Подвійне громадянство

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем Бійцівська Рибка, 10 січ 2009.

?

Як ви ставитеся до подвійного громадянства?

1. За

36,4%
  2. Проти

40,9%
  3. У ньому є як плюси, так і мінуси

22,7%
  1. bora

bora Well-Known Member

На жаль, не додивилась передачу Шустера в якій обговорювали безправність громадян України за кордоном. Хто бачив? Виступала дівчина студентка, яку затримали в Польщі як нелегала і сказали, що вона тут не може мати жодних прав (!), зачинили на добу в каталажці. Найунікальніше те, що в неї була відкрита шенгенка. Каже принижували обшуками крім того.
    Якби це сталось з громадянкою іншої країни та б вже подала ноту протесту за таке безпідставне затримання. А наша білолаха подала в суд і його програла, бо її НІХТО з української сторони в тому питанні не підтримав. І на жаль таких випадків дуже багато.. Я не знаю яка статистика звернень, але маю купу найомих які мали проблеми з безпідставними відмовами посольств у візах, порушенням прав людини на перетинах кордону і особисто спостерігала неодноразово вільне переміщення громадян інших держав і знущання над українцями (що ОЧЕВИДНО їхали як туристи, а не порушували правила перевезенням горілки). Чомусь нашим дипломатичним відомствам ніколи займатись подібними питаннями. В таких випадках думаю людина починає задумуватись про громадянство країни, яка ще не на плювала на свою гордість в особі своїх громадян. Ще раз кажу - на жаль. Сама не люблю коли паплюжать свою ж владу, але всьому має бути якась межа - занадто вже прикладів бездіяльності різних там "гарантів".

• Подобається Подобається x 3
  2. Hitiky

Hitiky Well-Known Member

Подвійне громадянство - це право, яким можна скористатись або ні, це не обовязок.

Маєте багато грошей, утримуєте багато жінок, а ні то ні :)

• Подобається Подобається x 1
  3. borkhes

borkhes Дуже важлива персона

smbds, ваше ставлення до цього питання мені подобається. Ви мені нагадали Павло Корчагина - справжній патріот.:good:

Тільки якщо ніхто не викопає їх вночі, коли будете спати. :mocking:

4. Городецький

Городецький Well-Known Member

Е-е-е-е ... І чим Вам заважають генетично-вражені люди, над якими природа й так познущалася?

5. Яро

Яро Well-Known Member

І це аргумент до подвійного громадянства? А як завтра в Чехії пов'яжуть, то і чеське приймати?
    Та нема поки що такого права:) А ось проти багатьох жінок я не проти. Але теж права не маю...:)

6. Читатель_Обкома

Читатель_Обкома Well-Known Member

Фи...мелочь какая то...подумаешь сутки в нормальной каталажке провела....
    Были случаи и похлеще,когда мужика при беременной жене пристрелили...

7. illia

illia Well-Known Member

пам"ятаю цей випадок. Шкода Октавія в нього, по-моєму, була. (((

8. bora

bora Well-Known Member

При чому тут чеське громадянство?:) Ви щось тойво. плутаєте.
    Ці питання обговорювались для того, щоб країна чухалась троха на факти систематичних порушень прав українців і на кордоні іншими державами. Бо згадались чомусь тільки коли міністра зачепили. Влада має зрозуміти, що її народ - не кріпаки, і що якщо люди хочуть іншого громадянства - то певно влада погано працює, і завтра може статись що міністри вже не матимуть за чий кошт жити і ким поганяти. Ми тут всі працюємо, сплачуємо податки, поважаємо мову, культуру, закони, - маємо право вимагати людського відношення до себе.

9. Мікі

Мікі Well-Known Member

Коли я жив в Союзі, а шльондрав в відпустках по Трафальгарським, Бастілійським та іншим плясам, то жоден там поліцай не чіпав совка, навіть з помітно п'яненькою пикою і не тільки тому шо "руссо турісто" вів себе достатньо пристойно(аби кого не випускали), а ще й тому, що ми були тоді для Заходу можливими й реальними бомбістами. Це так, якщо взагалі про тодішні відносини говорити між Заходом та СРСР. Це були в них, так би мовити, поважання через побоювання.
    Ну, а зараз що? Бомби в нас чортма, а їздять туди такі, що побачивши здалеку своїх, десятою дорогою намагаєшся їх обійти. В кращому варіанті це просто сільпо, яке, незважаючи на любий прикид, за кілометр і видно і чути...
    А про нашу верхівку, як кондове портфельне бидло, над якою сміється вся цивілізація й говорити не хоцца...

10. Hitiky

Hitiky Well-Known Member

Ви хочите сказати, що нам ніяка держава подвійного громадянства не дасть??

11. borkhes

З чого ви таке вирішили? Дасть, але тільки коли для неї це буде корисно... Ось сьогодні, кому це може бути корисно? Кому потрібні громадяни України?

12. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Аби не москаль! (с)

13. borkhes

Да не, у нас то граждан Украины полно, строить и работать отсутствие гражданства видимо мешает, но не очень, раз поезда все забиты. Мой вопрос про "цивилизацию" был и я не удивлюсь, если иного ответа кроме мантры "Разом з ЄС, НАТО у майбутнє" не будет. :)

14. Satera

Satera Member

Якщо говорити про те, чи підтримувати чи ні подвійне громадянство в Україні то, напевно, уже пізно...
    Більше половини Криму мають по два, а то й більше паспорти.
    Наприклад, моя подруга має ще паспорт громадянина Російської федерації...
    Вчиться у Росії за кошти "Российской государственной казны"...
    Часом жартуємо, мовляв можна вийти заміж і тут і там...
    Непогано мати дві країни, які про тебе турбуються і забезпечують гарантовані конституцією права. Хоча, так як "турбується" про нас, наша рідна Україна, то, на мою, думку мало людей схоче стати нашими співвітчизниками…

15. borkhes

Ха-ха-ха. Скажите пожалуйста, какие паспорта они имеют? Ну помимо мифологического паспорта РФ, который имеет каждый крымчанин. :)))

Мій знаїомий вчиться в Україні за кошти України. Він громадянин Росії. Є відповідні закони. ;)

16. Karbofoss

Karbofoss Well-Known Member

Ну почему же.. У меня в планах приобретение украинского гражданства, разумеется, без потери российского.

17. Speedo78

Speedo78 Well-Known Member

Наскільки я знаю, Канада дає...

18. budiak

budiak Well-Known Member

Виключно з цікавості, в пана тато часом не в обкомі працював? Бо мій досвід мандрів по закордонах обмежився східним Берліном.:pardon:І я досить погану уявляю собі звичайного совка який шпацерує під час відпустки трафальгаром.
    Брехня!
    Напевно в нас дійсно різний досвід, чи ми з вам там різними маршрутами маршіруємо? Не то шоб ви були зовсім неправі але пан явно пшесадза!
    Отут погджуюсь повністю, але ми тут не вийняток ви хочаб про польського Лєпера чули, дуууже "цікавий" персонаж! А бидло воно всюди бидло шо в Рязані шо в Радомю шо у Боярці шо у штаті Мен.

19. Юліан

Юліан Active Member

деякі держави толерують в своїх громадян наявність громадянства іншої країни (як от Канада), а деякі офіційно ні (як наша рідна Україна)

20. Яро

Яро Well-Known Member

Що, вакансія Штірліца відкрилася?

а де твій аватар? :)