Податковий кодекс

Тема у розділі 'Економіка, бізнес і фінанси', створена користувачем MARTINI, 18 чер 2010.

1. Locke

Locke невиправний реаліст

Ви 100% праві, воно то так, але навіщо тримати на роботі нелегалів. Якщо появляютьсі наймані робітники, то це вже зовсім не такий малесенький бізнес, де працюють тільки члени сім"ї.
    От наприклад за вбивство передбачено довічне ув"язнення, але воно ні Вас, ні мене зовсім не лякає, бо ми не збираємося цього робити. Так і отут.

• Подобається Подобається x 4
  2. Nevermind

Nevermind Просто персона

А я взагалі не розумію, як можна брати на роботу неоформлених? Хоча, я, звичайно, знаю підприємства і в малому бізнесі, які так роблять, але постійно трястися, що ось-ось прийде перевірка? :crazy:

ІМХО, для власного спокою краще за все оформити хоча б на мінімалку...

• Подобається Подобається x 6
  3. Locke

А що тут розуміти, хочеться і рибку з"їсти і .... Далі не буду. Більшість форумлян офігенні християни і ревно відстоюють християнські цінності і турботу за ближнього. Але подивіться, що є насправді. Тримаючи нелегалів, вони обкрадають зовсім не державу, а тих неоформлених найманців, які колись не матимуть пенсії.

• Подобається Подобається x 5
  4. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

100 відсотків. Але так буде поки самі робітники не повстануть. Думаєте, соціальний захист американцям і європейцям як манна з неба впала?

5. Мих

Мих Дуже важлива персона

Послухайте, та хто проти легалізації?

Але я вважаю, що вина повинна мати адекватне покарання.
    І тут не варто рівняти до вбивства. Вбивство 0 є вбивство.

Можна ввести наступне: вкрав - відрубали руку, проїхав без білету - до стінки.

Я проти крайностей.
    Я думаю, що якщо підприємець взяв нелегала, то хай сплатить такий штраф, щоб він міг далі чесно працювати, а не втік закордон, чи зробив собі самогубство.(а таке буває, боргові ями можуть призвести до суєциду).

Держава повинна поважати громадян!

---------- Додано в 19:21 ---------- Попередній допис був написаний в 19:16 ----------

Тут, пане Лок, не завжди так буває.
    У мене працюють пару пенсіонерів, то я їх вламував, щоб офіційно оформити.
    Чому?
    Тому що якщо б вони не працювали, їм би виділялась якась там надбавка до пенсії, а оскільки людина працює, то надбавка знімається, а крім того є ще субсидія, яка залежить від доходів.

Так що не будьте швидкі на слово. Ситуації бувають різні.

---------- Додано в 19:35 ---------- Попередній допис був написаний в 19:21 ----------

Додам. Мій знайомий платив у конверті працівнику за домовленістю 3 000 грн,/міс.

Працівник поставив питання про легальну зарплату, той не опирався, легалізував. Але як?
    тепер всі збори, пенсійні, податки на заплату і сама зарплата в сумі дорувнюють 3000 грн,, правда, на руки працівник отримує десь половину - 1600 грн, а все решту, як ви кажете, йде на подальші пенсійні вИплати.
    Це лише приклад, але такий, який був реально.

6. Locke

Так, буває і таке, але то радше виняток, ніж правило. Дуже багато знайомих віком 25-50 років працюють у підприємців, а також на фірмах без всякого оформленн. Мало того, що їм не йде пенсійний стаж, то ще декому передзвонили додому і сказали:завтра не виходь. І все. Жодного соціального захисту. А куди людям діватися, якщо іншої роботи немає.

Ага, 17 грн.

А для чого їх вмовляти. Не хочуть - хай ідуть собі лісом. Знайдуться молоді, які захочуть працювати офіційно. Для чого вам ризикувати штрафами, щоби догодити комусь, хто хоче і рибку з"їсти,... і субсидію отримати.

• Подобається Подобається x 2
  7. Ravin

Ravin Well-Known Member

Видать не за эти деньги!!!!!:dntknw:

• Подобається Подобається x 1
  8. Мих

Мих Дуже важлива персона

1700 грн..........

9. sani

sani Well-Known Member

пробачте мене, але моя бабуся все життя ОФІЦІЙНО працювала, мала непогану посаду і зарплату і тп в союзі... і що тепер 1000 грн це пенсія? де половина іде на комуналку.
    Це не пенсія! це цирк! а депутат протер штанці 5років в парламенті (а той ні разу там не був) має 25 000 грн
    І ці люди забороняють мені ковирятись в носі? (с)

Я не хочу платити в ПФ, тому що я тих грошей ніколи не отримаю,я це знаю точно, маю приклад і не один! я краще сам собі на пенсію відкладу!

