почему не Русь а УКРАЇНА?

Тема у розділі 'Історія', створена користувачем русская, 16 лип 2007.

Статус теми:
Закрита.
  1. zenyk

zenyk Well-Known Member

Відповідь: почему не Русь а УКРАЇНА?

шкода шо в нас не транслюють ваше телебачення....
    ...в нас воно досі обмежене в свободі вибору і думок через небажання керівництва держави вислуховувати від дикого північно-східного сусіда різні образи, погрози та глупства, які той щедро висловлює при кожній першій-ліпшій нагоді.....от і плодяться такі пілгріми та монархісти, затуманені різною маячнею: такою собі вкрайнацистською гримучою сумішшю імперіалізму з комунізмом, коли вони висловлюють думку про необхідність об'єднання українського,білоруського і руского народу, при цьому до соплів з носа стверджуючи, що українського народу і української мови - нема.......Такий маразм був засуджений навіть людиноненависницькими совєтами, а ті хорі люди - переміщали все до купи і намагаються розповсюдити свої болячки бризкаючи слюною, висловлюючи в такий спосіб різну дурню.....я на такі теми - навіть починати розмову не буду, бо як казав мудрий україниський народ, який має тисячолітню історію - "З голодним не наїшся, з дурним - ненаговоришся!"

2. Войцек

Войцек Well-Known Member

:D :D :D :D :D

3. Монархист

Монархист Well-Known Member

zet,Так и кто после этого говорит что я радикал и нацист? :cowboy:

4. Войцек

Войцек Well-Known Member

Австралійці

• Подобається Подобається x 1
  5. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

пропущу поки все вищенаписане, окрім цього.....
    а вас це не дивує?!.. [​IMG]

6. ГРоманюк

ГРоманюк Well-Known Member

Жива, мертва чи відновлена, індоєвропейська чи семітська це просто різні підходи до класифікації мов. Ви віддаєте перевагу функціональної класифікації, тобто робите акцент на сфері використання мови, я ж віддаю перевагу генеалогічної класифікації, тобто угрупування мов на понятті спорідненості.

Про генеалогію і глоттогенез (походження) мов можна сперечатися нескінченно, бо в цій області мовознавства ще багато білих плям.
    Я вважаю, що мала місце конвергенція тобто збіг української i літвінськой мов, які раніше були представлені різними але типологічно схожими племінними діалектами. Не плутати літвінськую мову з білоруською мовою, остання із згаданих виникла на землях крівічей i була подібна до новгородського діалекту (тобто до російської мови), З іншого боку, відбулася дивергенція (розбіжність) української мови і московського діалекту, які були спорідненими i раніше дуже схожими. Далі українська мова та літвінська мова піддалися полонізації. Московський ж діалект підпав під вплив корінного населення (можливо угро-фінського (мордва) або балтськіх племен) + мови крівічей). Московський діалект більше змінився фонетично, ніж лексично.

Спори про те, чия мова найкраща, найбагатша або найчистіша, чия мова більш слов'янська просто смішні і не заслуговують уваги.

7. Salata

Salata Well-Known Member

Если кого-то с детства пугали мужиком в ушанке, ему такие ролики должны быть крайне полезны для шариков (по мнению авторов), только что-то все равно не срабатывает... :suicide:

8. ГРоманюк

Додам малюнок, що пояснює походження сучасних мов.

9. duncan

не розумію причину таких висновків....
    на чому базуються мої гіпотези....
    володимир даль....
    на чому ваші?..

відкриваю книгу даля....
    діалекти... новгородський, білоруська мова і українська мало відрізняються між собою....
    звідки ваш висновок про новгородський діалект?....
    а це звідки взялося?.... [​IMG]

10. ГРоманюк

Ніхто і не сперечається, що сучасна білоруська мова схожа на сучасну українську. Так склалося історично, оскільки територія Білорусії і України входили до складу ВКЛ. Але спільної мови у України з Білорусією ніколи не було. Я ж і намагаюся пояснити, що у України була спільна мова з Московією і більше загального у України з Московією, ніж з Полоцким князівством.

Новгородські грамоти.

11. duncan

шо можу сказати?..
    я чомусь більше довіряю далю, ніж грамотам....
    чому?... бо відомо, що “мудрі люди” використовували часто не народну мову, а штучну, наприклад, “церковнослов’янську”...
    хороший цьому приклад — перші потуги створення єдиної мови....
    не можу сказати, що таке було в білорусі, але в нас точно було...
    коли різні “теоретики” писали суржиком: мішали церковнослов’янську, російську, українську...

12. ГРоманюк

Якщо якась країна стане 51 штатом і офіційною мовою там
    стане який-небудь піджін інгліш, чи озачаєт це, що у цієї держави
    більше загального з США, чим з країнами сусідами? Я про те, що мова
    не є таким, що визначає при з'ясуванні спорідненості етносів.

13. ГРоманюк

Це Ваше право довіряти або не довіряти, але Даль не мав в своєму розпорядженні тих археологічних даних, якi мы маємо в своєму розпорядженні сьогодні. Наші предки теж свято вірили в те, що земля плоска; і повинен відзначити, велику частину жителів планети така модель миру цілком влаштовувала. Це вже потім пришли Піфагор, Птолемей... Більш того, геоцентрична система Птолемея працювала досить довгий час, поки не прийшов Коперник з своєю "маревною" ідеєю.

У тому й справа, що в ті часи співіснували народна (розмовна) мова і церковнослов’янська. Писали і тій і тій і вони відрізнялися одна від одной. Йдеться про грамоти, якi написані саме народною мовою.

14. ГРоманюк

Даруйте, це випадково приліпилося.

• Подобається Подобається x 1
  15. duncan

[​IMG] тепер давайте поговоримо більш детально про жителів того чи іншого краю....
    найближчими сусідами білорусів з півночі були пруси, ятвяги (якщо точно назву пригадую), жмудини....
    чому не припустити, що те, що ви називаєте старою білоруською мовою, є саме нею?.. [​IMG]

16. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Від Вас не чекав... А якщо росіянин подібне напише про українців?

17. duncan

най пишуть.... [​IMG]
    головне таким не бути...

18. І.Павлович

І.Павлович Well-Known Member

У сучасному російському кіно є тенденція: герої зі знаком "-" мають українські прізвища.Згадайте "Брат-2". Українська мафія,що складається з тупих великих дебілів.

• Подобається Подобається x 2
  19. ГРоманюк

20. І.Павлович

І.Павлович Well-Known Member

Див. закінчення гілки:"Про незалежність Криму"

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)