Поділене горе - півгоря, поділена радість - подвійна

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Liliyah Romanova, 7 лют 2011.

1. Зануда

Зануда така зануда

• Подобається Подобається x 11
  2. plastic

plastic Well-Known Member

Ми часто шукаємо підтримки в людей коли погано, але в першу чергу ми маємо звертатися до Бога. Звичайно нам хочеться поділитися з близькими, але я вже зрозуміла що ніхто мене так не зрозуміє як Господь.
    Крім того навішувати свої проблеми на інших-це теж не завжди добре.
    А радістю можна поділитися

• Подобається Подобається x 3
  3. Фрезія

Фрезія Well-Known Member

Чому ж.. от саме скритність і замкненість - явище не таке вже нове.
    Ще до срср наші (та і не лише наші) предки побоювалися "гніву богів" і не поспішали хвалитися тим що у них все добре - з марновірства, чи за традицією.
    А Віктор Гюго ще коли вклав в вуста "філософа Урсуса" буркітливий монолог, заснований не на страху гніва богів, а на знанні зворотнього, гіршого боку людей:
    - О да, - подхватил Гуинплен, - мы счастливы.
    Урсус строго повысил голос:
    - Ах, так! Вы счастливы? Это почти преступление. Я уже предупреждал вас. Вы счастливы? Тогда старайтесь, чтобы вас никто не видел. Занимайте как можно меньше места. Счастье должно забиваться в самый тесный угол. Съежьтесь еще больше, станьте еще незаметнее. Чем незначительнее человек, тем больше счастья перепадет ему от бога. Счастливые люди должны прятаться, как воры. Ах, вы сияете, жалкие светляки, - ладно, вот наступят на вас ногой, и отлично сделают!

В. Гюго "Человек который смеется".

Звичайно, "вічнониючість" - це інше.

4. Levko

Levko Well-Known Member

Перепрошую, але дуже уже сильно несе диявольським духом від цього висловлювання п.Гюго...:bad:

По-справжньому, щасливі люди і закутими у в"зниці, будуть співати і радіти:

Дiї.16:24
    Одержавши такого наказа, той їх повкидав до внутрішньої в'язниці, а їхні ноги забив у колоди.
    А північної пори Павло й Сила молилися, і Богові співали, а ув'язнені слухали їх.

або будуть спокійно і мирно спати, будучи ув"язненимим, так, що аж ангелам їх треба буде штурхати, щоб прокинулися:):

Дiї.12:6
    А як Ірод хотів його вивести, Петро спав тієї ночі між двома вояками, закутий у два ланцюги, і сторожа пильнувала в'язницю при дверях.
    Дiї.12:7
    І ось Ангол Господній з'явився, і в в'язниці засяяло світло. І, доторкнувшись до боку Петрового, він збудив його, кажучи: Мерщій вставай!

5. Фрезія

Фрезія Well-Known Member

:) та то він не зі зла, просто напівжартома-напівсерйозно бурчав, дивлячись на щасливих наївних закоханих.. оперуючи перебільшеними метаформи і вболіваючи за їх долю у жорстокому заздрісному світі, механізми дії якого він пізнав і бачив у дії.
    Який там диявольський дух...
    Втім, можливо - його у романі якраз і викликали за його логічно-філософське багатослів'я і доноси на нього на допит до англійської інквізиції.

6. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Як на мене, людині треба інші люди. Тут маю на увазі християнську спільноту.
    В індивідуальну віру (без інших людей, без спільноти) я не вірю.

---------- Додано в 12:20 ---------- Попередній допис був написаний в 12:15 ----------

От для мене таке поняття не існує. Бо якщо це мої брати й сестри християни, то я би такими словами їх образила.
    Коли мені сумно, а мені кума розкаже, що в неї щось файно, я ніколи не матиму думки, що "найшла час, коли мені розказувати". Навпаки, її щастя допоможе мені забути про мій смуток. І я знаю, що її боку завжди є так само.
    І хіба в часи смутку, кризи ми не просимо інших про молитву? То що то є, як не "поділене горе"?
    Якщо кохання на рівні "людуса", я би теж радила ховатися. :girl_crazy:

7. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

Не пригадую де але я також десь читала що бути християнином лишень для себе і не спілкуватись з людьми це, якщо можна вжити таке слово, «неправильне» християнство. Чи може краще сказати недосконале.

а де твій аватар? :)