Останнє редагування: 12 кві 2011
    • Подобається Подобається x 8
  10. Radzik

Radzik Особистий консультант

Ви думаєте депутат ішов тернистий шлях в Верховну Раду заради 25 000 грн. зарплати? ;) Та він за 1 натискання кнопки більше може заробити :)

11. sani

sani Well-Known Member

"Україна для людей", але цей круг людей дуже обмежений!

там усі як мінімум міліонери! але крім того не встидаються собі виділяти ні матеріальну допомогу, ні квартиру отримати, ще на оздоровлення і на відпочинок гроші немаленькі не встидаються взяти, і на перельоти у VIP залах, і це все за наші з Вами кошти...

дУпутат собі і сам би це зміг дозволити, без проблем і по його бюджету це б не сильно вдарило, але ж де там йому треба збільшувати свій капітал, а ви лохи(народ) платіть податки і їм пенсії, а ваші стареньки батьки і діди хай мукулатуру чи пляшки збирать(в кращому випадку) щоб ліки купити!

І що саме цікаве і ще є наївні ідіоти які їм вірять, і надіяться що будуть мати пенсію...
    Ось малюнки для таких, хай хоть порозглядають, може просвітлення прийде!

як бачимо з малюнків "Україна для людей", але цей круг людей дуже обмежений "приблєженними"!

поки ця ситуація не зміниться не бачу сенсу вірити державі

• Подобається Подобається x 8
  12. Мих

Мих Дуже важлива персона

І що цікаво, якщо підприємці почнуть більше платити у ПФ, ситуація не зміниться, хіба зросте пенсія чиновників....

13. Locke

Але ж зараз дійсно ситуація критична. Практично на кожного працюючого приходиться один пенсіонер. Середня (офіційна) зарплата на Україні чуть більше 2000 грн. (але це мабуть з врахуванням депутатських і прочая зарплат). То звідки може бути достойна пенсія для простого трудівника? Чи при теперішніх відрахуваннях, які важають великими, чи навіть при їх збільшенні. Навіть якщо рахувати, що людина на протязі всього життя сплачувала щось до пенсійного фонду, то ці гроші давно з"їла інфляція. Не будемо ходити далеко, згадайте що можна було купити за 10 грн. в 1996 р. коли ввели гривню (вона тоді рівнялася 1 DM), а що тепер.
    Насправді проблема дуже глобальна і непроста. Ніби правду каже
    і треба подбати про себе самому. Але якщо не платити зовсім, то і 1000 грн. пенсії можна не отримати. Та й як самому про себе подбати на старість тим мільйонам людей, які живуть на мінімальну зарплату, або чуть вищу. Молоді вчителі, науковці наприклад отримують в державних установах зарплату на 4-10 грн. вище мінімальної, яку отримує прибиральниця. І це молоді люди, які закінчили магістратуру з червоним дипломом, так би мовити майбутня еліта нації. Сам працюю в такій установі тому можу підписатися під кожним своїм словом. Як таким людям подбати про свою старість? Де ж вихід з такої ситуації?

• Подобається Подобається x 3
  14. Мих

Мих Дуже важлива персона

Перше, щоб я зробив - це поставив всіх у рівні умови. Тобто... Всі держслужбовці ТАКОЖ повинні платити пенсійні внески ну і зменшив верхню планку.
    5000 грн - потолок і то для президента, а не 20 000 грн. Тре ж мати совість.

Ніколи не працюватиме індивідуальна накопичувальна система, поки хтось буде накопичувати для когось. Тут навіть можна зробити наступне: пенсія прямопропорційна (не зарплаті) щомісячним внескам, але не менше, ніж....встановлений мінімум.

Оце було б оздоровлення пенсійного фонду.

Але кому це все потрібно? Легше позичити гроші в МВФ і пустити на пенсію, а завтра - трава не рости.

• Подобається Подобається x 7
  15. sani

sani Well-Known Member

Їм слід навчитись себе "продавати", а не чекати подачки від держави! Чи ви вважаєте що хтось мусить на них заробляти і з ними ділитись??

В аспірантурі, сьогодні, реально протирають штанці і нічого путнього не роблять!

Якщо це не приносить грошей то може не потрібні ці речі якими вони займаються? А якщо це корисно - брати креди в банку і запроваджувати своє ноу хао і заробляти! Наука має приносити користь, а раз вона приносить користь то апріорі буде заробляти і непогано!!! А якщо ні, то непотрібна така наука! хай ідуть ПРАЦЮВАТИ!!!

