Це дуже просто, списати все, що відбувалось, на НКВС....Все погане коїли вони, звичайно...Так і було.
Ви не військовий. Командир зобов"язаний захищати своїх підлеглих - їх йому довірили матері. І якщо в оселях села був супротивник...мабудь, вибір очевидний.
Я все і не списую, це інша сторона любить все на бандерівців списати. В УПА були такі самі методи боротьби, як і в радянських, або польських партизанів, тільки їхні злочини люблять виправдовувати, одночасно звинувачуючи в всіх можливих гріхах УПА.
Да вы просто, медленно, но верно прозревший(я о вашем, преступном имперском прошлом в рядах СА)) Вы называете, отсутствие народной поддержки, одной из главных причин, неудачной, для СССР войны в Афганистане, и проводите параллель с ЗУ. Афганцы воевали с контингентом, афганцы воюют и сейчас с НАТО, и судя по сводкам НАТО, успехами не блещет. Но это афганцы, а что же с ЗУ? Или там не было советской власти до 91-го года? Была, и если следовать вашей логике, то напрашивается два вывода, или советы все таки поддерживала часть населения ЗУ, или жители ЗУ, УПА просто "слились", в отличии от приведенных вами в пример афганцев. А значит эти призывы, "Если завтра война" и запись в добровольцы....ну я думаю и так понятно. Извините что помешал вам, лить слезы о героях-борцах, за свою землю.
І не хочу ним бути. В оселях, крім супротивника, ще живуть мирні жителі, включаючи дітей. Може взагалі треба було всю ЗУ зрівняти з землею, врятували б стільки підлеглих?
Саме так вчиняв маршал Жуков Г.К. (на фронті неофіційне прізвисько "м"ясник"), яукий не жалкував ні чужих, ні своїх. Крилату фразу пам"ятаєте? Нєча жалєть солдат. Русскіє баби єщьо нарожают". А нормальний військовий командир віддавби команду до оборони, та розвід.підрозділу виявити сили і засоби супротивника, а головне його задумку. А вже потім приймав би остаточне рішення на проведення активних дій. Може Ви військова та знаєтесь на військовій тактиці?
Ух ты, как весело)) Смотри, там, у Полковника, волшебное слово - МАДАМ:rose:. Он это пишет мне - блондинке. А ты отвечаешь с позиции мужика. Да ещё не далекого от военного дела. Думаю, к тебе пост был бы другим - извините, что вмешиваюсь в мужскую беседу. А чужих героев уважать надо...Слились, естественно. Ещё бы - кто от голода, кто от пули. Хотя памятники им стоят 50-х годов...
Оце ви вже, хлопці, забагато від мене вимагаєте. Зізнаюсь відверто - нічого я в тій військовій справі не розумію, як і STK Про знищені радянскими вояками села на ЗУ - саме ЗНИЩЕНІ - я багато історій не чула. Тому і дивуюсь - може, там і не було мирних мешканців? А? Як гадаєте?
Між іншим план саме таких дій вже був схвалений Йосипом 1 щодо українців. Правда він передбачав за наш рахунок значно підсилити Сибірські пусті простори. Але і розстріли не виключалися. "Ліс рублять - щепки летять". Цитата його ж.
О светлоликий Аятолла...Рекомендую перечитать мой пост, и особенно то что скрыто. Быть может тогда вам будет частично понятна мотивация местного населения. согласен.
З потяга це точно не взнаєш, але з історії видно, що взнавати командир і не намагався, просто провів артилерійський обстріл, знищивши село, і всі справи.
Минуточку! Не напоминает ли Вам это ситуацию...не вспомню точно, на какой ветке...где уважаемые форумчане мне доказывали, что израильтяне правы, когда бомбили палестинские школы, в которых, якобы, сидели террористы?