Подвійне громадянство

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем Бійцівська Рибка, 10 січ 2009.

?

Як ви ставитеся до подвійного громадянства?

1. За

36,4%
  2. Проти

40,9%
  3. У ньому є як плюси, так і мінуси

22,7%
  1. Лисеня

Лисеня Active Member

+100
    Власне, для будь-якої країни ви , в першу чергу не особистість, а одиниця їїсоціуму. Ви сплачуєте податки, дотримуєтесь законів, певних "правил поведінки"...а потім вже ви. Мені іноді здається, що другий паспорт розцінюють як своєрідну лазєйку для вигоди і не задумуються про наслідки. "Моя хата скраю..."
    Я категорично проти.

2. nirvanka

nirvanka просто фотограф

А Ви гляньте з іншого боку. Українці їдуть на заробітки чи проживати в іншу країну НЕ ТОМУ, що там краще, а тому, що в Україні не можуть доробитись, або не мають умов для нормального життя.
    Звісно, хто живе в Україні і не потребує другого паспорту, той проти. Типу "Мені не треба, то і іншим нема чого".
    Так, звісно, є вигода. Якби не було, то би і не робили. От чого людям так свербить те, що у когось життя спроститься - не розумію.
    А які наслідки? Які наслідки?

3. Якраз і ТОМУ. Тільки якщо вони там оселяються, вони через деякий час вже можуть стати громадянами тої країни. Тоді навіщо їм паспорт України? Щоб раз на півроку до родичів з'їздити? А що стосується заробітчан, то вони переважно мають одне громадянство - України.

Хм, а ви не в курсі, як використовують подвійне громадянство кримінальні елементи?

4. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Насправдні все не так просто і інші країни не дають громадянство лише за те, що там живеш..
    Якщо виробляти другий паспорт, то український треба здавати, тобто відмовлятись від укр. громадянства - знову величезна морока з документами. А тим, хто живе за кордоном, морочитись з документами ой як не просто. Ще й давати кожному в кишеню, щоб все владнати. Тому тільки зважаючи на це простіше залишити укр. паспорт.
    Другий момент - коли їдеш на Україну з укр. паспортом, то на кордоні менше питань і проблем.
    Значить мають на це свої причини.
    Особисто я не буду робити польського паспорту, бо матиму дозвіл на постійне проживання, який простіше виробити. Та і він дає мені всі права, які потребую. Якщо буде вигідніше колись мати паспорт, ніж той документ, то зроблю, але відмовлятись від українського не буду, бо це проблемно.
    Ні, на щастя не маю з ними нічого спільного і не знайома з їх діяльності. А як вони використовують подвійне громадянство?
    Особисто мені байдуже що вони творять. Напевно є чимало криміналістів, які і без другим паспортів крутять свої справи.

5. Але нормальній країні не має бути байдуже. Інакше буде повний бєспрєдєл.

Дуже просто. Наробив діл у країні №1 і втік у країну №2. Країна №2, звичайно, його захищає, як свого громадянина. А правоохоронні органи країни №1 даремно вимагають видати їм злочинця, який є також і їхнім громадянином. Це лише один з варіантів.
    І взагалі, з подвійним громадянством дуже багато плутанини. Де саме платити податки, служити в армії, мати прописку, голосувати, отримувати пенсію? :wacko:

6. borkhes

borkhes Дуже важлива персона

Где-то выше уже был ответ. Откройте законы о двойном гражданстве - там всё уже записано.

7. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Що це мені дасть, якщо буду перейматись діяльністю криміналів? В мене своїх проблем хватає.
    А в нашій країні вони при владі.. Тоді про що мова?
    В Україні заборонено мати подвійне громадянство. Так? То чому багато хто його має? Я не говорю про простих смертних, а про тих, хто наверху. Веду до того, що чи буде це легально, чи ні - воно буде мати місце.
    Які податки? Де працюєте, там і платите.
    Прописка до громадянства не має нічого спільного. Я - громадянка України, але прописана і у Львові, і в Лодзі. Не знаю як в інших країнах, але в Польщі такий закно - якщо перебуваєш тут більше 24 годин, то мусиш бути прописаним. Звісно, в практиці цей закон не виконується, і іноземці прописуються тільки тоді, коли їм це потрібно.
    Там, де проживаєш більшість часу. Для мене це якось логічніше. І не розумію чому українці, які по 20 років не були на Україні, мають право голосу. Логічніше вибирати владу тої країни, в якій живеш.
    Теоретично, якщо проживаєш в іншій країні, то не отримаєш пенсію.

