Поділіться досвідом очистки водопровідної води

Тема у розділі 'Здоров'я', створена користувачем Petroleum, 1 жов 2009.

1.  
    • Подобається Подобається x 1
  2. iso

iso Well-Known Member

А це вже щось нового. :) Кипятіння знімає лише карбонатну твердість води (частину кальцію і магнію) і бацидли. А якщо кипятити невідстояну воду, то ще й утворюється хлорорганіка - гадость ще та:ireful1:

• Подобається Подобається x 2
  3. Petroleum

Petroleum Member

Якийсь час я пробував возити воду з джерела в Раковці, але знайомий давав її на аналіз - сказали багато бактерій дуже. та бензин недешевий

Наразі використовую таку штуку :cesored: , цікаво чи ще хтось пробував це...

Останнє редагування модератором: 2 жов 2009
  4. iso

iso Well-Known Member

А ск. бактерій в кишечнику? Якось вже домовляться між собою:)

5. Мих

Мих Дуже важлива персона

я мав наувазі перекипятити - прогнати через самогонний апарат.
    підозріло багато воно шо може.

а що зеленіє?
    чув, що у ній багато срібла, а якщо так, то які бактерії?

6. Petroleum

Petroleum Member

Зацікавив мене прилад :cesored:.. але ціна!... дійсно електроди за 50 грн, а продають вже не по 500, а 760. Ну це таке, якби то був хороший спосіб очищення то вже б купив, але щось маю сумніви щодо цієї електроактивації

7. iso

iso Well-Known Member

Воду??? Та не говоріть більше такого. Щоб вас поважати перестали?о_О

8. Varvar

Varvar Well-Known Member

чув від одного всезнайки, що левандівська і ряснянська одні з найкращих серед водопровідних вод
    а що .... це спосіб, якщо Вас турбує утворення хлорорганіки ... тільки вода буде дистильована .... ще "на виході" поставити вату з таблетками активованого вугілля - буде як сльоза :)

9. Hitiky

Hitiky Well-Known Member

ми використовуємо фільтр "Барьєр", вже 5 років
    картрідж очищує 350 літрів води
    зараз коштує 50-60грн, в залежності від додаткових функцій (додає фтор, кальцій)
    нам двом на 2 місяці вистачає, літом менше

10. iso

iso Well-Known Member

А на вході?

11. Оля

Оля Старожилка форуму

Три, чи чотири року тому купили дистилятор на 22 галони, який компанія під"єднала прямо до водопровідної води і використовуємо тільки дистильовану воду. Тільки не треба мене відразу переконувати, що дистильована - то мертва вода. :) Мертва для всякої бяки - так. Вірю, та що там вірю, щодня пересвідчуюся, що Поль Брег на 100% був правий! Одна незручнічть, що поставили на роботі. Тепер носимо галонами мало не щодня додому. З крана раз спробувала мешинально напитися, то думала, що випила залпом води з каналізації. :bad: А до того смаку води з крана не помічала. :crazy:

12. Мих

Мих Дуже важлива персона

Олю, та ми не переконуємо, просто ми таку воду йно в акумулєтори лиєм... а так... до писка ні грама...

• Подобається Подобається x 2
  13. Petroleum

Petroleum Member

Наскільки я розумію воду непотрібно очищати від усіх солей чи мінералів, якась норма має залишатись

14. syavych

syavych копач

має, питання яка саме ця норма?

15. iso

iso Well-Known Member

16. Мих

Мих Дуже важлива персона

Згідно відповідного ГОСТУ, або ТУ.

На кожну питну воду є свій ГОСТ. Для води водопрвідної - свій, для води з свердловини - свій і т.д.

