питання генетики

Тема у розділі 'Здоров'я', створена користувачем nata-k, 8 сер 2008.

1. Oxana-81

Oxana-81 New Member

Планування після ВПР. Каріотип.

Доброго дня всім!

Допоможіть, будь-ласка, розшифрувати аналіз каріотипу чоловіка: 46XY, Yqh- (мій: 46, XX).
    Ми плануємо 2у вагітність, перший раз вагітність на 17-му тижні скінчилася вискаблюванням, був ВПР плоду (був хлопчик) - УЗД показало, що немає сечового міхура та нирок.

Чи говорять результати чоловіка про хромосомну патологію?

З якою долею ймовірністі можна планувати здорового малюка?

Дякую.

2. Muchaco

Muchaco Well-Known Member

3. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

У нас і свої Посиденьки є, не обовязково ТАК далеко бігти.

4. МарянаК

МарянаК Well-Known Member

Скажіть будь-ласка, чи може дитина успадкувати від батька виразку шлунку. В батька виразка набута в студетські роки.

5. nata-k

nata-k Well-Known Member

Доброго дня!
    Каріотип Вашого чоловіка представляє варіант норми. Однак має особливість - зменшену ділянку гетерохроматину. Гетерохроматин - це частина хромосоми, яка не несе активних генів, тому значного впливу не може мати.

Дуже шкода, що не було досліджено каріотипу плода. Якби знати яким він був, було б легше робити висновки.

Та у будь якому разі, Ви не маєте підстав відмовлятись від планування вагітності. Особливу увагу приділіть аналізу інфекцій. Також для Вас обов"язкове вживання фолієвої кислоти. Тут можете глянути загальні рекомендації при плануванні вагітності http://forums.rusmedserv.com/showthread.php?t=21894

Ні. Виразка шлунка не спадкова.

Останнє редагування модератором: 29 бер 2009
    • Подобається Подобається x 1
  6. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

А як на рахунок ADHD? Дякую.

7. nata-k

nata-k Well-Known Member

Що саме Вас цікавить?

8. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

Спадковість. Кажуть, ця хвороба - психічний розлад. Може вона і успадковуватись, як інші?

9. nata-k

nata-k Well-Known Member

Дійсно, ADHD є психо-неврологічним розладом. Первинним є неврологічний дефект - не достатній розвиток (не зрілість) центру уваги у мозку. Психічні, психологічні проблеми є наслідком не здатності (складності) таких дітей адаптуватись у суспільстві.

Близнюковий метод показав, що кофіцієнт конкордантності монозиготних близнюків складає 80-90%. А це означае, що гени відіграють ключову роль. Однак, можливі і впливи зовнішніх чинників, наприклад, родові травми, інфекції у матері під час вагітності, вживання токсичних речовин під час вагітності.

10. Oxana-81

Oxana-81 New Member

11. nata-k

nata-k Well-Known Member

Oxana-81, здається, Ви те саме запитали і на РМС? Я відповіла там так
    В якого лікаря ви отримали консультацію? Лікар пояснив як ця особливість каріотипу може викликати патологію?

12. У мене таке питання: чи правда, що коли один з батьків рудий, а другий ні, то діти в більшості випадків будуть руді?

13. nata-k

nata-k Well-Known Member

Ні, не у більшості випадків. Рудий - то рецесивна ознака. Тобто мало лише однієї копії генів від одного з батьків. Якщо нерудий з батьківської пари є носієм "рудого гену", тоді є імовірність (найбільше -50%. Носіями можуть бути брюнети або шатени.

14. night

night Well-Known Member

Якщо друга половина брюнет то шансів що дитина буде руда мало. Ген брюнетів зазвичай домінуючий.

15. Picasso

Picasso Німий фільозоф :)

От не знаю як воно по науковому звучить, а в житті так і є. З усіх моїх знайомих від рудих з'являються переважно руді :)
    про винятки: моя сестра чорна , як смоль, а діти ледве не блондіни (в татуся обоє вдались) :)

16. Аналогічно і в усіх моїх знайомих, тому дивно, що виникає така невідповідність законам генетики.

17. nata-k

nata-k Well-Known Member

А чому не відповідність?!
    50% - це і багато, і мало. Правда? :)

Це не виняток. Це свідчення того, що ваша сестра гетерозиготна за геном кольору волосся. Тіко й всього.

18. Справа в тому, що набагато більше 50%.

19. nata-k

nata-k Well-Known Member

Цікаво :). Тобто, Ви хочете сказати, що серед Ваших знаомих є сотня пар, серед яких один рижий. А у тих пар по сотні дітей?

Чи на чому грунтується Ваша впевненість у відсотках?

20. Picasso

Picasso Німий фільозоф :)

прохання не матюкатись :))

• Подобається Подобається x 1
а де твій аватар? :)