8. Проживаєш - значить маєш громадянство, чи що?
    Колись у Криму масово роздавали російські паспорти. Тепер кримські бабці отримують пенсію і в Україні, і в Росії (є такі випадки). Так що на практиці все не так.

Має перейматися країна, а не прості люди. Так, подвійне громадянство зараз мають нелегально, але якщо його дозволять, то кримінал зросте ще, імхо. Вільніше можна буде контрабанду ввозити, наркотики.

9. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Не обов'язково. Якщо я буду проживати в Польщі, то не буду мати права на пенсію в Україні. Це моя думка.
    Сумніваюсь, що Росія не знає про це. Значить їм вигідно підтримувати тих пенсіонерів, щоб мати "своїх" на Україні.
    Контабанду і наркотики, якщо знайдуть, то заберуть незалежно від того яке буде мати громадянство. Невдалий приклад.

10. illia

illia Well-Known Member

:) погоджуюсь, віднести останніх до кримінального елементу рука не підніметься.

взагалі Ви в своєму першому пості висловили також і мою думку, але... я проти подвійного громадянства. якщо вже є поняття громадянства, то воно повинно бути одне. Інше питання, що я, особисто, проти громадянства як такого. тому що як Ви і написали - це ОБМЕЖЕННЯ, як і та ж прописка. Чого всі бояться? Що громадяни "бідних" країн заполонять "багаті" держави своїм безконтрольним напливом? Це по-моєму і так відбувається. Скільки українців, для прикладу, зараз на заробітках? Що ВСІ б виїхали? Ну так і що тут такого? Держава - це, в першу чергу, люди. Якщо народ усвідомлює потребу жити і працювати в чужій країні, то який сенс існування такої держави? Я жодним чином не засуджую людей, які на заробітках. Це їх вибір. І причому свідомий вибір, гідний поваги. Можна залишити поняття громадянства, але не в такому сенсі як воно є зараз. Громадянство не як приналежність до території, обов"язки перед невідому ким і для чого (це про армію, в першу чергу), а громадянство, як походження людини. Так, я є українцем і мене це влаштовує, я абсолютно не соромлюсь цього, а дуже часто навіть пишаюсь цим, але чому я повинен сплачувати податки (читай відробляти панщину) на користь Ющенка, Ахмєтова, Пінчука і "иже с ними" (замінити на потрібне в інший час)? Якщо в іншій країні на ці гроші я отримаю соціальний захист, як результат будь-якої нормальної угоди (між людиною і владою в даному випадку). Пам"ятайте, угруповання, яке захопило владу на певній території немає нічого спільного із Святими поняттями: любові до батьківщини, її культурного надбання і традицій. нмд.

11. Багіра

Багіра Well-Known Member

Нірванко, то необовязково.. зараз суть не в проживанні і навіть не в стажі - головне - сплатити внески... тому ти можеш укласти договір з Пенсійним і платити кожного місяця внесок у фонд...:) його може вносити хтось з родичів чи друзів, поки перебуваєш в Польщі..

12. victorys

victorys позитивчик :)

Є таке. В нас тут(у Польші) одна далека знайома отримує подвійну пенсію США і польську. Підставою цього є те, що вона надалі має польське громадянство, але відпрацювала(легально) за кордоном певну кількість років, що і дало їй змогу отримувати пенсію теж за кордоном без американського громадянства.

13. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Не знала, що таке можливо. Але справедливо, адже якщо хтось працює, то сплачує внески в пенсійний фонд.

14. Багіра

Багіра Well-Known Member

це саме в моєї знайомої в Італії... люди мігрують туд сюди, а пенсійним вигідні вклади, внески.. вони ж по суті страховики:)
    Нірванко, то враховано інтереси тих, хто закордоном.. багато людей повиїжджало і працює по світі хто тут, хто там... а потім якщо хочуть повернутися на рідну землю, то там їм від держави нема чого чекати... тому й змінили систему... ну і звичайно це вигідно і державі (люди заробляють гроші і привозять їх в УКраїну... а там... хто зна... може їм і не треба буде тої пенсії:) )

15. victorys

victorys позитивчик :)

То точно ви зауважили :good:

16. artobstrel

artobstrel Дуже важлива персона

и слава богу, в конце-концов они работали на обе страны всю жизнь

17. Мої дідусь і бабуся теж он як працювали, але пенсія у них одна. Де справедливість?

