Подивись на свій будинок з космосу

Тема у розділі 'Наука і технології', створена користувачем Forpost, 29 гру 2006.

1. Пересвет

Пересвет Well-Known Member

Відповідь: Українці не можуть без космосу

Иван! А что жителям Львовщины не хватает своих земляков на Украине или в России? Обязательно необходимо чевствовать "настоящую" украинку Хайді Стефанишин-Пайпер?

Безусловно это их дело. Для меня это честно говоря непонятно.
    Я просто представил могли бы жители Москвы чевствовать олимпийскую чемпионку Марину Анисину, когда она для Франции принесла олимпийскую медаль. Точно нет. Говорить, что она наша русская, безусловно говорили бы, но ИМХО не чевствовали.
    Ведь человек прославляет не себя, а свою страну. В данном случае США и Францию.
    Не знаю, мне этого не понять.

2. mavka

mavka Well-Known Member

Почекайте, не все так погано. Астронавт прославляє навіть не свою країну, а досягнення всього людства. Людський інтелект. :)

Малий вчора приніс звістку зі школи:
    - Мама, пам"ятаєш, ми з тобою проджект робили десь ще в кінці жовтня...
    - Який з багатьох ?..
    - Ну, коли треба було написати комусь листа... Я хотів Президенту, чи меру міста. А потім ти запропонувала написати листа в НАСА (це я йому якраз про астронавтку українського походження статтю дала почитати, - свідомо культивую паростки гордості за своїх - uki). Я написав. (Половина класу написала Президентові, половина в Кока-Колу, решта в Діснейленд ;)). Вони відповідь прислали в от-т-такому конверті на моє ім"я ! Я на Марс полечу !(приколюється) :) Вчителька забрала показати директору школи. Там вони дякують, всякі програми дають вивчати і пишуть, як можна стати астронавтом....

3. Michel

Michel Member

4. Ivan

Ivan Well-Known Member

А твоє яке зміїне діло до того, кого "житєлі Львовщіни" шанують, а кого ні? Теж мені - заслужений суфлер Російської федерації... Хай собі шанують хоч Юлія Цезаря - а ти засунь своє жало собі ж в зад і спробуй хоч 5 хвилин нікого не повчати. Я ж не лізу до ваших героїв - Путіна, Іванова, Патрушева, Рамзана Кадирова, Бєлова-Поткіна... А ти чого умнічаєш тут, про супер-пупер "житєлєй Москви" заливаєш? А то я в Москві ніколи не був, тих житєлєй не бачив... Ото ше клоун... :cool:

5. Пересвет

Во первых, выбирай выражение. Я тебе не родственник, чтобы ты так со мной разговаривал.
    У меня такое же дело как и у тебя! Также могу спросить, что ты суешь свою носяру, куда тебя не просят? Сидишь в Киеве и сиди.

Львов, если Я не ошибаюсь еще часть Украины и меня как украинца инетерсует отчего это для жителей Львовщины американская гражданка с американской фамилией дороже нежели свои космонавты, рожденные на Украине и настоящие украинцы по происхождению. Если получу ответ, тогда и вопросов не будет возникать.

6. Ivan

Ivan Well-Known Member

Я громадянин України, етнічний українець, носій української мови, свідомо ідентифікую себе, як представника української культури. Саме в цих перелічених (різних) відношеннях я називаю себе українцем. Хайді Стефанишин-Пайпер має спільне українство зі мною лише по двох останніх пунктах. Але це пункти принципові! А ти українець з якого боку? Думаю, лише з одного - як урожєнєц УССР. І ті твої "українські" космонавти, думаю, так само - принаймні, частково. Тому я дійсно вибираю своїх - тих, хто мені ближче - і пишаюся ними. І право на це маю. А ти носися зі своїм Млинченком і прославляй на здоров"я свою основную вєлікую Родіну! Я у ваші московсько-малоросійські справи не лізу, як жити не вчу - чого ти тут всім розповідаєш, кого треба прославляти, а кого ні? Цікаві у тебе "нєвінниє вопроси" виходять... От спитаю я когось: "Чому ти такий придурок?" - це ж теж "просто вопрос" і теж хай мені - аж бігом! - відповідь на нього дають. І - цур! - шоб нікому не ображатися... Я ж лиш питаю... Інтєрєсуюся, панімаєш... :D :D :D

