Сьогодні в Попільну середу розпочався Великий піст в Римо-Католицькій Церкві з тремтливої, тривожної, піднесеної і вражаючої ноти... через стародавній обряд посипання голови попелом на знак покаяння-покути. Попіл, отриманий внаслідок спалювання галузок, посвячених під час Квітної-Пальмової Неділі попереднього року, освячується, і під час обряду священик посипає хрестовидно цим попелом схилені голови вірних. І тепер, відчуття невидимої Присутністі цього попелу буде супроводжувати тебе увесь Піст, створює так сильну домінанту потреби перебувати з Господом...
Це був... не знаю як сказати... може як ангел між нами, хто з ним спілкувався чи сповідався, зрозуміє...вічная пам"ять...відходять найкращі...
Хто бажає, може долучитися до Хресної дороги,яка буде відправлятися сьогодні о 19.00. Якщо немає змоги відвідати Храм,то можна скористатися нетом - http://www.dyvensvit.org/velykden/282-statti/2626-hresna-doroga-shchob-ljubov-u-serci-ne-vycherpalas або провести Хресну дорогу з молитовника. Можна пожертвувати весь відпуст з цієї Хресної дороги за терплячі душі у Чистилищі і за потребуючих(здоров*я,проблеми) нашого ЛФ. На Славу Божу і на користь наших душ.
Тільки що повернувся... Містична присутність в супроводжуванні Спасителя по Via Dolorosa /вулиця болістей/ є неможливою для розуміння людиною, відчув це відразу, навіть не знаю як дотягнувся до Голгофи... З Via Dolorosa – неможливо повернутися...
Не вдається мені ніяк на Великопосні відправи попасти. Ані на Акафіст, ані на Літургію Наперед Освячених Дарів... добре що є запис Канону Критського онлайн, то тепер зможу послухати хоч так.
Сьогодні,після вечірньої Служби(початок о 17.00),в Церкві Матінки Божої Неустанної Помочі,відбудеться Хресна дорога(це,приблизно,о 17.45-18.00).
– друга субота Великого посту – 19 березня 2011 р.Б. День пам’яті абортованих дітей РУХ ЗА ЖИТТЯ запрошує на ХРЕСНУ ДОРОГУ НЕНАРОДЖЕНОЇ ДИТИНИ 16-00 біля статуї Матері Божої–Проспект Свободи, Львів Просимо взяти із собою червоні лампадки Тут можемо взяти тексти Хресних доріг ненароджених і післання Архиєпископа Ссылка на файл: http://webfile.ru/5202330 Имя файла: Хресна Дорога.rar Размер: 310 Кб
В нас правиться два рази на тиждень. Один раз в середу а другий в п’ятницю. А ще в п’ятницю правляться Сорокоусти. По понеділках Акафіст.
Та я про Львів питаюся. Тут у наших церквах Хресну дорогу не правлять. Не те, щоби я проти, але не наше воно.
«Світло Тихе святої слави Безсмертного Отця Небесного» Оце тільки повернувся з Напередосвячених. Подих старини християнства відчутний... Звичайно, у Львові обов`язково служиться Літургія Напередосвячених дарів щосереди і п`ятниці. Пречудова річ з перших віків християнства, дихає неповторно таємничою красою великопосного богослужбового духу, тієї «світлої туги» Склав Літургію Напередосвячених дарів, з практичної потреби Східної Церкви, св.Григорій Двоєслом, папа Римський (590-604). Літургія Напередосвячених Дарів стала характерною особливістю лише Великого посту, і поволі, під впливом великопосного богослужбового духу, вона здобула ту неповторну красу і урочистість, що становлять духовну вершину великопісного богослужіння. Мета необхідності Служби дуже проста – практикуючі християни не можуть жити без найчастішого Святого Причастя, а всі дні Великого Посту крім суботи і неділі – алітургічні.
А в нас як в якій. В нашій не править отець, бо він дуже за те аби дотримуватись Східного обряду, а ось в іншому місті там де я працюю (Нюарк) правлять.
В сьогоднішній Літургії Слова був у науці цікавий аспект Великого посту як «душевної весни» – періоду очищення душі від різного непотребу, звільнення від узалежнень, недобрих звичок – як власне суть Посту – покаяння. Покаяння – як перемінення-метаноя, власне те, що постійно обіцяємо в кінці Сповіді... Таке собі радісне весняне прибирання, впорядкування, оновлення в душі! Пропонувалося зробивши іспит сумління, взяти листок паперу і зліва виписати собі свої недобрі нахили і звички, а справа напроти протилежні їм чесноти, і як будемо їх набувати чи поглиблювати. Ніби, давно відома річ, а ефективно мобілізує. До сьогодні, то більше думалося що так треба – а тут, добре помолившись, сів, виклав, постановив! Тема до тексту Євангелія була «Дієва віра»
Про піст Не бачу на трьох сторінках з темами в даній гілці теми про піст. Незважаю чи на те, що у багатьох конфесій немає привязки посту до певного періоду в році, пропоную все ж обговорити значення посту в християнському контексті. Досвід, практикування і просто думки...
Все ж більше цікавить не лише відвідування відправ у час Великого Посту, а внутрішній досвід. Час від часу пробую відмовитися від споживання їжі впродовж дня, а натомість читати Біблію і молитися. Думати і розважати про те, що я в першу чергу духовна істота і мій дух потребує їжі і постійного звязку з Богом...
А як постите, то не будьте сумні, як оті лицеміри: вони бо зміняють обличчя свої, щоб бачили люди, що постять вони. Поправді кажу вам: вони мають уже нагороду свою! А ти, коли постиш, намасти свою голову, і лице своє вмий, щоб ти посту свого не виявив людям, а Отцеві своєму, що в таїні; і Отець твій, що бачить таємне, віддасть тобі явно. (Мт 6:16-18)
ABDURAKHMAN! Ви виглядаєте найбільше на свідка Єгови. Тоді ви не християнин! Що тут шукаєте серед Християн? Хочете приставати як ваші однодумці в парках і на вулицях з вашим Пробудись? Тут ніхто не спить і не є в такому стані як ви. Погуляйте краще по парку з вартовою вежею, що вам до Християнського Посту.
Нє-нє, Абдурахман вже кілька років тіпо симпатизує Свідкам, приглядається до них, чи шо. Але ні разу не свідок, нє-нє, не свідок.