17. iso

iso Well-Known Member

На сьогодні чинний ГОСТ на питну воду (контроль за 28 показниками) і Державні санітарні правила і норми (СанПіН) 383-96: "Вода питна. Гігієнічні умови до якості води централізованого господарсько-питного водопостачання" (55 показників, посилання на текст в попередньому дописі) Окремий ДСТУ на мінеральну воду
    (Вимоги до водопровідної чи з свердловин, якщо йдеться про централізоване водопостачання - однакові)
    І на розгляді ще два ДСТУ на питну воду. Але все то до ..., поки не зміниться Закон про питну воду і водопостачання, в якому є така цікава стаття:
    "Стаття 23. Права та обов'язки підприємств питного водопостачання

Підприємства питного водопостачання мають право: допускати тимчасове відхилення якості питної води від вимог державного стандарту на питну воду лише за умови наявності дозволу центрального органу виконавчої влади у сфері стандартизації, виданого на підставі висновку центрального органу виконавчої влади з питань державного санітарно-епідеміологічного нагляду".

18. Оля

Оля Старожилка форуму

Т-а-а-а-а? :mocking: А ліки на чому робите? ;)
    А ми тутво в Гамериці п"ємо її повним ходом. ;) В супермаркетах цілі полиці водам відведені. А половина їх - дистильовані, різних фірм. :) Шкода, що знимкувати в супермаркетах не можна. Я би Вам зазнимкувала. Але во, гляньте тутка.

http://www.google.com/products?hl=e...a=X&oi=product_result_group&ct=image&resnum=4

Але ми поставили таки свій дистилятор, бо не треба гонити шоразу з тими галонами, та і не знаєш, скільки та вода в галонах де стояла по складах. А пластмаса не найвищого гатунку.
    Але то таке. Я нікого не переконую. Я просто була на презентації, коли різні води люди приносили ( до самих найочисченіших через супер-фільтри) і через них пропускали електричний струм, то Ви би перелякалися, що Ви п"єте. :crazy: Баюри в брудних місцях чистіші.
    Хоча може в Україні все не таке, як в Америці. У вас і люди найздоровіші, і вода найчистіша. :)

А того, що Ви будете їсти з овочами, фруктами, м"ясом, рибою, іншими продуктами Вам не вистачить? о_О

Як є той ГОСТ, то чого вода така погана і забруднена у водопроводах, Миху? ;)

19. Мих

Мих Дуже важлива персона

Йно на горівці.

Е, то певні вода не з України була.... та й де би в нас хто лєтрику без воду пропускав?

Ото свята правдонька, Олю. У мене, наприклад здоровлє... ого! Шо у 20 років було шо тепер (у 82)- ніц си не змінило. Я перевіряв... але не в дохторів, бо теперішні дохтори в тім сі ніц не розуміют. У мене коло хати за стодолов лежит велиииикий камінь і пробував його піднєти у 20 років і тепер... і тоді не піднєв і тепер не піднєв... роки йдут, а здоровлє сі ніц не змінило, о....

Олю, то не то.

• Подобається Подобається x 5
  20. Agaton

Agaton Well-Known Member

Ось так і підозрював
    ... Брехня
    ...Велика брехня
    ...Статистика
    ... маркетінг

по перше – ця вода у хімічному сенсі не дистильована.
    І слава Господу – це б буво вбійством для Вашого организму. (аргумент про ліків тут не діє - зверните увагу на кількість води). Не довіряєте – зацікавлітесь процессом осмоза.

По друге– коли вони пропускають цію воду через іонний обмінник – пепогано було б знати що діється з твердостью води – тобто, чи вона не падає ніжче 5 °dH (біля 60 мг CaCO3 / литр), тобто вартости рекоммендуваної европейским законодавством (твердо піддтвердженим дослідженнями WHO)

А по третье – дезинфекція UV ок, але чомусь не дуже мене цікавіть вода з озоном. Досі у Европі вважають його таким “необхідним злом”, але добровільно пити....

Ну, техники презентації зараз не скажу, розвинути...

А шодо електричного струму – знаєте –вода має свою природну провідність, та не таку знову малу.
    І ця провідність питної води не є простим індикатором їй якости – вона не росповідає про занечищення води, і тільки про їй засолення , тобто минерализацію – а це далеко не це саме. Добра питна вода матиме ще спокійно десь 0,350-0,600 mS/cm, а у випадку їй сильного занечищення органикою – їй провідність падає, так само як у деминерализації.

Найцікавше б було знати склад (анализ) та фізико-хімічні парамерти отої води. Тоді може показатися , що це добра якісна tap water.:good:

• Подобається Подобається x 3
а де твій аватар? :)