Погода

Тема у розділі 'Всяке різне', створена користувачем Мих, 19 гру 2006.

1. Lanktocha

Lanktocha Well-Known Member

Має що хотів, хто нив, що занадто сухо і що зарано так стало тепло.
    В останні роки у червні навіть були сильніші зливи і буревії, прогнозують і літо, тиждень-два сильної спеки і посухи, потім місячна норма опадів за день.

2. Не не буде вже літо!!!

3. Lanktocha

Від чого такі думки? Тепер якраз починається астрономічне літо, зараз триває і навіть закінчується збір вишень, а ще років 10 тому навіть не всі черешні достигали. Останній приморозок памятаю 2 квітня.

4. Capitoshechka

Capitoshechka Наймоскальніший москаль

Не знаю де там він у вас закінчується - в нас ще не починався

5. Lanktocha

Підіть на будь-який ринок, немало стоять людей із відрами вишень, не смугляві із Буковини і Закарпаття, а майже всі із Львівщини та Волині, сам вчора мав можливість полізти на вишню, точно 60 - 70% плодів вже стиглі, попадаються де-не-де червонуваті, а попадаються навіть перестиглі потріскані.
    Якщо збудеться прогноз, надійде холодний фронт, якщо пройде сильний дощ, тільки не град і сильний вітер - доскидає на землю та обвалить рештки вишень.

6. Capitoshechka

На наших ринках ще затишшя з вишнями. Десь через тиждень почнеться

7. Capitoshechka

найточніший прогноз погоди від Кузьми

Шкріб потилицю Кузьма:
    - Я прикмет не сплутаю-
    Буде лютою зима,
    Ох і буде ж лютою!!
    - Справді? - брови у роззяв
    Запитально зведені...
    Звідки, лобуре, ти взяв?
    Чув радіозведення?
    - Ні, похнюпився Кузьма, -
    Я прогноз не слухаю.
    Буде лютою зима,
    БО ПРОПИВ КОЖУХА Я...

8. Lanktocha

На рахунок кісточкових, черешня вже минулася, вишня - зараз сезон, через тиждень вже можуть бути рештки, а може і минеться, я колись думав так само, що сезон - початок липня, свято Івана, їх вже навалом, вже позакручував вишні у свому соку без кісточок, десь банок 5. Колись тягнув із абрикосами, що може ще зарано, може ще будуть стигліші і дешевші - почекав, питався у продавців на ринку, відповіли, що абрикоси вже минулися.

І по погоді, зараз дуже багато природніх прикмет, які складалися за багаторічними спостереженнями - не актуальні і не діють.

9. Capitoshechka

Взимку на вареники - :good2::good2::good2:

10. Lanktocha

Є ще варіант заморожування. Вишні у свому соку більше використовую на Різдво на кисіль, чи на випічку дріжжову і слойону. Не про це мова.

Можливо, ще декілька років тому я би не повірив, що у наших широтах у травні буде збір полуниць, липа почне розквітати у кінці травня, збір вишень почнеться у другій декаді червня, нормально у нас будуть рости теплолюбиві абрикос і баклажан, підсніжники деколи будуть збирати у кінці грудня...

11. Capitoshechka

Вже напротязі багатьох років я запримітив, що в нас липа починає розквітати 29 травня

12. Lanktocha

Десь так і є, а ще у дитинстві я ходив по липовий цвіт навіть на свято Івана, тоді за народними повірями воно має більше корисного, тепер у такий час його і близько нема, збирав ожину навіть після свята Преображення, тепер 17-18 серпня якщо пройтися біля ожинників, де хороше сонячне проміння та нема затінення - де-не-де ще попадаються якісь гнилі чи засушені ягоди.
    Неозброєним оком якісь зміни видно.
    Думаю теперішні дощі та похолодання - недовгі.

13. Коммунарец

Коммунарец Well-Known Member

14. Lanktocha

Були прогнози, що можуть чергуватися спека та проливні дощі. На початку літа, були нарікання, що занадто сухо, тепер мають...

15. Коммунарец

Що не всохло, то згниє))
    Примхи природи, однако...
    А що у сусідів з погодою, чи тільки у нас таке "щастя"?

16. Lanktocha

У сусідів яких? Не дивитесь телевізор? Через негоду обесточило багато сіл у Полтавській, Дніпропетровській, Запорізькій областях. Куди сильніші зливи + град і сильні вітри пройшлися по тепліших Буковині та Закарпатті. Взнавав, сьогодні по Одещині температура близько до +23, на Херсонщині до +25, тепліше, ніж у нас, але не типова літня погода для морського відпочинку.
    Була інформація, що і в сонячній Греції пройшли сильні зливи. У Польщі, особливо Балтійське узбережжя зливи та буревії наробили біди куди більше, ніж у нас.

17. Коммунарец

Вгадали, на дивлюся, як латана рояль. Але не буду вас цим "грузить".
    Насправді, хотілося б знати від самих сусідів, шо за кордоном (Росія, Беларусь, Молдова і т.д.). По ТБ розказують одне, а погода зовсім інша. По інтернету більш оперативно підлаштовуються.
    Бо повз мене хмари бігають, та все якось добре, без інцидентів.

18. Lanktocha

Доречне зауваження, у багатьох нема можливості, та і не у всіх є бажання дивитися все під ряд по телевізору, про підняття рівня води у річці Прут, обесточення через негоду у багатьох областях є немало інформації в інтернеті.
    Погода у Росії, самі розумієте, що різні показники будуть для Краснодара, Мурманська і Магадану.

19. Capitoshechka

Що там дивуватися Краснодару і Магадану, коли ось тут - на відстані близько двох кілометрів повна протилежність

20. Коммунарец

Погода в Росії і в світі:
    За останні дні червня
    Але в Москві 1 липня о 19.30 сонце і сухо. Якщо у футбол Іспанія і Росія грають в Москві.
    Ага, стою ото значить на львівському залізничному.
    Оголошують посадку на поїзд е-е-е-е-е коротче на Москву. Льві-Москва, здається - 9.40.
    Спочатку по російськи, а потім англійською , щось там... ля-ля-ля трейн ту Москва... А чому не Москау?

Останнє редагування: 1 лип 2018
а де твій аватар? :)