1. Побожність - це свідчення найщирішої шани та безмежної відданності Богові. 2. За побожністю ніхто не шукає, вона приходить сама, в процесі життя з дотриманням християнських принципів та моралі. 3. Побожність не є потребою, а результатом. 4. Читайте пункт 1.
Консультанте. Я навмисне взяла слово побожність у лапки, бо мені йшлося, про псевдопобожність. Знаєте, коли напустять на себе вигляду смиренного, але то лише обгортка, а як розгорнеш, то всередині зовсім не чеколядка. А ви з моралізаторством прийшли... Ваша справа, зрештою. Уже вкотре мої слова не розумієте.
А в мене зовсiм iншi асоцiацiї з "побожнiстю". У мене це не асоцiюється з одягом, а з поведiнкою у церквi та мiж людьми. У церквi "побожнi люди" вицiловують всi iкони та хрести, кланяються до кожного кута та хоругвiв, i то пiд час молитви, аби їх всi видiли. Завжди нашиплять на когось хто десь не там став чи щось не то зробив, та ще й таким поглядом обдадуть нiби вiдро лайна виллють на голову. А мiж людьми нiколи не пропустять нагоди похизуватись тим скiльки разiв на тиждень вони ходять до церкви, кого вони в церквi та поза церквою знають та будуть "щиро" дивуватись що ви не робите так само.
You're my buddy. Я знала, що ти мене зрозумієш! Я просто написала простіші прояви "побожності", а ти вже розписала глобальні. Таких побожних можна кликати "церковними церберами". Слова промовити не дадуть, будуть пильнувати чи правильно ти губами ворушиш. А те, що анафору всю разом зі священиком промовляють... Священик каже "прийміть їжте...", а по церкві ехо - бабусі шепочуть те саме. Певно думають, що інакше дійсне не буде. :shutup:
Сам не знаю чому? Афтерстеп, Ви в обід лягали спати? Звідки я міг знати. що Ви мали на увазі? На форуми з моралізатором не ходжу, лише з цікавістю та бажанням спілкуватись. В найбільшому захопленні від дописів Афтерстепа. Між іншим, він часом не біля Вас? От тут Ви праві 100%. Таких людей на жаль дуже багато, але все рівно їхня фальшива побожність рано, чи пізно вийде назовні.
Бо в мене таке враження, що афтерстеп ніби Вас підстраховує, чи суфлює Вам. Ніяк не можу зрозуміти цього. Ви щось пишете, а він підтакує, ніби підтверджує Вашу правоту. Хочеш-не хочеш приходиться вірити. Ну і така побожність відчувається від нього, що я вже два рази був змушений компот пити.
Ну, так на ЛФ склалося. Чи я маю думати, що консультант, мих і ромко - це форумна трійця? Усі одно, але цілком самостійні. А ви шкільну програму за який клас проходите? Що значить додавання лапок? Особливо, якщо говориться про поняття. Хлопці, а чого ви так чужою побожністю перейнялися?
Та я й не ставлю. Перший допис ні разу не редаговано. Вистачить почитати про що дискусія й не перекручувати все на свій лад. Вже ми це проходили миху. Коли пухнастик потрактувала мої слова річної давності (котрі в тодішньому контексті були жартом і підколкою в бік сє) цілковито протилежно до їх написання, а ви почали підтакувати, що "ой, зле, зле ЛР написала". Знову на ті самі граблі? Чи може людина сама за себе свідчити? Чи ви, як фарисей - "дякую тобі, Боже, що я не митар"?
Чому Ви тільки про фарисеїв думаєте? Ісус теж свідчив Сам за Себе. Ми, християни, повинні брати приклад з Ісуса Христа, а не з фарисеїв.
Та де таке було? Де я таке писав: "зле ЛР, ой зле написала"? Я все ЗА те, що ви пишите, ви просто уважно не читаєте мої дорогоцінні і неповторні дописи! не "митар"... ой не "митар", Ліля і ви то дооообре знаєте.....
Та був один момент. Невже забули? Все починалося з оцього допису й вашої підтримки. Дослівно ви не так написали. Тільки щось типу "здивувався, як ви могли так написати" чи щось схоже. Миху, я не схильна засуджувати фарисея з тієї притчі. Не тільки про себе. Повинні брати, але планка височенька досить. У цьому плані я з Ніцше згідна.
Що поробиш, це шлях всіх християн. А шо там Ніцше казав по цьому питанню? А pukhnastyk молодчага! О, це характер, а не сюсі-бусі. Найшла коса на камінь називається. Побільше таких дописувачів і цікавіше на форумі буде. Кому потрібна ситуація, як на партійних зборах: парторг сказав, а всі одноголосно - за! Кожний індивідум повинен мати право на свою думку в межах правил форуму і саме головне, як можна більше пам"ятати про християнську побожність і любов до ближнього.
Не буде. Пухнастик уже давно на ЛФ не заходить. А мій допис був підколкою тим, хто постійно наїжджає на традиційників у плані, що ми лише те говоримо, що нам попи сказали. Тільки чомусь мене не дивує, що ви його сприйняли прямолінійно. Ви й Біблію так само сприймаєте. Правильно, нащо кудись заглиблюватися, якщо можна поверхнево... Ще якби не було перекручень, то так. А коли допис - суцільне перекручення слів, то це щось. Зрештою, це оффтоп. Ми тоді з нею все вияснили в приваті. По суті, єдиний правдивий християнин помер на хресті.