Ну да. Тим більше всі звалять у Славське, у Львові попросторіше буде. Хоча ні, понаїде туристів з Дніпропетровська, теж не пропихнутися. Ще можна поїхати на озеро Синевир. Мабуть на параді в Москві менше народу.
Дуже хочу в цьому році поїхати до Львова. Буду намагатися знайти час. Так багато мені про нього разказують друзі.
Виявляється, урочистості там були ще й вчора. Ось програма : http://proscha.in.ua/index.php/rozkladprosh/details/165-----23-24052015- Ми були лише на ********************** 24 травня 11.00 – Архієрейська Свята Літургія ****************************** Купа ксьондзів, купа церковного начальства, навіть був владика Кен з Канади. В кінці того всього всіх запрошував до себе до Канади, але не казав, жи порішає візу...... Хор співав просто неперевершено! Народу була уйма!!!! Машин і автобусів нємєряно. Були групи, напевно, зі всієї Львівщини. Особисто чув, що й з Долини (Франківська область) була група. Досить народу там собі в наметах жили, видно, ті, що на обидва дні приїхали. Ми (я і дружина) поїхали туди з нашими друзями, чоловік працює в лісовій галузі. То його шеф закерував, аби вони сім"ями відвідали це свято. Після закінчення той шеф сказав, що всі їдуть в Жовкву легенько перекусити. Ми з дружиною хотіли собі вже громадським транспортом домів їхати, але мій товариш сказав, аби ми їхали з ними. Приїхали в ресторан, сіли за стіл, попили-поїли, привітали Миколаїв)))) Потім ще поїхали на каву до лісництва, яким колись керував той шеф, який то всьо замутив. Поки грілася кава, той шеф ще нам зробив екскурсію по клумбах і розсаднику біля лісництва. Наслухалися трохи ботанічних лекцій, надивилися на різні туї, багульники, ялини, кизильники і т.д. і т.п., батьківщина багатьох з яких : Північна Америка, Японія, Китай тощо.. Коротше кажучи, вихідний день пройшов досить цікаво, насичено і корисно)))
Агов, народ!Пiдскажiть бюджетне житло у Львовi на деклька днiв!Можна за мiстом, але зi жвавим сполученням, щоб маршруткою можна було добратися та недовго чекати було. Дивилися на сайтi http://lvov.mesto.ua Трошки дорогувато виходить, чи то такi цiни зараз? Пару об`яв записала, але може хто тут допоможе. Буду вдячна.
Хоч це й не дуже була подорож, але напишу) Як я вже писав. вроді, у відповідній темі, рік тому на Камчатці я познайомився з поляком - студентом (чи то, вроді клериками вони називаються) римо-католицької семінарії. Він на місяць прилітав на Камчатку в якості волонтера до існуючої там римо-католицької парафії. Ну, само собою, що той поляк після того є в мене в друзях в Мордокнизі. Так от, кілька днів тому він мені написав, що 3 липня приїжджає до Львова. Має намір відвідати одне село Кам"янка-Бузького району з метою віднайти там могилу своєї прабабці, могили інших можливих родичів, а також, можливо, знайти родичів, які там проживають. Я йому написав, що міг би також до Львова приїхати, аби з ним зустрітися. На що семінарист таки зрадів, що буде мене мати в якості тлумача, бо сам він не дуже впевнений в своєму рівні володіння українською чи російською мовами. Він також повідомив, що приїжджає не сам, а з товаришем і приїжджають вони автомобілем. Дякуючи існуванню ресурсу Гугл-мепс, я досить конкретно призначив зустріч на Галицькому перехресті об 11год 4 липня. Таки пару хвилин по визначеному часі я був в обумовленому місці, де, буквально за 2-3 хв. зустрівся з панством-семінаристами, які були в чорних підрясниках і мали досить поважний вигляд)))
