало привід крайовому проводу ОУН(Б) на ПЗУЗ покласти всю відповідальність за загострення міжнаціональних відносин на поляків..... ....У відозві-ультиматумі крайового проводу до польського населення від 18 травня 1943 р. зазначалося: "У теперішній час наша адміністрація полишила свої пости, щоб німці не мали доступу до наших сіл і не могли б нас нищити, як це було досі. Ви першими добровільно зголосилися зайняти її місце і допомагаєте німцям проводити їхню бандитську роботу. Зараз ви є сліпим знаряддям в німецьких руках, яке спрямоване проти нас. Але пам'ятайте, якщо польська громадськість не вплине на тих, котрі пішли в адміністрацію, поліцію та інші установи з тим, щоб вони їх помітили, то гнів українського народу виллється на тих поляків, які мешкають на українських землях. Кожне наше спалене село, кожна наша жертва, що будуть з вашої вини, відіб'ються на вас"...... Поляки не пішли з німецької служби. Навпаки, вони всілякими шляхами старалися закріпитися на ній. Ця служба була плацдармом, за наявності якого вони змогли б зберегти свій вплив у Західній Україні після розгрому гітлерівської Німеччини. у травні-червні 1943 р. польська допоміжна поліція спільно з німцями знищила майже чверть українського населення Людвипольського району на Рівненщині, включаючи людей похилого віку, жінок і дітей. Криваве протистояння було детерміноване польським і українським шовінізмом, обопільним екстремізмом, що знецінював людське життя, виправдовуючи все патріотичними гаслами. І тут не може бути виправдання жодній стороні.
он не только марки брал, он брал и на них устроил братоубийственную войну Именно Ленин. Для него Россия была просто трамплином к мировому господству (мировой революции). Точнее, даже не ему, а сионистам. Товарищ Ленин в Европе инструкции от них получал через Парвуса, товарищ Троцкий (Бронштейн) в США от банкирского кагала непосредственно. Поэтому, насрать им было на Россию - поотдавали территории, раздробили и разграбили страну, готовились "раздуть мировой пожар" глобальной революции, а потом свалить куда-нибудь в Цюрих. Не зря у них у всех по нескольку паспортов было. Например, после скоропостижной смерти Свердлова Янкель Мовшевича в 1919 году, в его рабочем сейфе нашли, кроме золота, аж 7 его паспортов. Иосиф Виссарионович им потом всем показал! Кому ледорубом в затылок, кому пулей туда же. Первый миллион Парвус сразу же перевел на счета зарегистрированной им в Копенгагене фирмы. Там же Гельфанд создал небольшой институт, где работали русские эмигранты. Это был так называемый исследовательский институт, который на самом деле являлся центром сбора информации о событиях в России и реакции на них в мире. У Парвуса на службе состояли будущие вожди Советской России Леонид Красин, Вацлав Воровский, Карл Радек, правой рукой Парвуса был ближайший друг и соратник Ленина Куба Фюрстенберг-Ганецкий, который после революции возглавил Государственный банк России. Фирма Парвуса торговала углем, оружием, металлом. Кстати, одним из основных товаров, что закупала российская армия, был сальварсан (сальварсан - препарат, который был изобретен в 1909 году бактериологом П. Эрлихом, использовался для лечения сифилиса. Парвус осуществлял поставки через Скандинавию, Финляндию и Петербург. Не брезговали и контрабандой. Гельфанда обвиняли в том, что он использовал государственные деньги на свои частные цели. Точно нельзя сказать, что именно шло в Россию, что застревало по пути, а что, возможно, Гельфанд растратил либо похитил. Я лично думаю, что у него не было нужды в хищении этих денег. Операции через Скандинавию стали фактически прикрытием для каналов поступления немецких денег. Я бы оценил объем немецкого финансирования приблизительно в 60 млн. золотых немецких марок.
