пиво...

Тема у розділі 'Форумна кухня', створена користувачем duncan, 7 гру 2007.

?

ви любите пиво?

1. так

240 голосів
    84,2%
  2. ні

28 голосів
    9,8%
  3. терпіти не можу

14 голосів
    4,9%
  4. ніколи не куштував (ла)

3 голосів
    1,1%
  1. Gron

Gron тафгай

Наше пиво, неможно навіть порівнювати з чешським, німецьким, бельгійським, голандським та інш
    Невеликі броварні, які роблять гарне пиво, ніколи незможуть проплатити полиці в см провідних мереж, та й сенсу немає, бо продаж себе невипровдовує.
    Оболонь та Чернігівське, інша річ, бо власник незовсім наш, мабудь має угоди в Європі, хоча більш вирогідно, що хтось "миє" маркетінгово-рекламний бюджет, маючі саме продаж на дцятому місці.

2. night

night Well-Known Member

Є таке що робить наш виробник. І смак там відповідний. та і ціна до 6 грн. А якщо це справжнє чешське пиво то ціна на нього відповідна. До 20 грн. Смак суперовий.
    Бо хто його купуватиме другий раз. Достатньо тільки спробувати...Не розуміють європейці такого пива.

3. Summer

Summer Well-Known Member

ну то зрозуміло :)

4. Geograf

Geograf Меломан

Завжди вибираючи пиво, яке мало б бути маде ін Чехія, Австрія, Німеччина, мушу дивитись на етикетку щоб часом воно було не українського чи російського розливу бо тоді смак уже не той що в оригіналі

• Подобається Подобається x 4
  5. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Ну як кому. Я тут пробувала німецьке пиво - мені не смакувало. А Оболонь знайомі поляки купують постійно - їм дуже подобається! Та і чоловікові подобається українське пиво і купував би, якби було в магазинах (бо зараз воно є тільки в великих супермаркетах і деяких пабах).
    Якби зробили хорошу рекламу, то було б вигідно.. От чеське пиво як почали рекламувати, то ми зразу купили на пробу. Кому сподобалось - і надалі купує..

• Подобається Подобається x 3
  6. night

night Well-Known Member

Німецького пива є багто сортів. Моєму штурману з 10 видів які він пробував подобається лише два. Але він і дальше вважає що німецьке пиво саме якісне і смачне, бо від укарїнського від двох пляшок голова болить і зранку таке відчуття що пив щось сильніше ніж пиво:) І в тій же Німеччині є пиво яке коштує євро і яке коштує 60 евроцентів. Ви про яке говорите? з тих ліпших чи з тих дешевших?
    Я так розумію ви живете в Польші. Ви можете порівняти якість Живец світле і нашої Оболоні? і відчуття після скажем бакалів двох-трьох.

7. von Philip de Conopel

von Philip de Conopel Well-Known Member

Не зауважив надмірної експансії пива "з-закордону" (хіба що в рекламі). Але майже всі гатунки пива з іноземними етикетками наливають таки Україні (придивіться в етикетці). А взагалі пиво - то завжди місцевий продукт. Його треба випивати вже і тут. Колись львівське пиво мало термін зберігання здається два тижні. А який це був хороший сувенір, якщо їхав кудись в далекі краї! Оце штучне продовження терміну зберігання до трьох місяців має ту втрату, що пиво перестає бути "живим" і відповідно втрачає багато лікувальних властивостей.

8. Summer

Summer Well-Known Member

живе тернопільське опілля 20-30 діб термін зберігання, точно не пригадую....
    а наша львівське, то давно не львівське -робить Славутич...., така гіркота

• Подобається Подобається x 2
  9. von Philip de Conopel

von Philip de Conopel Well-Known Member

пане Gron. Коли я був в Одесі, то зовсім не пив пива. Адже тут переважає традиція виноробства. І де б ти не був, запросто можна випити скляночку хорошого столового вина, так само як у Львові - пива.
    Не вірю, що Ваші оцінки українського пива у порівнянні з іншими є оперті на власний досвід. просто є психологічний момент: якщо я заплатив за пиво 5 євро (а своє коштує вдесятеро дешевше) то підсвідомо ставлю йому вищий бал.
    Але коли б переді мною поставили "на дурняк" (тобто безплатно) дві гальби для порівняння ( місцевого і напр. голанського) - хто знає, яке б виявилось кращим?

10. Gron

Gron тафгай

Ні пане Philip, якраз помиляєтесь.
    Микулінське. яке пив тиждень тому в "Архиві" добре, а от майже все інше, ні.
    В Голандії, Бельгії, Німеччині, особливо в Чехії, поганого пива незустрічав, його і випити можливо втричі більше.
    Доречі ціни, якщо пити не в пафосних барах, а там де і впізнаєш дух краіни, та людей, коштує меньш євро.
    В Кітаї, теж пив гарне пиво(не рисове), коштувало десь 30 центів за 0,66.
    Хоча погоджуюсь, що на смак та ....:)

• Подобається Подобається x 4
  11. Geograf

Geograf Меломан

На Тернопільщині таки дійсно файне пиво варять, Микуленецька одне з найкращих в Україні, правда коли згадаю який смак був у нього років 5-7 тому:bad:, то було саме дешеве пійло місцевих сільських дядьків п'янюг, але зараз смак просто :good:
    П.С. В Микулинцях, ще й хороша мінеральна водичка випускається

12. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Я не знаю.. Знайомий привіз з Німеччини.. Не знаю назви. Його дівчина взяла на вечірку пачку з 4 пляшок, то ми одне тільки надпили - нікому не сподобалось, бо було на смак ніби скисле. Звісно, по одній марці не можу судити, але чомусь очікувала, що буде дуже класне пиво.
    Я найбільше люблю саме Живєц і раніше часто його пила. Коли приїхала до Львова, то першим пивом було Оболонь. Видалось мені дуже насиченим, так ніби у порівнянні з ним Живєц був розбавлений водою.
    Щодо стану після кількох пив - якось без різниці, в обох випадках буду трохи хмільна :shy: . В Польщі я рідко п'ю більше, ніж бокал пива, бо тут просто не йде (хіба що з українцями ;) ), переважно п'ю зараз з соком. А у Львові можу випити 2-3 пива на одному диханні, як то кажуть.

