Дехто ходить на короткий рукав і приймають перші сонячні ванни. У літні місяці буває і холодніше, але поки що це не показник, звичайно, у справжні літні місяці хочеться значно жаркішої погоди.
Значно жаркіша буде. За це не сумнівайтеся. В липні та серпні 40 як вжарить, тільки лежати під кондіціонером та їсти морозиво.
Хочеться, але деколи синоптики помиляються із літом, як що не зима, то має бути найхолодніша за останні 100 років, а виходить досить коротка і з відлигами.
Якщо тепла течія Гольфстрім через танення льодовиків у Скандинавії охолоджується, логічно, що по Європі клімат стає із меншою кількістю опадів, та континентальніший.
Західний вітер такий нетеплий. Добре, що дим зі смітника йде не в мою сторону Надіслано від мого NXA8QC116, використовуючи Tapatalk
Вище йшла мова про теперішню різку зміну погоди, так от: майже весь березень я ходив ще у зимовому одязі, у квітні майже завжди ходив без куртки, деколи одягаю кофту чи светр, на коли осіння куртка?
Правильніше було назвати весняно-осіння куртка. Наразі побиті деякі темперетурні рекорди, така температура і на початку травня, хочеться такої погоди і надалі, хочеться, щоб дійсно було прогнозовене жарке літо, а не як завжди помилки на тривалих прогнозах.
Мій внутрішній календар зїхав з глузду. Постійно мушу собі нагадувати шо то початок травня а не середина липня )
Ще не настільки потепліло, вірю, що далі буде жаркіше, хоч вже багато крупної зеленої смородини, вишень та черешень, якщо так піде далі, все достигне на 2 - 3 тижні раніше.
В нас тількі зараз листя на деревах почало зеленіти , вишня зацвіла з магнолію, і це був в нас перший тиждень нормального тепла
Хто зауважив вже і великі завязки на цвіт на липі, можливо на початку червня, чи навіть на Зелені Свята вже розцвіте, нехай, як говорять деякі біологи - це не шкідливо, вже звик, що в останні роки багато ожини можна назбирати не у серпні, а навіть у липні на Ольги.
Парічки вже скоро почервоніють, бо вже зовсім великі ягідки. В нас через це глобальне потепління все ягідне достигатиме, як в Криму, мабуть. В мене майже півтори тисячи кущів полуниці - цвітуть майже всі. Сорти досить різні, чого б це вони цвіли в перші дні травня? Зараз жарюка 30 градусів в тіні, де ніколи сонце не попадає. Голова паморочиться...
Є деякі зміни, хто зауважував, наскільки раніше деякі рослини розцвітають, дозрівають їхні плоди, так в останні роки липа цвіте, не у липні, а у червні, навіть у кінці травня, троянду на варення колись збирали у червні, вона вже є, так само тепер - садові та лісові суниці, ожину можна збирати не як колись після свята Преображення, а навіть у кінці липня, не так давно цвітіння бузку у кінці квітня частково зустрічалось в Одесі, воно тепер характерне і у нас, чим раз більше у наших широтах вирощують теплолюбиві рослини, може не такі значні, але певні зміни є.