Не гаючи часу, ми всілися в Фольксваген-Гольф2 і рушили по Київській трасі. Через парканадцять кілометрів поляки висловили своє здивування хорошим станом доріг в Україні (до Львова вони доїхали з митниці Краковець, а звідти дорога до Львова теж файна). Я їх трохи розчарував, сказавши, що траса Київ-Чоп є таки досить файною, але, як з неї звернемо, то дорога буде суттєво гірша))) Так і сталося))) 10км від траси до потрібного села розвіяли їхнє захоплення від стану українських доріг))) Той мій товариш вже кілька разів бував в Україні в своїх релігійних справах, а от інший семінарист (якраз він був за кермом) в Україні був вперше. В селі ми на вулиці зустріли якусь старшу пані, яку ми запитали, чи є ще в селі жителі з прізвищем (назвали ми конкретне прізвище). Виявилося, що є і пані нам чітко вказала, де ми таких людей можемо знайти. Під"їхали ми до вказаного нам будинку, де дійсно знайшли старшого пана з таким прізвищем. Там же проживає і його дочка, в якої вже інше прізвище. Таки ті люди дійсно зраділи, що віднайшлися їх родичі з Польщі, вони добре пам"ятали ще рідну тітку мого знайомого-семінариста, яка років 30 тому часто до них приїжджала в часи, коли поляки до нас возили свій крам, а в нас закуплялися нашим крамом. Коротше кажучи, радості було без меж, та пані телефон з рук не випускала, бо всім-всім родичам повідомляла про приїзд родини з Польщі. Ще виявилося, що син тої пані тещ семінарист, лиш УАПЦ. Спочатку ми з"їздили на сільський цвинтар, де полякові показали могилу його прабабці та інших родичів. Відвідали місцеву церкву, в якій якраз проводиться ремонт і всередині все заставлене риштуванням. Потім був, звичайно ж, невеличкий обід в сільській хаті, після чого господиня сіла з нами в авто, бо обов"язково хотіла нас ще звозити до своєї сестри, яка живе в одному з сіл біля Буська.
Поки ми їхали з села до траси, щось в салоні запищало. То німецька машина просигналізувала, що в системі охолодження рідина перегрілася. Виявилося, що в них в авто ще вчора перестав працювати вентилятор біля радіатора. І, якщо на трасі на швидкості то й дуже потрібно, то на сільських дорогах робота вентилятора таки конче потрібна. Поки ми стояли з відкритим капотом, водій пробував доливати антифриз, біля нас зупинився якийсь ДЕУ-Ланос, звідки вийшов пан років 30-35. Він подумав, що то стоїть якийсь його знайомий ксьондз. І сам той пан виявився греко-католицьким ксьондзом. Він залив таки антифриз в систему, дав водієві кілька порад, а також повідомив, де ми можемо знайти автосервіс перед Буськом. До автосервісу ми доїхали без проблем, майстер повідомив, що "полетів" запобіжник, але він такого не має. Майстер дав клемму, з допомогою якої можна вручну вмикати-вимикати вентилятор, ні копійки за то всьо не взяв. Ми таки доїхали до тої родини біля Буська, де нас знов чекав накритий стіл. В результаті того всього відновилися контакти між польською і українською гілками однієї родини))) І в одному селі і в іншому (а в тому другому хата така досить велика) їм пропонувати ночівлю, але в них вже був проплачений готель, та й Львів вони хотіли оглянути. Ті поляки приїхали до Львова в п"ятницю зранку, то тоді ж ввечері вже й балет в оперному відвідали. Після того всього вернулися до Львова, та й я собі маршрутков поїхав домів. Потім по мапі побачив, що в тім другім селі я був в безпосередній близькості від річки Полтва Але жодних запахів (таких, як то є ві Львові в районі Північного автовокзалу) я там не чув. Видно, таки вона за Львовом собі незле очищається.
Ми їдемо на квест в Олеський замок...там проводять як дорослі так і дитячі квести!!! а ще можна потрапити на лицарські бої