Також викладачів таких не треба які живуть тільки на викладацьку зарплату, бо вони теоретики і нічого самі не досягли і нічого навчити не зможуть!
    коли я вчився в універі таких зразу було видно, прийшов зазубрену тему пробурмотав і пішов, ні на питання додаткове не зміг відповісти нічого більше зазубреного параграфа не знав. Для чого такі викладачі?

а цікавими були ті що мали свою фірму або десь ще паралельно працювали по спеціальності, от він міг багато розказати і навчити!

16. Salata

Salata Well-Known Member

А госслужащие не платят? (не знаю, подскажите)
    Знаю только что с сумм дохода 7 с чем-то тысяч грн. взнос в ПФ не взимается.
    Т. е. если зарплата - тысяч 20, взнос будет только с первых 7.

17. Radzik

Податкова дозволила не носити щомісяця пусті декларації
    Стаття повністю: http://www.pravda.com.ua/news/2011/03/25/6053139/

---------- Додано в 10:17 ---------- Попередній допис був написаний в 10:14 ----------

Ну, накопичувальна система і передбачає персональні рахунки! (накопиую сам собі) :)

---------- Додано в 10:19 ---------- Попередній допис був написаний в 10:17 ----------

Співвідношщення помалу змінюється в сторону збільшення кількості пенсіонерів. Наразі воно становить 1,2 працюючого на 1 пенсіонера, через 10 років буде 1 до 1.
    Тому, як не крути, солідарна система доживає свій вік...
    І хто першим це зрозуміє, той і буде в виграші (Думати про свою пенсію треба вже СЬОГОДНІ).

18. Locke

Правильно, для чого нам вчителі, науковці і т.п. Долой школи і науку. Долой загальну грамотність населення! Хай живе неграмотність! Отак і влада вважає і хоче зробити з народу неосвідчене бидло, бо такому крім тарілки зупи більше нічого не треба і такими елементарно легко керувати.
    Фундаментальна наука ніколи і ніде не приносила доходів, а завжди фінансувалася зі сторони. А вже потім на основі відкриттів нових явищ і законів працювала прикладна наука, яка впроваджувала ці відкриття в реальні речі, які приносять реальні доходи. А вчителі початкових класів - що, теж не потрібні? Чи те, що вони роблять теж нікому не потрібне? Може не треба майбутнім підприємцям і комерсантам вміти читати, писати і рахувати гроші? Чи ж не держава повинна подбати про їх добробут?
    Ви мабуть аспірант, що так добре володієте інформацією? Я теж ні, але кручуся близько того і сказати що всі вони протирають штани аж ніяк не можу. Молодих науковців-аспірантів запрошують взяти участь в наукових конференціях в Японії, Фінляндії, Нічеччині, Франції, Греції, Китаї, Південній Кореї, я вже не кажу про менш розвинуті країни. Причому оплачують їм дорогу, проживання, добові, сприяють в безпроблемному оформленні віз. А це ті країни, де добре вміють рахувати гроші. І якби ці аспіранти страждали фігньою і протирали штани, як ви стверджуєте, їх би вони і на поріг не пустили.

• Подобається Подобається x 2
  19. Мих

Мих Дуже важлива персона

а моя мама, думаєте, по-іншому. При союзі вона мала 120, що вважалося максимум для простого смертного, а зараз незнаю, чи 900 має.

---------- Додано в 09:39 ---------- Попередній допис був написаний в 09:38 ----------

міліція, прокуратура, сбу, армія - точно не платить, а пенсію мають, що тим хто дійсно відраховув - тільки мріяти.

---------- Додано в 09:42 ---------- Попередній допис був написаний в 09:39 ----------

якщо у нас будуть ті, котрі у пенсійний фонд не платять, а пенсію отримують, то про яку персоналізацію може йти мова? Держава з повітря гроші не візьме.

• Подобається Подобається x 1
  20. Radzik

Ні, Миху, дозвольте пояснити.
    Другий рівень пенсійної системи передбачає КРІМ звичайних пенсійних внесків ще і персональні рахунки. Тобто, з моєї заробітної плати знімається від 2% до 7% (спочатку 2% зі збільшенням на 1% кожного року до 7:wacko: і надходять на мій персональний рахунок. Це будуть кошти суто мої, які я зможу використати при виході на пенсію (і ще в декількох випадках). Ці кошти захищаються від інфляції завдяки інвестиційному доходу.
    А пенсійні внески як робили, так і робимо далі. Просто їх розмір забезпечить нам мінімальну державну пенсію. Все решта - те, що ми накопичили.
    Така система працює в більшості країн (другий рівень, або третій).

---------- Додано в 10:54 ---------- Попередній допис був написаний в 10:50 ----------

Ще одна підстава не покладатися на державну пенсію.

• Подобається Подобається x 5
а де твій аватар? :)