Податковий кодекс

Тема у розділі 'Економіка, бізнес і фінанси', створена користувачем MARTINI, 18 чер 2010.

1. Sauer

Sauer Well-Known Member

:haha::haha::haha::haha::haha:

---------- Додано в 12:56 ---------- Попередній допис був написаний в 12:54 ----------

Х..рово (я б так сказав) ви все розумієте

• Подобається Подобається x 1
  2. Nevermind

Nevermind Просто персона

Ви не дочитали до кінця:

Тобто податкова прийшла до мене додому позапланово, мене немає, тобто "ухиляюся від документальної перевірки", і податкова накладає арешт на моє майно.

Ви думаєте, що вони не будуть це використовувати для рейдерства?

• Подобається Подобається x 4
  3. sani

sani Well-Known Member

а вони можуть приходити додому? а як приватна власність...

про арешт я зрозумів що можуть накладати не більше 96годин 4 дні(крім вихідних)

4. Sauer

Sauer Well-Known Member

А з чого ви взяли, що податкова буде ходити по домам?! чи то пак,
    конкретно до вас?!

Я за все своє життя не чув і не бачив ні від кого, щоб податкова ходила по домам.
    Щоб ви не прочитали - зразу ж починаєте говорити, що все погано і буде ще гірше.
    Вже мав бути і доллар по 12-15 грн. і продукти мали ще більше подорожчати.

5. Nevermind

Nevermind Просто персона

Дуже багато підприємців зареєстровані за місцем своєї прописки (у свідоцтві про держреєстрацію вказується адреса, по якому здійснюється підприємницька діяльність. Це може бути і адреса офісу, з яким укладено договір оренди, але може бути і фактична адреса проживання). Тобто куди приходити податкової з плановою або позаплановою перевіркою, якщо вказана адреса проживання? За адресою проживання.

Я ще подумала, чи можуть вони перевіряти наявність ліцензійного ПЗ на домашньому компютері?:crazy:

---------- Додано в 13:21 ---------- Попередній допис був написаний в 13:17 ----------

Тому що всі були на ЕН, чого їх перевіряти? А зараз - більшість перейде на загальну систему.

Звісно ж, сумніваюсь, що податкова буде перевіряти всіх масово. Не вистачить ресурсів. :)

• Подобається Подобається x 3
  6. Sauer

Sauer Well-Known Member

Тим більше. Ну і до чого така істерія?!...хто має голову на плечах і не має великих проблем (в податковому плані), а дрібні завжди зможе викрутитись.

7. Nevermind

Nevermind Просто персона

У податкової теж є свої плани по штрафах.

Від цього ніхто не застрахований. Навіть той, хто чесно платить податки.

А після прийняття нового кодексу дуже багато хто буде або змушені піти в тінь, або закрити бізнес.

Податківцям є, де розгулятися.

Зараз, наприклад, частина підприємців не заплатила додатковий взноз до Пенсійного фонду за 3 кв. Їх чекають штрафи і пені, а поки вони не заплатять, у них - по суті - борг (правда, не перед податковою, а перед ПФ).

• Подобається Подобається x 2
  8. sani

sani Well-Known Member

можна про це детальніше...
    тобто що вони додому, в приватну власність будуть заходити? чи як?

9. Читатель_Обкома

Читатель_Обкома Well-Known Member

Стопудово!!!А наличие компа проаерят через интернет провайдера!!!
    Срочно пркупайте лицерзию!!!!:)))
    Максимум три..пять процентов и не более!:)

---------- Додано в 18:30 ---------- Попередній допис був написаний в 18:27 ----------

о_О
    Єто Вьі кого пугаете?Сами себя что ли?о_О
    Между прочим..мелкого предпренимателя из тени легче достать и разкрутить на полную катушку....:haha: да так.что мало не покажется!!!
    Никто ни куда не уйдет!Тем более в тень!ВСЕ будут платить ЕН!!!!:preved:

10. Salata

Salata Well-Known Member

Не скажИте. Мне, похоже, ЕН не светит. Значит, НДС + НДФЛ 32% (с учетом, что с ндс не платится) +ПФ - 33,2%. Затрат практически нет. Приехали.