• Подобається Подобається x 1
  7. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Іване, я перепрошую за оффтоп, але я нітрохи не сумніваюся що той Пєрєсвєт не має нічого спільного з українцями. І якщо він був народжений в Україні (що теж сумнівно), то в сімї російських батьків, які тут були "на службє". Він старався написати за час його перебування тут лише кілька слів по-українськи і все вийшло з величезними, не характерними для людини з українським корінням помилками.

8. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

Відповідь: Подивись на свій будинок з космосу

"г"..
    львова немає...

9. Мих

Мих Дуже важлива персона

Шось своєї хати я там не побачив....

10. KabMiner

KabMiner Well-Known Member

Я одного не можу поняти:
    заходив в Гугл Мапс, а тепер і в цю прогу, але що мене здивувало, що зараз зима, а вони показують, що дерева зелені? Що за єрунда? нема оновлення чи що?:confused:

11. Пересвет

Браво, Ivan!
    Правильно дорогой идете товарищ!

Сегодня, видите ли четко определяете кто украинец, а кто нет
    Завтра, такие как вы, будут решать и выбирать правильных и неправильных украинцев
    А послезавтра, по аналогии с Германией 30 годов, будите определять настоящих, чистых украинцев. Браво, браво....

Я не выссказывался против этой американки, Я хотел чтобы чевствовали всех украинцев, кто тем или иным способом
    прославляют Украину. А вы, Иван, росчерком пера выкидываете миллионы украинцев, которые проживают на территории России. Видите ли они не попадают по вашу идентификацию.
    И Мельниченко и Пайер являются детьми: сыновьями и дочерями Украины, и их необходимо чевствовать одинаково, что к сожалению не происходит.
    А вообщем у нас с вами разные взгляды.

Педро.
    Знаете, бессмертный Ульянов (Ленин) говорил, что каждая кухарка может управлять государством. Глядя на вас, можно перефразировать слова Ильича: каждый стоматолог может управлять государством.
    В знании истории, политики и биографии участников форума вам нет равных.

12. Ivan

Ivan Well-Known Member

Пєрєсвєт, ніхто українців нікуди не викидає. І як, цікаво, російськомовні і російськокультурні космонавти РФ прославляють Україну? Чим? Тим, що в Харкові чи Дніпропетровську народилися? То це ж не їхня заслуга, а мам їхніх :D :D :D . Кожен сам обирає міру свого українства, як от напівнімкеня, громадянка США Хайді Стефанишин-Пайпер. А ті негромадяни України, свідомі неносії ані української мови, ані культурної традиції - ті, хто прагне називатися "украинцами" просто по праву свого біографічного УССРства - це трохи інше. Ставай українцем хоча б в одному з перелічених мною відношень - і нема до тебе питань. А не хочеш - то це твоє право, але українцем вже не звися. Звичайна логіка. Я колись теж жив трошки в Польщі, однак поляком же не став... А фактично ти звичайний совєтскій чєловєк, Пєрєсвєт. Чому б не визнати це відкрито? Ти ж десь тут писав, що прагнеш подвійного громадянства. Це виключно радянський міф і свідчить про тебе краще, ніж декларації про захист прав "нєправільних украінцев" :D :D :D
    І яке це все має стосунок до космосу? Здається, таке саме, як ти до України ;)

• Подобається Подобається x 4
  13. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Іване, нехай Пєрєсвєт і якийсь Мєльнічєнка вивчать українську мову на рівні Гейді Стефанишин-Пайпер, тоді і вони будуть мати право називатися українцями.

