Питання до всіх: чи є Бог всемогутній?

Тема у розділі 'Релігія', створена користувачем Slav, 21 бер 2022.

1. Gyppsy

Gyppsy :hi:

Ні.

2. Slav

Slav Well-Known Member

Поясніть детально, чому ні.

• Тупо Тупо x 1
  3. Gyppsy

Кому пояснити?

4. Slav

Slav Well-Known Member

Мені пояснити, бо ми з вами дискутуємо.

Ви ж написали слово "ні", а чому не пояснили.

• Тупо Тупо x 1
  5. Коммунарец

Коммунарец Well-Known Member

Наврядчи людина зможе всунути у свій реальний мозок того, що ніхто не може збагнути, крім як у вигляді філософії аби притч.
    Неможливо обійняти необ'ятне.
    Але можна зробити для себе якийсь висновок із досвіду попередників...
    А якщо людина не може зробити висновків, то це або нерозумна людина, або та, що несе злий смуток у душі інших людей.

Зло - є порушенням законів, що встановив Творець, наслідком чого є несправедливість та порушення всякої моралі.
    Бог створив порядок і життя. Хто порушує закони - той є батьком зла.

Останнє редагування: 23 бер 2022
  6. Gyppsy

Для чого воно Вам знати?

7. Slav

Slav Well-Known Member

Бо ми з вами дискутуємо, обмінюємося думками. Якщо ви не можете обгрунтувати свою позицію, то, можна вважати, у вас нема аргументів, я вас загнав у кут.

• Тупо Тупо x 1
  8. Gyppsy

Вважайте так як вважаєте за потрібне. Мені яка різниця?

9. Slav

Slav Well-Known Member

Я вам вище пояснив. Якщо у вас нема аргументів і ви відчуваєте, що ви загнані в кут, то тоді це визнайте, майте мужність це визнати.

Ви спочатку все пояснювали, а коли побачили, що у вас нема аргументів, то відмовились від наступних пояснень.

• Тупо Тупо x 1
  10. Slav

Slav Well-Known Member

Ну тоді закриємо цю розмову.

• Тупо Тупо x 1
  11. Gyppsy

От бачите - Ви хочете, щоб з Вами хтось сперечався і Вам щось доказував. А нема ;)

Останнє редагування: 23 бер 2022
  12. Slav

Slav Well-Known Member

А нема тільки тому, що вся ваша релігія -- це суцільні логічні протиріччя, відсутність елементарної логіки. Сдаме це я ставив собі за мету показати, коли я відкривав цю тему.
    Ви можете хіба що заявити, що відсутність елементарної логіки в релігії -- це такі в релігії тайни, які тільки треба сприймати на віру.

• Тупо Тупо x 1
  13. Gyppsy

Та нехай буде по Вашому.
    А чому, Власне, Ви цим так переймаєтеся?

14. Slav

Slav Well-Known Member

Мені цікаво всім це показати.
    Я дуже люблю в житті робити різні експерименти.

• Тупо Тупо x 1
  15. Gyppsy

Для чого?
    Ви вважаєте, що це комусь цікаво?

16. Rabinovich

Rabinovich Well-Known Member

В конепции всемогущества бога есть один прокол. Если бог знает все то от человека ничего не зависит и свободы воли нет , человек кукла , марионетка у которой все предопределено. А если у человека есть свобода выбора даже минимальная , то бог не всемогущь , он не знает что выберет человек

17. Gyppsy

В цьому і сила Бога - він наділив людину всім тим, що є в нього самого:

І сказав Бог: «Створімо людину за образом Нашим, за подобою Нашою …» І Бог на Свій образ людину створив, на образ Божий її Він створив, як чоловіка та жінку створив їх» (Буття 1:26-27 )

18. muravey

muravey Well-Known Member

Це дуже "предметний" підхід, а Бог - це не предмет і не людиноподібна сутність. Але навіть в такому подході можна припустити, що всемогутність не є саме дією - вона є здатністю к дії. Можливість вибору і існування свободи волі людини не спростовує всемогутність Бога :)

Для мене Бог є любов, що живе в кожному з нас (ну крім путіна, ггг), в кожній живій істоті, лишає слід і створює умови у вигляді неживої частки природи, наповнює сенсом життя і все навкруги.

19. Коммунарец

Коммунарец Well-Known Member

Любов теж поняття відносне. Навіть звір , або той же птн теж знає, що таке любов, але по своему. Навіть до церкви ( мається на увазі до будівлі) ходить, що сам побудував, дітей наплодив і помножився... І можливо, виконує волю сущего, аби звести блудливе атеїстичне утворення під нуль, як той же Горбачьов. Розум росіян помутив Бог, що втратили змогу перемогти не тільки на полі брані, а й економічно.
    Але Бог не був би простим Богом, якби все взяв і просто закінчив.
    Все страшне ще попереду...
    І всемогутнсть в тому і буде, що всі царі земні будуть скинуті і принижені, а невідомий і простий чоловік стане божественним поводирем усього людства з любов'ю до істини.

20. Rabinovich

Rabinovich Well-Known Member

А это почему ? Если у человека есть выбор то бог не знает какой именно выбор сделает человек. И следовательно он не всемогущ

а де твій аватар? :)