так це ж круто ням-ням) моїй бабусі Миколай передав вафель, печива і мармеладу мамі - в декоративному чобітку(плетена шкарпеточка з візерунками-різдвяними орнаментами) цукерки та білет в оперу на балет "Ромео і Джульєтта" а мені Миколай на спецзамовлення найкрутіший подарунок зробив - новий диван. кайфую
я вважаю що Миколай має тільки до дітей ходити бо якщо і до дорослих, то забагато грошей і мороки з подарунками деякі подарунки мене майже загнали в ступор в нас звісно Максику було найбільше подарнуків: іграшковий поїзд від хресної, машина (на якій він ще не їздить, бо ножки до підлоги не дістають), гольфик і штанці від діда з бабою інструктор, набір посуду (щоб мій перестав трощити), книжка з казками і звичайно мандаринки-ківі від мами з татом коротше, всі іграшки "на виріст" інша баба (моя мама) ще нічого не подарувала, бо вона не в Львові, наступного тижня буде, а от подарунок навряд чи книжка мене розчарувала бо там "Теремок" замість "Тукавички", а переклад "Кішчин дім", відомого "Кошкин дом" просто жахливий то я йому сама таку книжку вибрала в поспіху а ще сваха свекрушина передала малому дзигу, колготочки і ...зубну щіточку та сваха якась дурнувата, їй-богу отакі подарунки дитині, про наші вже нема де писати
А я переживала, що мені не приніс. Так сумно було. Приходжу на роботу, а на столі - пачка бельгійських цукерків. То наш сис-адмін усім презент зробив. Він правда різдвяні робив, просто для мене то вийшов "миколайчик". А я вже переживала, що самій собі купити доведеться. Цінуйте, що маєте. Це якщо казковий Санта Клаус, то так. А Миколай подарунки дорослим теж дарував. У тому й значення Миколая, як прикладу християнської любові. Тому в нас Миколай ходить до всіх. Я вже писала, що навіть до моєї бабусі. І ніякої там мороки дуже. Всі ми діти, незалежно від віку. Не можна передчасно чи планомірно старіти, особливо свідомістю. Так тоді жити нецікаво. А лишатися дитиною однозначно цікавіше! Пригадалося... Коли ми ще були вагітні й жили у моїх батьків, Миколай приніс нам 3 подарунки. І для мацьопкого в животику також. Було так приємно... Хоч теж на виріст. Гелено, я вас не впізнаю. Мабуть, я просто вас погано ще знаю... Сумно читати.
сумно? чого б то? бо я не всю родину люблю? хоча наскільки я знаю вас, то ви зараз скажете про вдячність і ще щось типу того я була би вдячна тій свасі, якби вона забула про наше існування, це раз а друге, вона передала подарунки не з "християнської любові", не щиро, а не знаю нащо вона така фальшива, аж... нудить від неї..... я не потребую ні подарунків, ні порад як жити від практично чужої людини це основне в моєму ставленні до неї і її подарунків а те, що, імхо,дарувати зубну щітку це вседно що дарувати тампони -це вже дрібничка п.с. і щодо "сумно читати"- мене теж не всі ваші дописи веселять...
а мені Миколай нічого не приніс..сказав,що "не мав часу,щоб купити подарунок"(хоча насправді час був,не було бажання)..навііть ніхто не привітав....сумно..сьогодні діти в школі тішилися цукерками і подарунками,а я навіть не мала настрою,щоб посміхнутися їм у відповідь..вибачте,якщо зіпсувала вам святковий настрій..
Іспаночко, не сумуйте мене от чоловік теж не привітав, він би і малому нічого не подарував, якби не я просто тому, що він сам байдуже ставиться до всіх свят і подарунків, але то не від байдужості до нас, так що я навіть не ображаюся може і ваш Миколай такий самий
Іспаночко, ти не одна така.Мені теж нічого не приніс.Ну й нічого, може під ялинкою щось знайдемо на НР.А зараз вважатимемо, що це дитяче свято,а ми вже дорослі Не сумуй
Ну що...напишу щось у цю гілочку, мабуть. Подарунки це завжди приємно - малі чи великі, дорогі чи дешеві, дрібні чи маштабні, та всеодно які! Діткам нашим ми купили один великий набір для творчості на двох - там стільки всякої всячини і якраз саме те, що їх справді цікавить - фарби, пластилін...словом 99 засобів щоб гарно провести час і відірватись від мультиків + ще кожній по книжці: Терезі "Снігову королеву", а Ані другий том книжки "100 казок" І ще зошити та блокнотики, а також цукерки (видані на роботі "Чарівні скриньки" ) Ледве вмовила зранку дітей збиратись у садочок - негайно хотіли малювати і ліпити. Бабуся-свекруха принесла гарний подарунок, всі складові якого були дуже ретельно підібрані. Ніби все однакове, щоб не сварились, але з ноткою індивідуальності. Діти були задоволені. Бабуся-мама(моя ) та хресна мама кладуть подарунки під ялинку на Різдво - така у нас традиція. Тому, невдовзі буде ще один спалах ейфорії від подарунків. Хресні тати того року сачкують, але ми їм пробачаємо. На роботі до мене прийшов такий загадковий Миколай (мабуть проліз через кондиціонер), бо я прийшла у той день першою і відчиняла всі двері, а в мене на столі лежало елегантне чорне пуделко, а у ньому шкіряний футляр з логотипом Zinger, а у футлярі: А щоразу, як я виходила з кабінету, то в мене на столі з"являлись цукерки та шоколадки. Ось такий був Миколай цього року!
У нас у Хмельницькому святкують Миколая, а, наприклад, на Сході ні.... А мій знайомий приятель з Росії, взагалі такого свята не чув.... Питав мене, що я Миколай, щоб його святкувати.....
Не знаю насчёт Востока, но в Киеве такой праздник знают. А что в вашем понимании праздновать его? Дарить подарки?
Ну і хто вам таку дурницю сказав? Я жила у східній Україні (в Луганську), святкують там і Миколая, і Різдво, і Спаса. .. Можливо, не так гучно і без галицьких традицій, але святкують От же ж люди... і тут хочуть ділити людей на чорних і білих... сумно
Матеріалізм - це коли дитина посилає батьків наступного дня після того, як вони перестають давати гроші. Їй не потрібно тратити на них час, який можна присвятити заробіткам. Тим паче, коли вони старенькі - ліки ж це прямий еквівалент грошей!