14. Пересвет

Педро! Вот из-за таких как вы. Украина лешилась в одночасье ученых, врачей, учителей, юристов и экономистов!!!
    Для подобных вам деятелей, знание украинского языка было важнее нежели их ум, профессиональные навыки, опыт.
    Они могли принести для страны колоссальную пользу, а были вынуждены покинутьее, уехав в Израиль, США, Россию и Европу.

15. STELS

STELS Member

Що не кажіть, а це класно. Я коли перший раз побачила свій будинок, будинки своїх сусідів та взагалі те місце, де я народилася і виросла та прожила багато років, у мене сльози лилися натуральні, я справді розплакалася як мала дитина. Я там не була десь років зо два. Взагалі вже 10 років приїзджаю наскоками, так би мовити. Нема коли - робота, дім, город, та багато різних клопотів. І оцей похід віртуальний був для мене подарунком, я ніби пролетіла над милим серцю місцями, заглянула до школи, де вчилася за 17 кілометрів від хати. І так сталося, що через три дні я поїхала туди сама. Коли зайшла мова про те, чого я не приїзджаю частіше, я сказала, що була три дні тому. То моя мама не вірила. Мов, як це може бути? Зверху видно кожне дерево, кожний кущ, кожну стежку, місток. Краса!

16. KabMiner

KabMiner Well-Known Member

Яким чином ви це дивилися? В Україні тільки у великих містах показує деталізацію до рівня дерева? Львів взагалі не має деталізації до будинку. Та і то показує не зиму, а літо?:confused:

17. zet

zet Дуже важлива персона

У нас теж показує без зайвої деталізації (може то й на краще....).
    Знайшла була карту України в інтернеті (й не тільки її, а всього СНГ), то з такими картами тільки у розвідку ходить...

18. MARTINI

MARTINI Administrator Команда форуму

прилітають америкоси на місяць, висадились, поставили прапор свій, стали фоткатись біля нього. Тут дивляться, а на задньому плані якісь люди. Америкоси підходять до них, сидять чуваки, п"ють самогон, хавають сало з цибулею.
    ті в шоці такому:
    - Ви хто????
    - Ми українці
    - А шо ви тут робите?
    - Та от, на заробітки приїхали.
    - Як на заробітки? На Місяць????
    - Та чо на місяць... мінімум на пів року.

19. mavka

mavka Well-Known Member

Українці за кордоном, як у відкритому космосі. без кисню...

не вважаю, що це справедлива думка.
    виходить, тим, що виїхали, було легше вивчити базовий іврит, базову англійську чи базову німецьку, працювати не за спеціальністю аби тільки не вчити українську!... люди їхали з країни зовсім з інших міркувань.

а у випадку з Гейді Михайлівною Стефанишин-Пайпер треба належне віддати її батькові. це зовсім не легко на чужині вчити дитину рідної мови і культури. прививати хоча б інтерес, не кажучи вже про любов і бажання відвідувати рідні краї.

20. Forpost

Forpost Стоїк

Відповідь: Українці за кордоном, як у відкритому космосі. без кисню...

Все залежить від інтелекту.Он Ліля казала, що наші в Канаді не вчать англійську .А скільки мільйонів українців в Росії забули хто вони є, та й стали малоросами.То Пересвету пояснювати марне,він не розуміє що таке національна самоідентифікація ,туть Іван вже йому пояснював,але віз і нині там.То що з того що Пересвет того не розуміє ,караван не йде далі.Як Ліля якось висловилася:" навіщо так багато християн",то перефразувавши її, можна сказати :-може не треба так багато українців .За останні роки Бог до себе забрав 5 млн.душ,ще 10 -12 млн .поневіряються по світах,розбудовують імперіалізм. Але Україна ще не вмерла!?

а де твій аватар? :)