Прочитав і неті: Надлишок сечевої кислоти призводить до такого захворюваня, як подагра. Задав в пошук "надлишок сечевої кислоти" і знайшов: причиною надлишку сечевої кислоти може бути подагра. Все гранично ясно. У мене чуйка, що за бугром такі питання вирішують якось...
Є в мене знайомий поляк (вже більше 2 років в Києві працює) - страждає подагрою. Таки з-за бугра чоловік.... Якось запропонував він коньячку хряпнути (було то в його квартирі за 200м від Хрещатику). Я кажу - "тобі ж з подагрою коньяку не можна"! А він каже - "деколи можна" Ну, то ми 0,5 на трьох роздушили))) (але ДО того були інші напої)))))
Подагра - це хвороба багатих. Причина - переїдання, зловживання алкоголем, малорухоме життя. Переломи тут ні до чого, як і клімат. Просто в холодному кліматі хвороба загострюється, якщо вона вже з'явилась. Ще Сабатіні в "Одисеї капітана Блада" пише про цю хворобу плантатора на Ямайці в тропіках. Роз'яснення про хворобу: Надлишок пуринової (пурини є у всякій їжі, де більше, де менше - від 5 до 150 одиниць) підстави накопичується у вигляді солі уратів в суглобах, проявляється різким запаленням суглоба великого пальця ноги, в основному після вихідних днів (як для ледаря). Ясно, що погано роблять нирки і особливо печінка у таких хворих... Приступи подагри повторюються все частіше і частіше, якщо не лікуватися і не дотримуватися дієти. Ну а якщо не хоче берегтися і не грішити, той Господь йому не допоможе. Лікування - обмеження жирної їжі, алкоголя, куріння, кави (дуже багато пуринів) не дуже швидке зхуднення. В основному приймають алопуринол (для розчинення пуринів) та гель Кеторол (для зняття запалення суглобів). Проводити аналіз крові на надмірність сечової кислоти. Сечова кислота - це продукт розкладання пуринових підстав. Ферштейн?
Подагра виникає при вживанні мясних продуктів, які "застрягають" на проміжній стадії травлення внаслідок нестачі шлункового соку. Солі сечової кислоти не виводяться вчасно нирками і відкладаються на кістках ніг, рук... Щоб зупинити подагру потрібно вживати "солянку". "...В то же время, наше пищеварение невозможно без соляной кислоты, её концентрация в желудочном соке достаточно высока. Если в организме кислотность понижена, то пищеварение нарушается, и врачи прописывают таким больным приём соляной кислоты перед началом еды..." Джерело
Знаючи схильність українців до самолікування, я б на Вашому місці не ризикнув давати такі поради на форумі.
У мене колись літом на дачі вперше почервоніла і набрякла частина стопи зі сторони великого пальця. Всі вже вчені і знають, що це). Я теж здогадалась, що це подагра. Пуринів більше всього в м"ясі молодих тварин та в наварах. Ще помідорів и томатного соку багато не можна, особливо консервованих. Ну то я перестала істи навари, помідори, нічого не солила, більше пила трав'яного чайку та пропила Ревмоксикам 5 діб (це мені в сільській аптеці порадили) . І за 5 днів все стухло. Ще тут казали про урати. Урати якраз розсипаються під потрібними препаратами. То оксалати жорсткі. Уратів навіть не завжди видно на УЗІ. Лікування при уратах - молочна дієта, щоб ви знали. І чистої води в день хоч 1 л треба. Не треба навари і солі поменше, також гострого та копченого. Ну так на це вам усі органи казатимуть "дякуємо".
Колись при Союзі "солянка" була традиційним атрибутом в дієтичних їдальнях, зокрема на Кінескопі, в Політехніці -санаторій-профілакторій і т.д. Лікарі виписували рецепти. Я думаю, що тепер теж саме. Лікар, який діагностує понижену кислотність, дає рецепт і в аптеці (рецептурний відділ) пацієнту дають лікарство і розказують як приймати. І ніякого ризику в таких порадах не бачу...
Я думаю, що усе в комплексі може допомогти - медичні препарати+компреси та ваночки. Я консультувалась з цього приводу з одним фахівцем з медичного центу Омега, тому я трошки в курсі як можна зарадити цій хворобі максимально єфективно. Але ж майте на увазі, що подаргра - це назажди.
Подагра довольно серьезное заболевание, поэтому самолечением заниматься крайне невыгодно. Изначально необходимо поставить правильный диагноз. А врач подберет соответствующее лечение. специальную диету и даст индивидуальные рекомендации.Народные методы бывают хороши, но не всегда уместны.
"Для рассасывания почти всех видов камешков и вывода их с почек (а также с желчного пузыря) используют изюм. Лекарство из изюма Из изюма удалить косточки. В каждую изюминку положить по горошине черного перца. В первый день лечебного курса съесть одну изюминку с перцем, дальше каждый день добавлять по одной и довести до десяти. Потом - уменьшать до одной." Из книги Земной.
Стараюся не травмувати себе хімією, а використовувати натуральні ліки. Оно, звісно, не такі сильні, як медикаменти, але ще не дійшов до того, щоб сидіти на колесах) Зараз вживаю плоди дички, відвар з них у каганку. В лісочку валяються... Але не збираю їх багато, бо марніють вдома, а так жива аптека) від захіорювань нирок, кішківника, простотиту тощо.