І цитатку з Маркса дайте ---------- Додано в 20:04 ---------- Попередній допис був написаний в 19:58 ---------- Шановний містер... Ви закидаєте мені заздрість до статків базарних бариг? Даремно... У більшості своїй, серед знаних мною, скорше навпаки... Та ну... Ви мені очі відкрили ... Ви напевно дужжже давно з України поїхали. Шкірою відчуваю, що серед моїх опонентів є парочка із т.з. базарної еліти... Ану спитайте їх, як формується ціна на товар на львівських базарах... А заодно і Донєцких...
Я же говорю, что с вами что-то не то творится последнее время. Как-то вы не совсем адекватны. Вам смешны цитаты Маркса?
Нет. (хотя...) Но и Вам не мешало бы принять к сведению, что многие тоже имеют понятие в рыночных отношениях. И даже не по "Капиталу"... ---------- Додано в 20:32 ---------- Попередній допис був написаний в 20:31 ---------- И кстати... Ома! Не скажете в какой сфере зарабатывете себе на хлеб насущный?
Да, они этого и добиваются. Донбассу нужны новые шахтеры! А вот Ленин когда-то предложил внедрить НЭП, чтобы хоть как-то восстановить народное хозяйство после войны. А голодомор начался как раз после жесткого свертывания НЭПа и принудительной коллективизации. Повторяем ошибки совка, товарищи!
що ми /моя сім"я/ будемо робити як приймуть новий кодекс не уявляю може є тут люди які також переймаються цією проблемою і переживають за майбутнє своєї родини яка залишиться без шансів на виживання? малий бізнес з моєї "колокольні" виглядає так - Що ви розумієте під словом «бізнесмен»? Чорний Лєксус, дорогий костюм, охорона… Так. І саме цим людям новий Податковий кодекс щось покращить – одним махом змете всіх дрібних бізнесменів. А хто він той малий бізнес? Старий бус, спортивний костюм, контейнер на базарі на 8 кв м… ото і весь наш бізнес. Фіксований податок у розмірі 100 грн в місяць – копійки скажете… Ну хай ще в пенсійний тепер занесемо біля 300 грн в міс – тоже ніби не гроші… А! ще ж оренда на базарі – 1000 грн не менше… не забуваєм про охорону яка спить ночами – ше зі 100 грн викладаєм з великої кишені малого бізнесмена… Ринковий збір – не той що вписаний в квитанцію, а той який реально платимо – 10 грн в день /300 грн в місяць/ Чи може така людина купити собі квартиру – мабуть ні, то ще з 1200 грн за квартиру + зо 400 грн на комунальні послуги… Може бізнесмени ще їдять? Цілком можливо, але тут ми цього питання не зачепимо – будем вважати що живуть малі підприємці божим духом… То що, рахуєм видатки горе-бізнесмена??? 100 грн фіксований 300 грн пенсійний 1000 грн – оренда 100 грн – охорона 300 грн – збір 1200+400 = 1600 грн – оренда житла = 3400 грн Сума не космічна… якщо їздиш на Лєксусі, а як ще їж і вбираєшся /навіть на секунді/, а ще як маєш жінку і пару-трійку дітей, жінка не працює, бо в декреті, але отримує космічні суми за дітей!!! Як раз на памперси і на одяг з секунду вистарчає… Тому. До суми 3400 додамо 1500 грн на утримання родини просто по програмі мінімум – картоплю, цибулю, капусту, буряк виростили мами бізнесмена і його дружини, решту бізнесмен докупив сам… Мінімальна з мінімальних сум видатків малого підприємця готова!!! 3400+1500=4900 грн в міс. Нехай рентабельність підприємця складе 25 % , щоб заробити 4900 грн скільки треба обороту? Методом надзвичайно складних математичних розрахунків, складаєм пропорцію і отримуєм 19 600 грн, тільки щоб заробити на видатки!!! От продає цей супер бізнесмен зошити, допустимо по 1 грн – 19 600 зошитиів!!! В місяць!!! Ай та ж бізнесмен проворний!!! І нехай він дійсно продасть стільки зошитиів /перед 1 вереснем/ а в травні що? Сезон закінчився!!! А платити треба… Стоп… 19 600 множимо на 12 міс = 235 200 грн!!! Це вже не фіксований податок, давайте переведе його на єдиний!!! Забагато заробляє чоловік!!! Ото горбиться чоловік, ночами не спить, а ще копійки ж не заробив… лише видатки оплатив. Ще б заробити по прожитковому мінімуму на кожного члена сім»ї – 888*4=3552 грн в міс, що дорівнює 42 624 грн в рік!!! Рахуєм на зошити – 42624+235 200= 277 824 зошити… та 1 такий бізнесмен на всю Львівщину монополію на зошити повинен мати щоб працювати!!! Кому воно треба? Дітей в садок, жінку на роботу, самому на роботу хай жінці заплатять зо 1500 тис, як не дурна… та і бізнесмен не дурний раз стільки зошитів продавав – зо 2500 заробить!!! 1500+2500=4000 тис. в рік – 48 тис!!! А жити де? Видатки на квартиру то залишились – 1600 грн в місяць чітко треба віддати… лишиться 2400… ділим на всіх – 600 грн на особу… і з»їсти і вбратися і на квартиру власну збирати… Нє, нам таки треба вертатись до зошитів – бо так ми довго не протягнемо… Ми в нікого не просим, самі стоїмо і мерзнем, самі не спимо, двигаєм тяжкі тюки, не маєм часу піти до лікаря – щоб дати своїм дітям шанс в житті! Чи уявляє хтось з кодексописців ЧИМ він латає дірки в б»бюджеті країни? Нашими дітьми… Це вам не без мандата передача – встаньте в 7 год і йдіть на базар… в 16 год з’їжте чебурек, сідайте в холодний старий бус і їдьте за товаром… в 20 год приходьте додому, снідайе, обідайте і вечеряйте за раз і лізьте під ковдру відігріватись… Тоді і зрозумієте феномен українського малого бізнесу. Я прошу пана Азарова одуматись, не кидати нас за межу бідності в період шаленого безробіття! Чи ви думаєте що Бог вас не бачить? За сподіяні гріхи відповідають майбутні покоління, пожалійте своїх дітей, як вам не шкода моїх – не чіпайте малого бізнесу!
