Піст

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Forpost, 11 жов 2007.

1. Oxid

Oxid Well-Known Member

Згідно нашого обряду, Великий Піст розпочинається сьогодні після вечірні... Ще минулого року купив "Великий Піст" Шмемана, відкрив аж тепер, а там дуже багато хороших і цікавих думок

• Подобається Подобається x 2
  2. Peri

Peri Well-Known Member

Дорогі форумляни,прошу вибачити як кого образила...

• Подобається Подобається x 14
  3. Templar

Templar Дуже важлива персона

Шо так? Вроді адекватна людина.
    На відміну від templar ітд....

• Подобається Подобається x 5
  4. XrustunkA

XrustunkA Дівчина із іншого життя..

Ну нарешті Ви повернулись,Пері!:preved::preved::preved:

• Подобається Подобається x 8
  5. Ravin

Ravin Well-Known Member

:mocking::mocking:

• Подобається Подобається x 1
  6. Romko

Romko Дуже важлива персона

Хіба довгою відсутністю....

7. Peri

Peri Well-Known Member

Сьогодні Прощена неділя,є у традиції просити один в одного прощення напередодні великого посту.:)
    Дійсно,буває так,що нехотячи,ненавмисне когось образиш...Тому і прошу вибачення.

• Подобається Подобається x 17
  8. Peri

Peri Well-Known Member

Христинко,Ромко,то була видима відсутність,насправді - то завжди з ВАМИ,з ЛФ.:)
    І ще сьогодні такий день(раз у році),коли легко кинути палити(тим,хто цього дійсно хоче).Але про то у відповідній темі.

• Подобається Подобається x 10
  9. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

Я дуже довго думала від чого відмовлюсь на Піст.
    Вирішила відмовитись від ЛФ, уникати будь-яких сварок і користуватись компютером а чи дивитись телевізор лише для праці або щоб краще пізнати Бога.

• Подобається Подобається x 13
  10. FourA

FourA Дуже важлива персона

Поскольку сегодня надо просить прощения у всех, кого обидел случайно или с умыслом, прошу прощения у всех, кого обидел ненароком. Я не припомню ни одного случая, чтобы я кого-то обидел намеренно. Хотя, грешен - каюсь! Обидел я одного форумлянина, и именно сегодня! Я сегодня с умыслом нанести обиду поставил пану Bambook-у значок одобрения на той ветке, где он, на мой взгляд, необоснованно обидел меня - поставил мне знак неодобрения на мой пост о геометрии Вселенной! Хотя там ни слова не было о политике, и я там похвалил пана Bambook-а. Ну что же, моё коварство не знает пределов - в ответ на его неодобрение я отомстил ему своим одобрением. В чём и каюсь и прошу прощения у всех! Надеюсь, если не пан Bambook, то Бог меня простит!

• Подобається Подобається x 13
  11. Honda

Honda Well-Known Member

І я прошу пробачення, якщо когось образила;)

• Подобається Подобається x 19
  12. Peri

Peri Well-Known Member

...Хотілося б більше часу приділяти проханням про молитву на нашому ЛФ і на "Кредо"(скільки потребуючих...)
    Також хотілося б провести спільну Хресну дорогу в намірі Душ у чистилищі і за здоров*я потребуючих.

• Подобається Подобається x 10
  13. Мих

Мих Дуже важлива персона

А сьогодні неділя прощення.

Тож пробачте мені, коли кому сказав необережне слово, чи в думках.

• Подобається Подобається x 18
  14. orfej

orfej Well-Known Member

Дуже з вами згідний, що треба завжди в духовних питаннях звертатись до Отців Церкви. Я також собі тут досліджував про суть і умови посту і побачив, що ті думки, які були висловлені І.Золотоустом IVст. однаково потвердженні Митрополитом Андрєм Шептицьким, і Апостольською Контитуцією «Paenitemini» (Наверніться) Павла VI 1966.і Шмеманом.

---------- Додано в 23:58 ---------- Попередній допис був написаний в 23:44 ----------

Так само в цьому місці і я звертаюся – пробачте мені грішному.

В церкві сьогодні одразу після Літургії відслужили фрагмент вечірні з чином Прощення. Священник попросив прощення в парафіян з кляканням перед ними на коліна. Потім особисто з кожним при виході з церкви, так само ми вчиняли між собою. Це дуже зворушливо і оглегчуюче для душі. Дійсно, без прощення увійти в свій особистий Піст неможливо. Про це писав А.Шептицький.

15. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Ми також нині на парохію поїхали заради того, аби люди мали цей обряд, хоча дорога зайняла на 1,5 години довше, ніж звичайно. У сніги й негоду, але люди нас дочекалися й вийшло чудово. Після обряду прощення була незвична, але приємна тиша. Я би її назвала миром, а не тишею.

Прошу прощення в усіх, кого образила словом, думкою чи вчинком. Простіть мені й моліться за мене!

• Подобається Подобається x 17
  16. orfej

orfej Well-Known Member

Виглядає доречним пригадати про приписи поскромлення себе в їжі в часі Посту з науки Церкви
    Розрізняємо: власне піст і суворий піст.

17. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

Дякую,

18. orfej

orfej Well-Known Member

Дякую за Ваше «Дякую», але я направду добре Вас зрозумів і хотів власне про це поділитися, але хотів зберегти послідовність в цілісності Велокопісних змагань від тіла до душі.

• Подобається Подобається x 1
  19. Molv

Molv New Member

Пробачте, що не в тему: не знала, де ще можна помістити.

Сьогодні не стало о. Антонія Масюка.

• Подобається Подобається x 7
  20. Peri

Peri Well-Known Member

Сьогодні,після вечірньої Служби(початок о 17.00),в Церкві Матінки Божої Неустанної Помочі,буде спеціальна відправа з Мощами св.Миколая Чернецького за здоров*я всіх потребуючих,буде Миропомазання.Відправа в часі Великого посту.Можна приступити до Сповіді(і в часі дня і під час Служби Божої).
    Церква знаходиться по вул.Марії Сніжної,майже навпроти лялькового театру.

• Подобається Подобається x 4
а де твій аватар? :)