Планшетні компютери

Тема у розділі 'Комп'ютери', створена користувачем Hyligan, 10 бер 2011.

1. Deus igrok

Deus igrok Дуже важлива персона

мобільний - повернув, показав документ, фото , сайт колезі/партнеру; в транспорті як пасажиру - зручніший за мобілку для того ж інтернету, читання літератури

в бізнесі - там узагалі - доки фантазія вистачить:
    - показувати проекти документації
    - демонструвати фотографії продукту
    - отримувати свіжу документацію по інтернету - і знову таки одразу ж демонструвати, забув прайс, чи кольоровий презентер - показав е-варіанта на планшетці
    - прописувати логістичні маршрути, знімати гпс-координати, знімати фото з діяльності конкурентів і надсилати в офіс, отримувати
    - ... ше багато багато писати - але то все спецефічні речі.

• Подобається Подобається x 2
  2. night

night Well-Known Member

Перше і саме зручне для мене це те, що планшет завжди зручно носити собою. Ноут це класно, швидко, зручніше в користуванні але не завжди є можливість носити його.
    Планшет зручно використовувати коли щось швидко потрібно подивитися в неті, зробити замітку, переглянути пошту. Не зручно для таких цілей використовувати ноутбук. Він довше грузиться, потрібно шукати точку доступу до нету.
    В мене мобільний оператор МТС. І трафік там дорогий. На планшеті Utel. В місяць я і 10 грн. не використовую. Ще одна перевага в сторону планшета для мене.
    Звісно планшет не в стані замінити ноутбук. Це просто зручний аксесуар для людей які постійно в русі і хочуть чи в міру своєї роботи мусять бути на зв'язку.

• Подобається Подобається x 4
  3. Templar

Templar Дуже важлива персона

А йой, МАРТІНІ, ви що....

1) [​IMG]

2) [​IMG]

3) То тільки на вигляд

4) Ви самі дали відповідь на своє запитання:

ДУмаю, ще з рік почекати треба, ну півтора...

• Подобається Подобається x 1
  4. Максим

Максим Well-Known Member

Залежить, що кому потрібно. Хоча, в більшості випадків це таки понти/забавка, думаю, що такі пристрої реально потрібні меншості людей, які їх мають. Аналогічно зі смартфонами - яка частина ваших знайомих-власників смартфонів використовує їх можливості скажімо для швидкого реагування на зміни на біржі ;) , а не просто для слухання музики і забавок.

Суджу по собі - мені не треба і ноутбука, достатньо звичайного desktop комп'ютера, який ще й зручніший в користуванні. Телефоном користуюся тільки щоб дзвонити, тому смартфон теж ні до чого. З інших пристроїв - GPS і все. Водночас, повно таких самих людей як я, носять зі собою смартфони, а замість desktop-у на столі в них постійно встромлений в розетку ноутбук. :)

• Подобається Подобається x 7
  5. sani

sani Well-Known Member

на мій погляд так набагато зручніше, ніж ящик+монітор... витягнув з резетки і перейшов на інше місце, а попробуй той "пилосос" з собою тягати...

на рахунок планшета, я теж в роздумах,
    маю нетбук - як "конкурент" планшету.
    час автономної роботи до 9год, розміри + - такі самі, трохи грубший

от я думаю замінник нетбука, то якраз планшет.

6. Максим

Максим Well-Known Member

Я ж кажу - місцезнаходження ноутбуку незмінне. Багатьом людям нема куди переносити комп'ютер, бо він стоїть на робочому місці. А враження таке, що просто зараз в свідомості багатьох комп'ютер = ноутбук, незалежно від того, чи виправдана купівля саме ноутбуку, чи ні.

7. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Подальше положишь - поближе возмешь (с)

8. sani

sani Well-Known Member

я всім знайомим раджу купляти саме ноутбук замість ящика, бо:
    ціна і продуктивність майже одинакова, але плюсів ноутбука більше:
    купляєш в се в одному (УПС, веб камера, клавіатура, колонки), легше транспортувати, менше місця займає, менше різних шнурів(чорт ногу не зломить!:) ), менше електрики жере і тп..

навіщо купляти звичайному користувачу стаціонарний комп?

9. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

А розмір монітору/очей(після читання)? А оновлення заліза? А ціна?

ЗІ: не раджу купувати портативне, якщо немає необхідності.

10. Picasso

Picasso Німий фільозоф :)

Йо :) Для звичайної офісної роботи, чи домашнього переглядання НЕТу, можливо, так. Це якщо:
    -немає креслярської роботи, де потрібен великий монітор
    -немає дітей з потужними іграшками
    -не обробляєте, навіть любительське, відео
    -плануєте апгрейди заліза методом купівлі нової машинки....
    Тому що навіть вищезгадані аргументи суттєво добавляють до вартості ноута в відношені до "ящика"
    І аргумент по планшетниках
    як на мене, теж правдиво звучить.
    Тому, як говориться, на колір і смак всі фломастери рано чи пізно видихуються ))

• Подобається Подобається x 5
  11. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

Мораль така - кожен купляє (мав би) те, що йому потрібне.

А якщо є зайві гроші і бажання бавитись - то і те, що непотрібне. )

• Подобається Подобається x 3
  12. Locke

Locke невиправний реаліст

Маю стаціонарний, деколи виникає потреба в чомусь портативному і переносному, але якщо і купуватиму, то певнот віддам перевагу нетбуку перед планшетом. Все таки, на мою думку, як не як, але нетбук - це все таки більше функцій і можливостей при практично тих же габаритах.

13. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

То ви лукавите насправді, що він вам не потрібен. Інакше б не ставили такі запитання.

Насправді просто інша концепція вводу інформації - сенсорна. Поскільки в такому випадку клавіатура не потрібна - то маємо просто ноутбук без клавіатури, а точніше один екран. Народ же ж преться від сенсорних телефонів.

14. sani

sani Well-Known Member

- Дизайн, архітектор, професійний відео монтаж... не розглядаємо*
    - нові і потужні ігри не кожен і ящик потягне(я говорю про середній сегмент)
    - обробляю любительськи на ноуті любительське відео, різниці між простим компом не відчув, так само роблю любительськи на ноуті любительський дизайн(банер, листівка, обробку фото і тп )

*є кілька специфічних сфер діяльності які вимагають потужного компутера чи великого монІтора, а 90% роботи з папірцями і фото і звичайний ноут потягне точно так само!

Все оновлення, продав і купив кращий, на крайняк пам"яті і хард і в ноуті можна без проблем доставити чи поміняти. З ящиком так само бо оновлюється до певного часу поки не поміняють формат(IDE, SATA, DDR, DDR2, DDR3...) а потім і даром ніхто не візьме :)

А мене сенсорні тел не влаштовують, мозолі на пальцях і вічно не туди :) зі стилусом ще куди не йшло...

Останнє редагування: 17 жов 2011
  15. Максим

Максим Well-Known Member

Перевага ноутбука, крім споживання енергії тільки одна - портативність.
    Та не дуже. Зокрема із-за того, що апгрейд ноутбука це кожен раз
    Або ж, скільки ноутбуків викидаються із-за того, що нова клавіатура замість поламаної коштує дорожче, ніж цей вже вживаний ноутбук.

Ви просто не бачили, як люди купують ноутбук, бо їм хтось так порадив:
    а потім виявляється, що
    або і клавіатури не того. І ноутбук лежить на столі закритий, з нього йдуть шнурки вже до нормального монітора, клавіатури, ну і мишки звичайно. :)

• Подобається Подобається x 2
  16. sani

sani Well-Known Member

пам"ять і хард поміняти і в ноуті можна. Бо в ящику якщо кардинально міняти щось інше то і виходить так само - продав і купив нове!

Наприклад зробіть мені абгрейд мамки на 478 сокеті, на щось новіше! Треба не тільки мамку з процесором нові купляти, ай пам"ять бо ДДР в нову мать вже не вставиш, і не знайдеш, куди хард на IDE вставити, треба вже САТА.... тай мій старий блок живлення в корпусі тільки 300ватний не потягне нове, вже треба 400-450 ватний купувати.... :) тай моя відеокарта на АЖП теж не підійде в нову мать :)

такщо про апгрейд не кажіть, максимум пам"яті вставити, і хард поміняти - то і в ноутбуці доступне!
    А якщо щось більше міняти то тільки продав і доклав $ і купив нове

---------- Додано в 13:00 ---------- Попередній допис був написаний в 12:58 ----------

а скільки ящиків викидаються бо то барахло нікому і даром не потрібне :) десь тема була, куди сплавити старий комп :)

17. По-моему планшетник надо сравнивать не с ноутбуком, а со смартфоном. Если Вы активно пользуетесь смартфоном не только как телефоном или навигатором, но и как КПК, то для тех же целей планшетник имхо будет удобнее. Особенно для работы с документами - для меня это определяющий критерий.

Для развлечений в дороге - читать, фильмы смотреть и т.д. планшетник тоже предпочтительнее - смотреть на людей, читающих со смартфонов вызывает сочувствие, а с ноутбуков в метро - прикольно донельзя :)

18. syavych

syavych копач

Маю на роботі іПад, але побавився пару годин - і пилиться в шафі, оскільки:
    1. для нету не підходить, бо не підтримує silverlight, а я в основному останні 2 роки тільки з ним і працюю
    2. пошту перевіряю смартфоном, планшет в кишеню (мою принаймні) не влазить
    3. фільми дивитись на екрані менше 32 дюймів не бачу кайфу
    4. для програмування не підходить ні по А) ресурсах, ні Б) ОС (хоча Б за наявності хорошого А не грає ролі)
    5. обробка графіки/фото/відео - тут і так всьо ясно...
    6...
    Тому особисто для мене відповідь очевидна - понти, хоча є категорії людей, для яких це незамінна річ у роботі.

19. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Це ви загнули звичайно - типовий нетбук. З рештою згоден.

20. - подумал, правильнее сравнивать сразу комплектами: смартфон + хорошая эл.книга vs любой мобильник + планшетник. При необходимости работать с документами выбор точно в пользу второго, если такой необходимости нет - скорее в пользу первого.

С компьютерами и в т.ч. ноутами (пока) имхо вообще не надо пытаться сравнивать, если ноуты не используют только для проверки эл. почты и пасьянса (хотя, это не так уж и редко встречается)

Семидюймовые во многие мужские карманы влазят, и в сумки почти любого формата. Жаль, айпэда нет семидюймового, потому не рассматривал его при выборе...

Останнє редагування: 17 жов 2011
а де твій аватар? :)