и что же нового мы должны извлечь из этой информации? лозунг целиком понятный в те кровавые часы. Тем более что до 1942г. и идеология ОУН была профашистской. Национальное возрождение на волне которого пришел Гитлер было многим по душе. И Донцову так же. Когда нация сформирована она инстинктивно требует привязки к географической территории. Именно в 40-50е начинала чувствоваться разница в формировании государств на основе политической и этнической наций. Почитав Перспективы украинской революции, я пришел к выводу, что увлечение романтическим лозунгом "Украина для украинцев" у него прошло. А вот Боровец в 1945м был замечен в связях с СД
- Засновник чого? НРА Боровця? Але чому тоді, якщо він був такий пухнастий, УНРА була у 1943 році разброєна війсками справжнього УПА? - Ні, Ви щось плутаєте, як мені здається. "УПА" Боровця - це було одне, а УПА Бандери, зовсім інше. Я знаю про таке. - Тому, що була назва УПА, але ця назва не відповідала дійсності, як я бачу. Як може повстаньска армия України бути під командуванням фашистами, загарбниками нашої Країни? Проти кого вона повставала у серпні 1941-го, не розумію. - Тому що Бандера - ідеолог, а не якийсь сфальшований п"ятак. - Думаю, що саме тому.. - Я думаю, що тут є відповідь на, майже, всі питання. Але те, що він "засланный казачок" я все більше і більше переконуюся, вивчаючи документи того часу. Чому-сь не вірю я таким "патріотам", як, наприклад, всім відома Фаріон. А може це моя особиста ось така хвороба? Хто зна...
тут есть один неприятный момент не в пользу Бандеры... После отказа добровольно влиться в УПА(б), была арестована и убита жена Боровца... В принципе зря это сделано...Ни в чем не повинная женщина...
- Классная позиция... Где-то на Марсе, в марсианских архивах есть, а у Танто, нету... Но он говорит. Почему? А потому что, язык без костей...
Ви помиляєтесь. Мій дядько до 43 був бульбівець а опісля став бандерівцем...в 1944 році був мобілізований в ЧА...в "чорну піхоту"....закінчив війну в1945 (один с більш як 100 разом мобілізованих). Навіть не повернувшись до хати отримав 25 років таборів... так що про події того часу я знаю не з книжок. Мав можливість спілкуватись з багатьма учасниками тих подій як з однієї так і з іншої сторони. В той час, як в лісах Волині формувались перші загони повстанців, на Галичині формувалась дивізія "Галичина" з прямого дозволу ОУН. Так що різниця є.
- Може і помиляюся... Зараз вже нікого спитати, майже, а вони вже давно у могилі. А зараз кожний може говорити казна що і про них і про нашу історію. І хто був справжнім Українцем, а хто липовим... Бог їм суддя.
во многом спорная статья но полезная в смісле фактов но как бі то ни было на его родине его чтут, как и чтут Махно который воевал со Сечевыми стрельцами и готовил покушение на легендарного Петлюру
Ну не зовсім до 1942 року. Коли верхівку ОУН німці арештували та посадили? До 1942 року було ще далеко.
Лет 5 назад на сайте БЮТ была целая ветка про ОУН. Ее вел Ashnar Lynx, мой знакомый, который работал в архивах Винницы. Изредка откапывал интересные данные (они собственно оттуда и расходились по инету), вот так и узнал Жаль что форум грохнули....там было очень много редких сканов...
я имею ввиду официальную часть. На Третьем Сборе ОУН в августе 1943го, ключевые моменты идеологии были зафиксированы документально, и стали основой существования именно многонационального государства. Но весь прикол в том, что в инете гуляют выдержки только из докладов 2го Сбора, которые выдаются за основополагающие. Воистину говорят: человек вооруженный полузнанием - лучший управляемый механизм.
- В немецких архивах Винницы? Или советских, что одно и то же по сути... А как насчет архивов УПА, где бы эта акция о ликвидации жены Боровца была бы отражена? - Но все равно, интересно было бы глянуть на хоть какие сканы документов по этому поводу. Для меня это важно. Ежели что разыщете по старой памяти и связям, не забывайте про меня. Спасибо заранее.
І як при такій "офіціальній частині" до цього в УПА були, для прикладу, росіяни, євреї чи грузини? "Папери" просто не встигали за життям.
Все вірно. Без підтримки багатонаціональної країни ОУН(б) не мала б змоги загітувати на свою сторону багатьох прихильників цієї ідеї. Тим паче, що на теренах ЗУ було багато інтернаціональних родин. Та й договір з Боровцем би не вдався. А це 10000 вояків і контроль Волині. А я про що?
- Я так зрозумів, що Bayard мав на увазі не пронімецьки, а продонцовські "ідеї", як ультранаціоналістські.