18. artobstrel

artobstrel Дуже важлива персона

справедливость это когда и Вашим будут платить больше а не им меньше ...

19. Яро

Яро Well-Known Member

Коротше, треба удвічі більше грошей друкувати для повного щастя...
    Добре, з Ахмєтовим, Пінчуком... зрозуміло. А хто ж тоді буде утримувати пенсіонерів, платити допомогу на дітей, як військо українське нарешті утримувати, якщо вам на чужині комфортніше? Якщо приємніше "відробляти панщину" Берлусконі, Меркель чи Обамі...

20. Чернобылец

Чернобылец Well-Known Member

Понимаете какая штука. Любовь к Родине ведь никто не отнимает, кто бы как ни старался. Она ведь все равно останется.
    Отношение к государству зависит от того кто его возглавляет. Так что можно любить Родину в ее границах и стыдиться государства в тех же границах, что собственно ИМХО не является непатриотичным.

Я ведь имею в виду двойное гражданство как дополнительная степень свободы человека, возможность выехать, возможность работать, достойно получать зарплату и свободно же при желании вернуться туда, что ты любишь и знакомо с детсва, где у тебя друзья и родственники. Не каждый ей воспользуется. Но это же возможность исключительно и все.

Что происходит на самом деле ? Не будем писать про тех. кто хочет, или не хочет и остается. Возьмем ИМХО «лучший» сценарий. Люди устроились на Западе по рабочей визе. Виза, естесственно временная. Надо продлять, надо доставать документы, заверенные переводы, заверения в консульствах, приглашения, апостили, необходимые поездки, связанные с этим расходы.
    Уж не говорю о необходимости общаться с чиновниками в своих консульствах и посольствах и получение необходимых справок в гос. учреждениях. Кто-нибудь видел лица в украинских посольствах и консульствах, когда они общаются с соотечественниками ?

Вобщем в определенный момент и при отсутствии возможности достойной работы у себя в стране человек плюет на все и принимает гражданство. И все, дорога назад почти закрыта. На Украине запрещено двойное гражданство. А ментально человек родившись и выросши хочет иметь возможность вернуться, а ему путь отрезан. И ведь многие, но не все конечно, вернулись бы, мало того привезли бы капитал какой-никакой, купили бы жилье, т.е. могли бы быть экономически выгодны. Нынешней элите это невыгодно, объясню ниже почему.

Так что отчасти эта цифра ежегодных потерь по 300 тыс. населения Украины каждый год обусловлена и этой причиной. Именно запретом на двойное гражданство. Ну и конечно, экономической ситуацией, смертностью, рождаемостью, дурными законами, неквалифицированными руководителями страны, хамством властей всех уровней........ (можно я тут остановлюсь ? :) )

Тут приводили возможность получения двух пенсий в Польше и США. А знаете как на Украине ? Просто идя легальным путем, при выезде на ПМЖ при наличии пенсионного возраста, тебе выдают пенсию за 6 месяцев и гуляй Вася......Все, никакой пенсии. Реально это при наличии трудовой жизни на Украине, и регулярных отчислений тебе платить пенсию не будут. Мало того. При наличии данной пенсионной системы и популистской политики правительству выгодна ранняя смертность людей зрелого возраста и выезд их из страны. Денег остается больше, людей меньше. Типичная финансовая пирамида.

Ну если не Запад. А Россия. Добавьте еще хамство со стороны второго государства. Как бы меня не убеждали о разнице межлу Россией и Украиной, но тут мы точно братья по крови. Уж нахамить соотечественнику, хоть и бывшему за счастье. Век не корми.
    Ну еще есть такие, что боятся, что у них там все за 15 лет перекопают, богатство отнимут, типа неубитых зайцев отнимут и съедят.

Повторю. Так что я за...... Да и при нормальном государстве это выгодно. Хотя тогда и уезжать не будут. Замкнутый круг.

При все моих разногласиях с "истинными" украинскими патриотами, гражданами США и Канады, я думаю они не будут возражать против двойного гражданства.

а де твій аватар? :)