Податковий кодекс

Тема у розділі 'Економіка, бізнес і фінанси', створена користувачем MARTINI, 18 чер 2010.

1. Nevermind

Nevermind Просто персона

Так, це "Діяльність у сфері інформатизації" (72 розділ КВЕДу).

Згідно з КВЕДом "розміщення інформації в мережі інтернет" - це 72.40.0 "Діяльність, пов’язана з банками даних", у тому числі "видання будь-якої інформації у Інтернеті, у т. ч. книг, газет, журналів, якщо вони не мають іншої форми публікації, крім Інтернет".

• Подобається Подобається x 2
  2. sani

sani Well-Known Member

• Подобається Подобається x 1
  3. Anusik

Anusik Member

З нас бажають зробити рабів.
    Якщо цей кодекс приймуть, я навіть не знаю, що буду робить.....

• Подобається Подобається x 3
  4. Мих

Мих Дуже важлива персона

Якщо би був ще кодекс, за допомогою якого можна було б перевірити: куди пішли мої податки, де б залучалися самі підприємці, то я думаю, що чиновники б не хотіли тих податків.

Чомусь чиновник може витратити сотні тисяч, мільйони гривень на удобрення лугів, на боротьбу з омелою, а попробуй не доплати 1000 гривень податковій - з"їдять живцем.

• Подобається Подобається x 6
  5. Summer

Summer Well-Known Member

щира правда, та і нерви потріпають...от коли авансом платити - то просять, ниють - розумію, то в них таке завдання...а от коли подзвониш спитати передплату, то так нахамлять, наплюють, шо аж неприємно...

6. bora

bora Well-Known Member

Хтось казав великий бізнес наживеться... бухгалтер одного величезного підприємства днями сказала - взяли зі старого кодексу всі найспірніші і найзаплутаніші пункти і внесли в новий. І додали кілька нових заплутаних. Колізій - купа. Все зроблено для того, щоб податкова могла оштрафувати підприємства.
    Ще зауважила - як так, що за квартал перевірок жодне підприємство (не пам"ятаю по якому регіоні був звіт) не залишилось без виставлених до нього штрафних санкцій? Невже жодного хто б слідував закону не знайшлося? Хіба не дивно? Чи може все ж все так складено, щоб завжди можна було штрафанути?

7. Мих

Мих Дуже важлива персона

недаремно 500 сторінок має кодекс. Це для того, щоб кожного, нєугодного тримати на гачку, незалежно від того, платиш ти податки, чи не платиш.
    У мене, як підприємця, 5 працівників-пенсіонерів, за яких щомісяця я плачу податки. Тепер трьом тре робити копен-дупен. Слава москалю Азарову, слава молдавану Тигіпкові, слава ПР.

8. Locke

Locke невиправний реаліст

А у нас все законодавство так написане і з тою ж метою. Подивіться, скільки є тисяч законів і підзаконних актів. Часом юристи збираються на семінари, щоби розібратися в декількох статтях тільки одного закону. А скільки колізій в законодавстві - один закон дозволяє, а інший те ж саме забороняє чи обмежує. Це все для того, щоби кожного з нас завжди тримати на гачку. Поки чогось не досяг, сидиш тихо і не патякаєш - ніхто не рухатиме, хіба що для смикнуть для устрашенія. А тільки стаєш хоч трохи небезпечним чи незручним системі, то що би ти робив чи не робив нічого - завжди знайдеться якась стаття якогось закону, щоби людину притягнути до відповідальності.

• Подобається Подобається x 9
  9. MARTINI

MARTINI Administrator Команда форуму

Nevermind, дякую за ваші відповіді
    Я все-таки не дуже розумію ось це
    згідно кодексу, ставка ЄП - від 200 до 600 грн. А чому тут 1000? Це що в кодексі сфера інформатизації не підпадає під ЄП?

