Погода

Тема у розділі 'Всяке різне', створена користувачем Мих, 19 гру 2006.

1. Capitoshechka

Capitoshechka Наймоскальніший москаль

Вчора я повернувся з байдарок. Кілька хлопців вчора обгоріли. А сьогодні вже +16. Що в народі - те й в природі

2. Коммунарец

Коммунарец Well-Known Member

Жнива почнаються. Прогноз погоди від SINOPTIK
    Рівне

Останнє редагування: 10 лип 2018
  3. Коммунарец

Глобальне потепління, теплі зими і посушливі літа призвели до того, що на Рівненщині не лише значно побільшало давно відомих комах, а й з’явилися нові види. Найбільше клопотів нові шкідники завдають сільському господарству та деревам. Бо з’їдають і цвіт, і плоди, а природних ворогів у наших кліматичних умовах вони поки не мають. У деяких районах області запроваджено карантинні заходи і для боротьби з комахами використовують небезпечні токсини.

4. Lanktocha

Lanktocha Well-Known Member

Поки що не така аномальна спека, хоч були деякі прогнози, але є зміни, так, бачу вже появляється ожина, колись це вважалися осінні ягоди, найбільше збирали у ІІІ декаді серпня.

5. Коммунарец

Злива додала пікантності Святу вулиці Поштова (ФОТО)
    Наче поряд, а таких злив давно не бачив. Добре гримкало. У нас трішки побризкає і все... Таке враження, що дощі зливаються на міста та по лісах.

6. Lanktocha

Маєте реакцію на ниття на початку червня, що занадто жарко, занадто сухо, городина буде через брак вологи погано рости, як тепер - відрами виносять зелені помідори, які почали чорніти і не достигли, вологи вже не замало.

7. Коммунарец

Мови у вас хитра, тяжко зрозуміти.
    Але я просто констатую факти. Можна сказати навіть, що відчував таке подібне з природою, тому мало сіяв городини. У декого буде щось, хто до Пасхи впорався, а решта - понесуть збитки. Тобто очікується скрута з їдлом, а при дефіціті свого - чуже подорожчає. Але ще все попереду. Може бути рання холодна зима. Зміщення термінів сезонів може визвати перестановку пори року, як було вже: як березнь за грудень працював і навпаки.

8. Lanktocha

Тут не вгадаєш, якщо декілька років підряд, та і всі попередні роки - літо було сухе і грибів не було або майже не було, тепер бачу повно продають лисичок, з Карпат і Волині довозять білі, сам при нагоді планую вибратись у ліс, повинні бути маслюки.
    Чи неурожайний рік - садові суниці - ще місцями попадаються, вишень і черешень було як ніколи, не було весняних заморозків і цвіт не був пошкоджений, від яблук, груш і слив поломались у дерев гілки. Гірше із огірками - вже минаються і вянуть, не ідеально із більштеплолюбивими помідорами та баклажанами. Ну і спека мусить бути - як дехто думав, що пройде тепла зима, але своє тріскучим морозом було надолужено в кінці зими та на початку весни, так і спочатку осені, у останні роки я фіксував навіть на початку вересня вище +30.

9. Коммунарец

Карпати є Карпати, та й ліса на Волині дозволяють росту грибів. Маленько находився там по лісах - вологість велика для створення благодатної почви для грибів. А ще там високі грунтові води. копнув півтора метри - і маєш джерело технічної води. Навіть на високих пагорбах і то, пару метрів - і вода є. А у нас 10-15 метрів треба крутити з криниці, і то, в долині. Все висмоктали міста. А тепер там закінчилася вода і людей змушують платити за воду, бо раніше "договорились", що будуть брати воду з водоносних пластів і мешканці не платили. Тепер воду женусь здаля - тому треба платити.

10. Lanktocha

Якщо на початку літа від багатьох чув ниття, що занадто жарко і занадто сухо, тепер, що забагато вологи і замало тепла.
    Кому потрібна волога - хороші врожаї на все, що росте на деревах, зараз навалом яблук і груш, вже немало слив, а характерно, що їли їх після посвячення на Преображення, має бути і раніше, ніж завжди виноград. Гірші врожаї із такою погодою на огірки і помідори.

11. ViktorK

ViktorK New Member

Господа! Я дико извиняюсь, что пишу мовою окупантiв, но державну я тiльки вiвчаю. Я украинец по матери, ее фамилия Кириленко, она родом из Киева. За хуйло не голосовал ни разу. Собираюсь в ваш город туристом на пару недель. Мой вопрос про погоду. Он очень прост. Знаю, что во Львове дожди - частое явление. Это хорошо. Но ПОСЛЕ дождя - наблюдается ли такое явление, которое по русски называется ДУХОТА? Вот ее я совсем не переношу и для меня это важно. Дякую за ответы. Украiньску розумiю письменно, речь так же.

12. Lanktocha

Є елементи екваторіального клімату, при чому зараз майже по всій території України, не холодно, на протязі дня +28, але майже щоденні і навіть декілька разів на день короткочасні проливні дощі. Десь тиждень тому у гірському Сколівському районі - то жарка погода, можна десь біля річки сидіти на сонці, то за пару хвилин, ні з того, ні з сього появляється хмара і проходить проливний дощ. Все таки, тут зауважував дещо менший вплив стихій, навіть Київ, Закарпаття, Черкаси, Запорізька область - за день місячна норма опадів, та навіть купатись у морі після зливи неприємно і може бути небезпечно.

• Подобається Подобається x 1
  13. ViktorK

ViktorK New Member

Дякуємо. Схоже, в Санкт-Петербурзі така ж погода. Але там висока вологість і душно після дощу. У Львові так само?

14. ІгорМ

ІгорМ Маленький українець

Нехай щастить ;)

15. ViktorK

ViktorK New Member

У чому?

16. ІгорМ

ІгорМ Маленький українець

У Львові

17. ViktorK

ViktorK New Member

18. Kuznecova

Kuznecova миється в бані

Очень жарко ))))

19. Lanktocha

Я би не сказав, що аж так, принаймні тепліше, ніж було та і по Києву не настільки вища температура.

20. Коммунарец

В Харьковской области произошло наводнение: затопило огороды местных жителей

а де твій аватар? :)