У тому-то й річ, що при новому податковому кодексі більшість підприємців залишиться без роботи. Азаров навмисно веде країну до краху економіки та тотальному безробіттю. Скрізь, у всіх країнах економіка тримається на малому бізнесі. А за своїх дітей, онуків, правнуків Азаров не турбується: вже багато накрав з бюджету для них.
Та його не просити тре, а віником межи плечі. А що до садіку, то і тут ПР не забула. В кожному дитсадку вводяться платні послуги!!!
Я ото в роздумах між тим чи закриватись і йти на біржу, чи працювати далі і 50% заробітку віддавати Азарову, лязив по інтернету і найшов жи є таке поняття як самозайнята особа. Але толком не зрозумів шо воно таке і з чим його їдять? Чи це альтернатива приватному підприємцю? Що має платити Азарову самозайнята особа за свою самозайнятість? Якщо тут є юридично просвітльонні, розжуйте нам темним ці питання.
Самозайнята людина займається незалежною професійною діяльністю, а саме науковою, літературною, артистичною, художньою, освітньою або викладацькою, а також медичною, юридичною практикою, в тому числі адвокатською, нотаріальною діяльністю. З Нового року самозайнята особа повинна платити єдиний внесок на загальнообов'язкове державне соціальне страхування у розмірі 34,7 відсотка від доходу (якщо у звітному місяці є дохід), а також ПДФО (15-17% за новим ПК). Тобто ніякої різниці нема: ті ж самі 50% - Азарову.
знаєте, якби я до 300 000 наближався, я б тихонько собі сидів і платив той новий єдиний податок і відрахування в пенсійний фонд. А тому, чиї обороти не великі, просто нема сенсу працювати легально. Я ліпше віддам 10% іншому підприємцеві за проведену через нього угоду, ніж 50% азарову.
Ви не зрозуміли. Якщо раніше підприємець мав право мати до 5 працівників і оборот до 500 000, то тепер до 2 працівників і оборот до 300 000 грн. річних. Якщо ви вкладаєтесь у це, то там не так страшно з податками. Головне - працювати у свєму районі(за місцем проживання), в іншому випадку - 1500 грн. тре платити щомісячно.
то ви не зрозуміли Мені ті цифри, нажаль, не загрожують. Чи ви думаєте, якщо людина підприємець, значить шо вона заробляє 300 000 на рік? Кажу, заробляв би стільки, то з радістю платив би і 1500.
мова йде про оборот. Допустимо, чистого заробітку у вас 10% від обороту, то виходить 30 000 на рік, що є 2500 на місяць. Азаров вважає, що то достатньо для підприємця. Ясно, хто надає послуги на 300 000, а затрат немає, то тоді то супер, а так... повний пшик.
підправлю 1000 грн на 1 міс по Україні -ст294 ПК і ще один нюанс працюючи з ФОП юр особа підприємства не зможуть віднести до валових витрат такі роботи, послуги, виняток: послуги в сфері інформатизації
які такі? ті, котрі робилися у ФОП? Гм... загнали підприємців в кут конкретно. ПДВ - не відшкодуєш, на витрати не віднесеш... кому той підприємець потрібний? Хіба шмотки продавати на базарі. Тьфу, які шмотки? Секод-хенд заборонено! Мда-а-а... приперли конкретно.
так... там ще купа нюансів, особливо цікаво ФОП і оптова торгівля, посердництво... сиділа читала ті 500 стр того кодексу і аж дурно стало....
Якщо я правильно зрозумів, то тепер щоб заплатити за послуги: по рекламі, чи консультації і тп, для Юр. Особи різниці нема, чи платити кешом, чи офіційно за договором. Так? Тому що колись якраз проблема була в Юр. Особах, які хотіли документи, щоб віднести ці послуги на витрати, а тепер якщо вони на витрати це не зможуть віднести то їм цього і не потрібно стане! Виключення то сфера інформатизації: створення сайтів, створення програм, налаштування ПО.. ги, то вони боряться з тіньовим бізнесом.... самі його туди женуть з космічною швидкісттю! Зараз почнуть знову платити в конвертах з мін податками... чого вони добилися? І яка різниця, плати не плати податок, якщо прийде люба перевірка і всерівно дай!? ---------- Додано в 09:35 ---------- Попередній допис був написаний в 09:26 ---------- а "конвертатори" ті що обналічують кеш, будуть "створювати сайти" чи "писати програми" по 300 000грн в рік за 15-20% він відкриє таких підприємців штук 10, на всю рідню... ну заплатить 1320грн податку кожного місяця. Але як виводив кеш так і буде виводити... а бідні фрілансери шо насправді пишуть сайти і тп(самозайняті) будуть мусити, або закриватись, або хз...