Поговорим об ОУН-УПА

Тема у розділі 'Міжнародна політика', створена користувачем kertis, 27 кві 2009.

1. Luna

Luna Guest

Це дуже просто, списати все, що відбувалось, на НКВС....Все погане коїли вони, звичайно...Так і було.

2. STK

STK Дуже важлива персона

За знищене село.

3. Luna

Luna Guest

Ви не військовий. Командир зобов"язаний захищати своїх підлеглих - їх йому довірили матері. І якщо в оселях села був супротивник...мабудь, вибір очевидний.

4. STK

STK Дуже важлива персона

Я все і не списую, це інша сторона любить все на бандерівців списати. В УПА були такі самі методи боротьби, як і в радянських, або польських партизанів, тільки їхні злочини люблять виправдовувати, одночасно звинувачуючи в всіх можливих гріхах УПА.

5. Tan To

Tan To сын империи

Да вы просто, медленно, но верно прозревший(я о вашем, преступном имперском прошлом в рядах СА):)) Вы называете, отсутствие народной поддержки, одной из главных причин, неудачной, для СССР войны в Афганистане, и проводите параллель с ЗУ. Афганцы воевали с контингентом, афганцы воюют и сейчас с НАТО, и судя по сводкам НАТО, успехами не блещет. Но это афганцы, а что же с ЗУ? Или там не было советской власти до 91-го года? Была, и если следовать вашей логике, то напрашивается два вывода, или советы все таки поддерживала часть населения ЗУ, или жители ЗУ, УПА просто "слились", в отличии от приведенных вами в пример афганцев. А значит эти призывы, "Если завтра война" и запись в добровольцы....ну я думаю и так понятно. Извините что помешал вам, лить слезы о героях-борцах, за свою землю.

6. STK

STK Дуже важлива персона

І не хочу ним бути.

В оселях, крім супротивника, ще живуть мирні жителі, включаючи дітей. Може взагалі треба було всю ЗУ зрівняти з землею, врятували б стільки підлеглих?

7. ГРАНД

ГРАНД Дуже важлива персона

Саме так вчиняв маршал Жуков Г.К. (на фронті неофіційне прізвисько "м"ясник"), яукий не жалкував ні чужих, ні своїх. Крилату фразу пам"ятаєте? Нєча жалєть солдат. Русскіє баби єщьо нарожают". А нормальний військовий командир віддавби команду до оборони, та розвід.підрозділу виявити сили і засоби супротивника, а головне його задумку. А вже потім приймав би остаточне рішення на проведення активних дій.
    Може Ви військова та знаєтесь на військовій тактиці?:yahoo:

8. Luna

Luna Guest

Ух ты, как весело)) Смотри, там, у Полковника, волшебное слово - МАДАМ:rose:. Он это пишет мне - блондинке. А ты отвечаешь с позиции мужика. Да ещё не далекого от военного дела. Думаю, к тебе пост был бы другим - извините, что вмешиваюсь в мужскую беседу.
    А чужих героев уважать надо...Слились, естественно. Ещё бы - кто от голода, кто от пули. Хотя памятники им стоят 50-х годов...

9. Luna

Luna Guest

Оце ви вже, хлопці, забагато від мене вимагаєте. Зізнаюсь відверто - нічого я в тій військовій справі не розумію, як і STK;) Про знищені радянскими вояками села на ЗУ - саме ЗНИЩЕНІ - я багато історій не чула. Тому і дивуюсь - може, там і не було мирних мешканців? А? Як гадаєте?

10. Аятолла

Аятолла Касым

От горе...да не была она коммунисткой!:wacko:

11. ГРАНД

Між іншим план саме таких дій вже був схвалений Йосипом 1 щодо українців. Правда він передбачав за наш рахунок значно підсилити Сибірські пусті простори. Але і розстріли не виключалися. "Ліс рублять - щепки летять". Цитата його ж.

12. bayard

bayard Дуже важлива персона

О светлоликий Аятолла...Рекомендую перечитать мой пост, и особенно то что скрыто. Быть может тогда вам будет частично понятна мотивация местного населения.
    согласен.

13. ГРАНД

Це Ви про це знаєте. А бандерівці знали?

14. Luna

Luna Guest

А як не знали - то чому вбивати мали? Чи це тільки радянским треба було вибірково стріляти?

15. STK

STK Дуже важлива персона

З потяга це точно не взнаєш, але з історії видно, що взнавати командир і не намагався, просто провів артилерійський обстріл, знищивши село, і всі справи.

16. Tan To

Tan To сын империи

Ну что же, сравнение с афганцами, не в пользу украинцев.:rose:

17. Аятолла

Аятолла Касым

Минуточку! Не напоминает ли Вам это ситуацию...не вспомню точно, на какой ветке...где уважаемые форумчане мне доказывали, что израильтяне правы, когда бомбили палестинские школы, в которых, якобы, сидели террористы?:scratch_one-s_head:

18. Luna

Luna Guest

Ми ведемо пусту розмову - обставини невідомі. Тому не бачу, що обговорювати...

19. Аятолла

Аятолла Касым

А как следовало бы их информировать? Написать у себя на лбу?:wacko:

20. STK

STK Дуже важлива персона

Не читав я такого.

а де твій аватар? :)