Почуття

Тема у розділі 'Філософія та мораль', створена користувачем Svjato, 26 бер 2010.

1. poetka

poetka Дуже важлива персона

У кого цікаво така дія викликає радісне почуття? Якось Вам не здається дивним радіти від того шо ти пчихнув,шось тут не те;)

2. nata-k

nata-k Well-Known Member

Не можу погодитись. Психологія - це далеко не математика.

В математиці для всіх полички однакові.
    В психології - вони індивідуальні ;).

• Подобається Подобається x 3
  3. poetka

Чи може то у Вас така своєрідна метафора? яку Ви порівнюєте з чимось своїм,до глибини знайомим ;)

4. Svjato

Svjato Well-Known Member

Згадайте, з чого почався відлік. В момент коли в носі щось приємно лоскоче і Ви точно знаєте, що пчихнете (хоч і не завжди) і Вам полегшає :)

Бажаю всім тільки приємних пчихів. (З фільму - моя мачуха - інопланетянка)

• Подобається Подобається x 1
  5. poetka

А я ще бажаю приємних віддчуттів,які плавно переходять до сердечних почуттів.

• Подобається Подобається x 2
  6. Svjato

Svjato Well-Known Member

Всю статтю не читав. Психологів поважаю (думаючих звичайно).
    Замітив слова, де злість іноді допомагає. Згоден.
    Але як наприклад може допомогти заздрість? ;)

7. nata-k

nata-k Well-Known Member

Як я вже казала, тут все індивідуально. Питання "розбору" почуттів дуже серйозні і можуть мати відчутні наслідки. Тому такі питання бажано нести до психотерапевта :)

Останнє редагування: 27 бер 2010
  8. Svjato

Svjato Well-Known Member

Колись не було психотерапевтів, були просто хороші люди, які в житті добре розумілися. Як я кажу - поганого не радили. Чому зараз має бути інакше?
    Наше життя складається з почуттів і досить не шкідливо знати, як себе з ними вести. Адже є різні люди - більш емоційні, менш емоційні. Одним корисний драйв, інші люблять тотальний спокій

Наприклад мені цікаво - як себе вести з людиною, яка постійно злиться, або вкрай флегматична. Чи є методи як розвеселити зануду, або трішки втихомирити холєрика. Вони ж щось відчувають в цей момент. ...?

9. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

Вони і зараз є, але як і колись, зараз не всім порадою допоможеш (бо не всі послухаються).

В першому випадку - просто не розуміють. В другому - дратуються ще більше.

10. poetka

А поводитиь потрібно природньо........як підказує сумління,але ні в якому разі не підігрувати.

11. ovod

ovod Well-Known Member

я виділив би два стани свідомості: задоволення(стан захищеності) і незадоволення(стан страху), а вони вже у свою чергу викликають позитивні чи негативні емоції.
    можна, але для чого?
    п.с. Я, наприклад, у спілкуванні з незнайомими людьми вдягаю маску ввічливості і вихованості, і знімаю, стаю собою тоді коли почну розуміти краще. Своєрідний захист і себе і знайомого.

12. Чупага

Чупага Well-Known Member

Великих почуттів шукають наркомани, гравці.
    Марксове "релігія -опіум народу" не критика констатація-релiгiя анаболік для хворого народу.
    Люди вибирають кухню прісну або пряну перчену з сiлью.
    Пресна кухня здоровіша.:)

13. nata-k

nata-k Well-Known Member

Я озвучила лише один з можливих варіантів ;)
    А щодо порад.... Кожен буде радити виходячи з свого особистого досвіду, своїх цінностей, потреб.. Ви впевнені, що Вам то підійде?

Особисто мені психотерапевти подобаються тим, що вони не дають порад (якщо це, дійсно, професіонали).

---------- Додано в 22:15 ---------- Попередній допис був написаний в 22:13 ----------

Не хочу образити віруючих людей (ні в якому разі!)
    Але, до речі, надмірна релігійність має ту саму природу, що і залежність. Певна пустка, яку страшенно потрібно заповнити....

14. Чупага

Чупага Well-Known Member

Без релігії та віри ні як не можна (деяким на зразок мене) та й одужують віруючі легше , добри доктори кажуть.
    Опіум в Марксови часи виписували для полегшення страждань , від больового шоку теж можна померети.Вiра допомагає нам легше пережити смертельне захворювання , що передається статевим шляхом тобто життя.

15. Svjato

Svjato Well-Known Member

Прекрасно розумію, що в кожного своє бачення. В мене теж склалося своє. Але!
    Як тільки людина думає, що вона абсолютно права - вона тут же помиляється. (здається із законів мерфі). Напевно тому, що однакові вчинки в різних ситуаціях мають різне значення.

Я очікував почути щось таке:

Для мене - дууууже нова думка.
    Я би сказав :good: , хоч я цю фразу ще добре не перетравив :)

---------- Додано в 11:51 ---------- Попередній допис був написаний в 11:49 ----------

Прийдеться стати гравцем :)

16. Un.Known

Я б сказала, ними володіють пристрасті. )

• Подобається Подобається x 3
  17. nata-k

nata-k Well-Known Member

А пристрасті - це що таке?

18. Un.Known

Та ті ж почуття, тільки в декілька (або й більше) разів сильніші.

Це коли людина не живе почуттям, з почуттям, а для нього, коли скеровує усе, що робить, для вгамування (після чого з"являється новий виток).

І так в усьому. Тобто, те, що являється суцільним позитивом при нормі, при перебільшенні має руйнівний характер.

• Подобається Подобається x 4
  19. nata-k

nata-k Well-Known Member

Ото ж бо. Це не щось окреме. Це ті самі почуття....

---------- Додано в 13:58 ---------- Попередній допис був написаний в 13:56 ----------

Ви, певно, знову із собою ведете розмову :)

20. Svjato

Svjato Well-Known Member

Якщо постійно думати, або висловлювати думки вслух - то напевно це і є розмова із самим собою :)
    Тому ж і написав - цікаво послухати думки інших людей...

а де твій аватар? :)