13. Patrick

Patrick Well-Known Member

Стану на захист українського пива.
    Є в Канаді і в США українське пиво.Причому в Канаді не в "руских магазинах" (пиво і алкоголь в продуктових магазинах не можна продавати) , а в звичайних горілчаних магазинах- liquor store-(ах).
    В більших магазинах є більший вибір , в менших - менший.
    Більший вибір - це Львівське , Славутич , Оболонь - в банках і в пляшках з зеленою і жовтою етикеткою.
    Назви звичайно написані латинськими буквами.На Львівському на великій етикетці написано - "Львівське" , на гoрішній маленькій-"Lvivske".
    В менших магазинах є тільки жовта "Оболонь" в бляшанках по 6 шт.
    Тут варто зауважити , що власники маленьких магазинів стараються тримати тільки той вибір , що є популярний.

Одного разу я "зіграв варята" .Набрав пива - різного.Чеське , канадське , англійське...і поставив 2 пляшки "Львівського".Приходжу на касу і питаюся продавця ( він же і власник) ,... що мол , все це пиво що я набрав (10 пляшок) пив. А от це (показую на "Львівське") не пив....Звідки воно є ? І чи добре?
    Продавець , який був англієць , чи ірландець почав хвалити пиво.Казати яке воно добре ....і т.д. І якщо воно мені не сподобається , то щоб я прийшов назад , він віддасть мені гроші.
    Я розумію , що продавець повинен хвалити свій товар....але все одно було приємно.

• Подобається Подобається x 6
  14. Yur

Yur Well-Known Member

А я був трохи ошелешений, коли приїхав до Львова і виявив, що ті ж сотри Львівського пива суттєво гірші за ті, що продають за кордоном :scratch_one-s_head:

• Подобається Подобається x 1
  15. NIK

NIK Well-Known Member

Останнє редагування модератором: 28 жов 2009
  16. victorys

victorys позитивчик :)

Тут не зовсім згідна, адже не завжди вища ціна пива пов'язана із його кращим смаком і якщо пиво мені не смакує, то ніякий психологічний момент в мене не спрацьовує скільки б воно не коштувало :pardon:
    Будучи в вересні у Львові спробували живого пива "Зеник" (10гр за 0,5) Деякі люди хвалять, а мені чомусь не сподобалось :dntknw: тому воліла пити розливне (дешевше)
    Ну але як нам всім давно відомо: "на вкус и цвет..." ;)
    П.С. Добре що гілка нарешті оживилась, а то дрімала 2 місяці :winkc:

17. night

night Well-Known Member

Я уважно дивлюсь. тому і відчуваю різницю в смаці пива (для прикладу чешського) розлитого в нас і розлитого в Чехії.
    Цілком з вами згідна. але навіть пиво яке(принаймі так кажуть) щойно зварене в нас має присмак спирту. Особливо це відчутно після 2 бокалу.

А ви таке пиво десь бачили? Максимальна ціна за пиво в будь якому європейському супермаркеті не більше 1,50-2 евро( це вже дуже висока ціна). Навіть якщо міряти нашими ціновими мірками немає пива вище 25 грн. за пляшку, а це 2 евро.
    навіть якщо це буде геть не смачне пиво? То треба виміряти ціною а не смаком?
    Згідна. Живец також моє улюблене польське пиво. Воно легке на смак і приємно пється. А Оболонь насиченіше тільки через більший вміст алкоголю і має насиченіший смак гіркоти.

18. Gron

Gron тафгай

Почитав гілку.
    Навіть неуявлялось 30 років тому, що таке обговорювання можливо.
    Який там Warsteiner, Heineken, чи навіть Оболонь?
    Особливо, на полиці в Єдмонтоні.:)
    Основний сорт, був, ПИВА НЕМАЄ.
    Смак, майже нетурбував, головне щоб було.
    І це ж тільки ПИВО....

• Подобається Подобається x 6
  19. Geograf

Geograf Меломан

Десь рік тому сильно розрекламували мені австрійське пиво "Гьоссер" шукав по Львові оригінальне австрійського в-ва довгенько, повсюдно російського розливу, хоча ціна практично та сама.
    З нашого українського останнім вибір залишається завжди на Микулинецькому, Чернігівському, Першій Приватній, також полюбляю ще Hike (після того як спробував роки три тому хайк лімітед едішн, таке з зеленою етикеткою і приємним солодким смаком)

20. NIK

NIK Well-Known Member

Гессер мне напоминает Стеллу Артуа нашего розливу 1 к 1.:)
    А Микулинецьке пив того року прямо з заводу по 2,5 грн пляшка 4 сорту. Досить приємне, але для мене перша приватна краща :good:

• Подобається Подобається x 1
а де твій аватар? :)