не хочу переривати ваші теологічні суперечки - але (судячи по відповідності тексту а трактовки) саме так до речі - як слід у даній суперечці трактувати "митар" - чи працівник митниці, чи податківець, чи банківський службовець, що "жирує" з "відсотків"?
А мені більше подобається слово Святість... без лапок, звичайно, "...бо написано: Будьте святі, Я бо святий!" 1 Петр.1:16 А про те що таке справжня Побожність (без лапок) дуже чітко і ясно написав ап. Яків: "Чиста й непорочна побожність перед Богом і Отцем оця: зглянутися над сиротами та вдовицями в утисках їхніх, себе берегти чистим від світу."Як.1:27
Я не сприймаю такого, як "побожність" чи "не побожність". У чому це проявляється, хто втановлює критерії? Інколи побожністю називають лицемірство. Моїй дружині, коли вона зайшла помолитися до Церкви, прибиральниця нагадала після молитви, що "тут б'ють поклони", я не вважаю, що цінність молитви визначається тим, дотримав хтось формального ритуалу чи ні, а в більшості випадків люди роблять із віри і релігії саме формальний ритуал і визначають ступінь віри за силою проявів фетишу.