10. Nevermind

Nevermind Просто персона

http://www.chp.com.ua/persp_43.php

11. Summer

Summer Well-Known Member

то давно, ще з часів незалежності нашої держави.... працюй Грицю чесно, плати податки , а все одно штраф, як не крути.....

12. Мих

Мих Дуже важлива персона

Прийшли податківці до мого знайомого. А він випускає мінералку. Перевіряли, перевіряли... шось там мурижили, мурижили.... хочуть бабло... Ну той їм вділив трохи... пішли. Прийшли за пару днів... нам тре пару ящиків води... Ну дав їм пару ящиків води.... пішли.... За день знову прийшли...
    -Та ви розумієте.... та ми мусимо шось написати, бо шо нам начальство скаже?

І вліпили нашому Йвану ше пару тисяч штрафу.
    Ото є класика.

• Подобається Подобається x 9
  13. Locke

Locke невиправний реаліст

Ото кілька тижнів тому прийщла документальна перевірка на фірму, де я колись працював. Мурижили-мурижили, толком нічого не знайшли, але сказали - так як фірма велика і 3 роки не перевірялася, то з вас 50 тис. штрафу. Самі придумайте за що. Їм навідріз відмовили. Тоді написали зі стелі акт, де вказали про відсутність деяких актів виконаних робіт, які насправді були. Подали оскарження, надали відповідні документи. Після цього недавно в податкову викликали директора і бухгалтера і сказали, якщо не заберуть скаргу і не заплатять - то пришлють повторну перевірку і "закопають" фірму взагалі. Ті поки що боряться далі. Ось такі наші реалії.

• Подобається Подобається x 10
  14. bora

bora Well-Known Member

А то нічого не дає. Ну зібралися в одному випадку юристи, написали запити по всіх можливих інстанціях, щоб їм підтвердили норму (з указу президента). Дійшли до конституційного суду. А там зараз набрали такого шмельца - ніколи в житті людей з таким мізерним досвідом та посадами ще не було. Теж відхрестились. Написали Януковичу. Думаєте хоч відповіли? Спробуйте достукатись до когось...всі руки вмивають..якби комусь своєму незручно тією відповіддю не зробити.

• Подобається Подобається x 5
  15. Ука

Ука сова на посаді жайворонка

Леся Оробець виклала посилання на гугл-докси з проектом кодексу зі всіма "хотєлками" нардепів. Хто хоче порозбирати - велкам! Щоправда, відкрити в доках не можу, тільки скачати

16. Ома

Ома Дуже важлива персона

Заяви про те, що норми ПК - то вимоги МВФ виявляється брехня.

• Подобається Подобається x 4
  17. sani

sani Well-Known Member

от я не розумію чим керувались коли виключили зі списку упрощенців Розбрібну торгівлю через інтернет?
    1. Це типу на базарі продавати можна на спрощеній системі, а через інтернет ні?
    2. І що таке торгівля через інтернет?
    Каталог товарів в Інтернеті - це торгівля, чи просто рекламний буклет? Чи то тільки можливість розраховуватись кредитною карткою чи веб манями в інтернеті? Просто штучно тормозять розвиток високих технологій в Україні...

• Подобається Подобається x 4
  18. coffeefan

coffeefan Well-Known Member

Напевно, таким чином намагаються монополізувати ринок інтернет продаж, який в Украіні дуже швидко розвивається. Скоріш за все, хтось з депутатів робить таке законодавство "під себе", хоче позбавитись конкурентів. На великі фірми можна "наіхати" через податкову, прокупатуру і т.д А малих підприємців спробуй знайти.
    В украінському парламенті будь-який закон без причепленого кейса з потрібною сумою грошей навіть до першого читання не доходить.

19. mxa

mxa Well-Known Member

16-го у Києві планується велика акція проти нового податкового кодексу. Може хтось знає, у Львові теж щось подібне буде?

20. TesTanya

TesTanya Well-Known Member

Коментар Сергія Терьохіна про податковий кодекс. http://www.zn.ua/2000/2040/70796/

а де твій аватар? :)