У кого цікаво така дія викликає радісне почуття? Якось Вам не здається дивним радіти від того шо ти пчихнув,шось тут не те
Не можу погодитись. Психологія - це далеко не математика. В математиці для всіх полички однакові. В психології - вони індивідуальні .
Згадайте, з чого почався відлік. В момент коли в носі щось приємно лоскоче і Ви точно знаєте, що пчихнете (хоч і не завжди) і Вам полегшає Бажаю всім тільки приємних пчихів. (З фільму - моя мачуха - інопланетянка)
Всю статтю не читав. Психологів поважаю (думаючих звичайно). Замітив слова, де злість іноді допомагає. Згоден. Але як наприклад може допомогти заздрість?
Як я вже казала, тут все індивідуально. Питання "розбору" почуттів дуже серйозні і можуть мати відчутні наслідки. Тому такі питання бажано нести до психотерапевта
Колись не було психотерапевтів, були просто хороші люди, які в житті добре розумілися. Як я кажу - поганого не радили. Чому зараз має бути інакше? Наше життя складається з почуттів і досить не шкідливо знати, як себе з ними вести. Адже є різні люди - більш емоційні, менш емоційні. Одним корисний драйв, інші люблять тотальний спокій Наприклад мені цікаво - як себе вести з людиною, яка постійно злиться, або вкрай флегматична. Чи є методи як розвеселити зануду, або трішки втихомирити холєрика. Вони ж щось відчувають в цей момент. ...?
Вони і зараз є, але як і колись, зараз не всім порадою допоможеш (бо не всі послухаються). В першому випадку - просто не розуміють. В другому - дратуються ще більше.
я виділив би два стани свідомості: задоволення(стан захищеності) і незадоволення(стан страху), а вони вже у свою чергу викликають позитивні чи негативні емоції. можна, але для чого? п.с. Я, наприклад, у спілкуванні з незнайомими людьми вдягаю маску ввічливості і вихованості, і знімаю, стаю собою тоді коли почну розуміти краще. Своєрідний захист і себе і знайомого.
Великих почуттів шукають наркомани, гравці. Марксове "релігія -опіум народу" не критика констатація-релiгiя анаболік для хворого народу. Люди вибирають кухню прісну або пряну перчену з сiлью. Пресна кухня здоровіша.
Я озвучила лише один з можливих варіантів А щодо порад.... Кожен буде радити виходячи з свого особистого досвіду, своїх цінностей, потреб.. Ви впевнені, що Вам то підійде? Особисто мені психотерапевти подобаються тим, що вони не дають порад (якщо це, дійсно, професіонали). ---------- Додано в 22:15 ---------- Попередній допис був написаний в 22:13 ---------- Не хочу образити віруючих людей (ні в якому разі!) Але, до речі, надмірна релігійність має ту саму природу, що і залежність. Певна пустка, яку страшенно потрібно заповнити....
Без релігії та віри ні як не можна (деяким на зразок мене) та й одужують віруючі легше , добри доктори кажуть. Опіум в Марксови часи виписували для полегшення страждань , від больового шоку теж можна померети.Вiра допомагає нам легше пережити смертельне захворювання , що передається статевим шляхом тобто життя.
Прекрасно розумію, що в кожного своє бачення. В мене теж склалося своє. Але! Як тільки людина думає, що вона абсолютно права - вона тут же помиляється. (здається із законів мерфі). Напевно тому, що однакові вчинки в різних ситуаціях мають різне значення. Я очікував почути щось таке: Для мене - дууууже нова думка. Я би сказав , хоч я цю фразу ще добре не перетравив ---------- Додано в 11:51 ---------- Попередній допис був написаний в 11:49 ---------- Прийдеться стати гравцем
Та ті ж почуття, тільки в декілька (або й більше) разів сильніші. Це коли людина не живе почуттям, з почуттям, а для нього, коли скеровує усе, що робить, для вгамування (після чого з"являється новий виток). І так в усьому. Тобто, те, що являється суцільним позитивом при нормі, при перебільшенні має руйнівний характер.
Ото ж бо. Це не щось окреме. Це ті самі почуття.... ---------- Додано в 13:58 ---------- Попередній допис був написаний в 13:56 ---------- Ви, певно, знову із собою ведете розмову
Якщо постійно думати, або висловлювати думки вслух - то напевно це і є розмова із самим собою Тому ж і написав - цікаво послухати думки інших людей...