Побожність

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Liliyah Romanova, 18 чер 2008.

1. консультант

консультант Дуже важлива персона

1. Побожність - це свідчення найщирішої шани та безмежної відданності Богові.
    2. За побожністю ніхто не шукає, вона приходить сама, в процесі життя з дотриманням християнських принципів та моралі.
    3. Побожність не є потребою, а результатом.
    4. Читайте пункт 1.

2. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Консультанте. Я навмисне взяла слово побожність у лапки, бо мені йшлося, про псевдопобожність. Знаєте, коли напустять на себе вигляду смиренного, але то лише обгортка, а як розгорнеш, то всередині зовсім не чеколядка. :bad:
    А ви з моралізаторством прийшли... Ваша справа, зрештою. Уже вкотре мої слова не розумієте. :wacko:

• Подобається Подобається x 1
  3. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

дуже сумнівне твердження.
    Сильно нагадує армійське "по команде "отбой" наступает темное время суток"

4. Koza-Dereza

Koza-Dereza Well-Known Member

А в мене зовсiм iншi асоцiацiї з "побожнiстю". У мене це не асоцiюється з одягом, а з поведiнкою у церквi та мiж людьми. У церквi "побожнi люди" вицiловують всi iкони та хрести, кланяються до кожного кута та хоругвiв, i то пiд час молитви, аби їх всi видiли. Завжди нашиплять на когось хто десь не там став чи щось не то зробив, та ще й таким поглядом обдадуть нiби вiдро лайна виллють на голову. А мiж людьми нiколи не пропустять нагоди похизуватись тим скiльки разiв на тиждень вони ходять до церкви, кого вони в церквi та поза церквою знають та будуть "щиро" дивуватись що ви не робите так само.

• Подобається Подобається x 4
  5. Liliyah Romanova

You're my buddy. :give_rose::drinks:
    Я знала, що ти мене зрозумієш! Я просто написала простіші прояви "побожності", а ти вже розписала глобальні. :))) Таких побожних можна кликати "церковними церберами". Слова промовити не дадуть, будуть пильнувати чи правильно ти губами ворушиш. :wacko: А те, що анафору всю разом зі священиком промовляють... :dntknw: Священик каже "прийміть їжте...", а по церкві ехо - бабусі шепочуть те саме. Певно думають, що інакше дійсне не буде. :shutup:

Останнє редагування: 26 лют 2009
    • Подобається Подобається x 6
  6. консультант

Сам не знаю чому?
    Афтерстеп, Ви в обід лягали спати?
    Звідки я міг знати. що Ви мали на увазі?
    На форуми з моралізатором не ходжу, лише з цікавістю та бажанням спілкуватись.
    В найбільшому захопленні від дописів Афтерстепа. Між іншим, він часом не біля Вас?
    От тут Ви праві 100%. Таких людей на жаль дуже багато, але все рівно їхня фальшива побожність рано, чи пізно вийде назовні.

7. Liliyah Romanova

Можна було тему прочитати. ;)
    Тепер я вас не розумію. Це ви про що?
    Тема власне про це.

8. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

угу. Навіть на форумах,
    коли (дійсно - погоджуюся) спілкування полягає у вихвалянні побожністю :)

9. консультант

Бо в мене таке враження, що афтерстеп ніби Вас підстраховує, чи суфлює Вам. Ніяк не можу зрозуміти цього. Ви щось пишете, а він підтакує, ніби підтверджує Вашу правоту. Хочеш-не хочеш приходиться вірити.:)
    Ну і така побожність відчувається від нього, що я вже два рази був змушений компот пити.:sad:

10. Мих

Мих Дуже важлива персона

Якшо чесно, я не розумію, чому слово "побожність" по замовчуваню має мати саркастичний підтекст?

11. Liliyah Romanova

Ну, так на ЛФ склалося. Чи я маю думати, що консультант, мих і ромко - це форумна трійця? Усі одно, але цілком самостійні. ;) :))) :))) :)))

А ви шкільну програму за який клас проходите? ;) :tongue:
    Що значить додавання лапок? Особливо, якщо говориться про поняття. :)

Хлопці, а чого ви так чужою побожністю перейнялися? ;)

• Подобається Подобається x 2
  12. Мих

Мих Дуже важлива персона

о_Оо_Оо_О
    чаво???????????:ireful1:

та то не кожному дано ставити лапки у тексті скажімо місяць назад, нє?

13. консультант

Знову в десятку!:) Але ми всі дійсно побожні, то я Вам гарантую!:sad:

14. Liliyah Romanova

Та я й не ставлю. Перший допис ні разу не редаговано.
    Вистачить почитати про що дискусія й не перекручувати все на свій лад.
    Вже ми це проходили миху. Коли пухнастик потрактувала мої слова річної давності (котрі в тодішньому контексті були жартом і підколкою в бік сє) цілковито протилежно до їх написання, а ви почали підтакувати, що "ой, зле, зле ЛР написала". :wacko: Знову на ті самі граблі?
    Чи може людина сама за себе свідчити? Чи ви, як фарисей - "дякую тобі, Боже, що я не митар"?

15. консультант

Чому Ви тільки про фарисеїв думаєте? Ісус теж свідчив Сам за Себе. Ми, християни, повинні брати приклад з Ісуса Христа, а не з фарисеїв.:)

16. Мих

Мих Дуже важлива персона

Та де таке було? Де я таке писав: "зле ЛР, ой зле написала"? Я все ЗА те, що ви пишите, ви просто уважно не читаєте мої дорогоцінні і неповторні дописи!

не "митар"... ой не "митар", Ліля і ви то дооообре знаєте.....

Останнє редагування модератором: 26 лют 2009
  17. Liliyah Romanova

Та був один момент. Невже забули? Все починалося з оцього допису й вашої підтримки.
    Дослівно ви не так написали. Тільки щось типу "здивувався, як ви могли так написати" чи щось схоже. :wacko:
    Миху, я не схильна засуджувати фарисея з тієї притчі.
    Не тільки про себе. Повинні брати, але планка височенька досить. У цьому плані я з Ніцше згідна.

18. консультант

Що поробиш, це шлях всіх християн. А шо там Ніцше казав по цьому питанню?:)
    А pukhnastyk молодчага! О, це характер, а не сюсі-бусі. Найшла коса на камінь називається. Побільше таких дописувачів і цікавіше на форумі буде. Кому потрібна ситуація, як на партійних зборах: парторг сказав, а всі одноголосно - за! Кожний індивідум повинен мати право на свою думку в межах правил форуму і саме головне, як можна більше пам"ятати про християнську побожність і любов до ближнього.

19. Liliyah Romanova

Не буде. Пухнастик уже давно на ЛФ не заходить. :dntknw:
    А мій допис був підколкою тим, хто постійно наїжджає на традиційників у плані, що ми лише те говоримо, що нам попи сказали. Тільки чомусь мене не дивує, що ви його сприйняли прямолінійно. Ви й Біблію так само сприймаєте. :))) Правильно, нащо кудись заглиблюватися, якщо можна поверхнево... ;)
    Ще якби не було перекручень, то так. А коли допис - суцільне перекручення слів, то це щось. Зрештою, це оффтоп. Ми тоді з нею все вияснили в приваті.
    По суті, єдиний правдивий християнин помер на хресті.

• Подобається Подобається x 3
  20. Мих

Мих Дуже важлива персона

таде я б таке собі позволив... не вірю!!!!!!!!!

знущаєтесь.... кокій фарисей? Москаль!

Останнє редагування модератором: 26 лют 2009
а де твій аватар? :)