11. Читатель_Обкома

Читатель_Обкома Well-Known Member

Вьі отойдете к єтим:
    :give_rose:

12. Salata

Salata Well-Known Member

Не, там не спрячешься.

13. Svjato

Svjato Well-Known Member

Враховуючи, як голосували за кодекс - депутатам по... (по барабану), що буде з людьми. Водять кодекс ще одного
    Я виділив, що ви пропустили...
    Обставин, за якими проводиться позапланова виїздна перевірка - немає окремим пунктом
    Проте є такий пункт:
    Я бачу ви самі -

Якщо ви маєте оборот більше 500 тис - чекайте перевірку вже.
    А скільки ще таких пунктів, які ми не розглянули?

А зрештою - читайте самі: (важливе виділю)

Більше це як?
    Вже дорожчі ніж у світі...

Останнє редагування: 17 лис 2010
  14. Svjato

Svjato Well-Known Member

Так. Чому ні, якщо ведення бізнесу проводиться за місцем проживання?
    -------------------------------------------------------

Цікава стаття.81 Ржав :)))

Читаємо:

81.1.
    то добре: (прим. мій текст)
    Непред’явлення платнику податків (його посадовим (службовим) особам або особам, які фактично проводять розрахункові операції) направлення на проведення перевірки або пред’явлення направлення, оформленого з порушенням вимог, установлених цим пунктом, є підставою для недопущення посадових (службових) осіб органу державної податкової служби до проведення документальної виїзної або фактичної перевірки.
    А тут капут: (прим. мій текст)
    Відмова платника податків та/або посадових (службових) осіб платника податків (його представників або осіб, які фактично проводять розрахункові операції) від допуску до перевірки на інших підставах, ніж визначені в абзаці другому цього пункту, не дозволяється.

Ну раз прийшов - то побачив і переміг :)))

15. Sauer

Sauer Well-Known Member

Не побачив нічого такого в чому я не правий.До всіх перевірки не прийдуть - замахаються. 500 тис. - так то супер (брат казав якщо цього року буде в районі 300 він буде радий). Крім того я бачив як проводяться перевірки на підприємствах (д/о промисловість). Найгірше, що було - то інспектори получали на лапу і все (і то небагато, і вони не ходили туди кожен тиждень чи місяць як думає багато). Якщо у вас бухгалтер має голову - то можна крутитись.
    Ситуація з протестом по касових апаратах нагадує маршрутки - коли маршрутчики кажуть, що доходи падають їм відповідають, що не вірять (нема док. пітвердження). Тут виходить те саме - не хочуть "торгаші" доходи світити =).

---------- Додано в 19:47 ---------- Попередній допис був написаний в 19:44 ----------

Що знов не так - є дозвіл (правильно складений і оформлений) то перевіряють, а якщо ні то ні.:dntknw::scratch_one-s_head:

Якщо ви вважаєте себе мудрим, а мене тупим-це нормально. Тоді поясніть - доведете свою правоту я вибачусь.

16. Svjato

Svjato Well-Known Member

Та побачимо... :)

Питання тільки навіщо писався той 3-й абзац?????????????

17. Sauer

Sauer Well-Known Member

Де? Котрий?:scratch_one-s_head:

18. Svjato

Svjato Well-Known Member

81.1 3-й абзац:

---------- Додано в 19:56 ---------- Попередній допис був написаний в 19:54 ----------

Інші підстави це що?

19. Sauer

Sauer Well-Known Member

Мдя, тут або я дурак або вони фігню написала.
    Може я неправильно зрозумів: якщо нема документів на право перевірки значить можна слати нафіг :dntknw::scratch_one-s_head:

20. Svjato

Svjato Well-Known Member

То описано в другому абзаці,

Читайте що в третьому ;)

І знову ж - що таке інші підстави???

---------- Додано в 20:07 ---------- Попередній допис був написаний в 20:05 ----------

Чи ще не ясно?

а де твій аватар? :)