Піст

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Forpost, 11 жов 2007.

1. консультант

консультант Дуже важлива персона

Сьогодні, після вечірньої молитви, починається Великий піст.
    Вітаю всіх з початком Великодного посту! Зичу духовної наснаги, віри, терпіння, щирості в молитві та вміння прощати. Хай Господь береже Вас всіх!

• Подобається Подобається x 9
  2. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

Цікаво а хто і коли започаткував перший піст?

3. Зануда

Зануда така зануда

Ісус Христос, коли 40 днів постив у пустелі.

• Подобається Подобається x 4
  4. Сергій аспірант

Вчора голова УПЦ КП пан Філарет заявиви що перший піст встановиви Бог коли заборонив Адаму і Єві їсти з дерева пізнання добра і зла. Якщ чесно я сміявся дого.
    Євреї мали один суворий піст в день Окупленняю. Також вони могли постити коли малив цьому потребу.
    Але ждних згадок про обовязкові пости для християн в Біблії немає. Піст залишається особистим вибором християнина, але аж ніяк не ритуалом.

5. poetka

poetka Дуже важлива персона

про який ритуал Ви говорите?
    На сьогодні люди вже такі потомлені......шо ті ритуали вже серйозно не сприймають,колись так ...але не зараз.І кому потрібні ті жертви.....Богу? незнаю.Постити можна ,щоб очиститись,але голодувати через мус.........так можна стати,цитую самі знаєте кого:Геноцидом нації:)треба вірити і не обжиратись як свиня, ото буде правильнішим, ніж не вірити але постити во ім"я..........

6. Сергій аспірант

Цілком згоден з вами.
    Проте для більшості піст саме ритуал, або ще гірше постять бо так треба чи томущо всі так роблять.

• Подобається Подобається x 1
  7. консультант

консультант Дуже важлива персона

Протягом життя я практикував багато оздоровчих комплексів, дихальних гімнастик та різні види медитацій, але найбільший ефект я відчуваю після посту та молитви.
    Попробуйте хоч три дні пити тільки воду і з"їдати не бульше 50 гр. вчорашнього житнього хліба, практикуючи при цьому молитви. Відчуття безподобне!:good:

8. Сергій аспірант

Користь від посту я незаперечую- я заперечую лише те шо сучасні пости встановлені Богом

9. Stepan_Bandera

Stepan_Bandera Well-Known Member

Це вже занадто як на мене.
    Я наприклад полюляю випити, особливо влітку пива багато пю. А от в Велкиодній піст відмовляюсь від будь-якого алкоголю.

Як на мене за той час мій організм трохи очищується від впливу алкоголю.
    Ще було б добре відмовитись від жирної та мясної їжі на той період
    Але поки відмовлятись від того не готовий.
    Тим більш в такий екстримальний спосіб, думаю вода і чуток хліба мені б принесли більше шкоди ніж користі.

10. Оленa

Оленa Well-Known Member

Якщо робити такі пости щороку, то є ймовірність звикнути до безалкогольного життя і зробити це нормою або хоча б зменшити кількість спожитого.
    Не у всіх людей одинакове здоров’я, тому лікарі радять входити в піст обережно, виходити з посту теж. Важливо наперед налаштувати себе психологічно,поставивши перед собою певну мету, заради чого це усе робиться.

• Подобається Подобається x 2
  11. Зануда

Зануда така зануда

Чому така зосередженість на споживанні їжі? Адже піст не тільки обмежене харчування, але й духовні зміни. То є час зосередженості на духовному розвитку і обмеження у харчуванні мають допомагати і доповнювати, а не зациклювати людину на рахуванні кусочків вжитої їжі.
    Я таких незнаю. Навпаки, бачу, що зараз люди не особливо переймаються зміною способу життя через піст.

12. redfox

redfox Well-Known Member

попы такие же люди...

ну так объясните мне, как моей душе поможет пост?!

наверное, это революционное православие)))

13. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

В нас є Зануда, вона вміє гарно пояснити. Почекаємо, як буде її ласка.

Від себе скажу, що пощу, бо відчуваю її потребу. А якщо згрішу, то не виправдовуюсь тим, що всі ми грішні.

14. Зануда

Зануда така зануда

Що має дати пересічній людині піст?
    Є люди невибагливі у їжі, вони їдять, щоб жити, а не живуть, щоб їсти - відповідно, що може змінити у їхньому житті "харчовий" піст? Мабуть нічого, якщо ставити питання - їсти чи не їсти м"ясо? Бо тоді піст перетворюється на дієту, у ньому відпадає духовна складова, яка є основним мотивом посту, як такого.
    Піст є часом особливої зосередженості на внутрішніх перемінах, а утримання від того чи іншого виду їжі допомагає відкинути суєтне, перестати надмірно турбуватись про матеріальне.
    Крім того, якщо йдеться про їжу, то має значення також і кількість її споживання. Можна не їсти м"яса, навіть риби, але з"їсти за раз миску вареників і мучитись від переїдання - і де піст? Поміркованість у їжі та питті (особливо алкоголю).

• Подобається Подобається x 5
  15. Andr

Andr Well-Known Member

"Цей рід виганяється молитвою і постом"

16. meros

meros Member

Скільки віднімеш від тіла, стільки додаси сили душі. /Свят. Василій Великий/

Чи для всіх християн обов`язковий піст?

Так, піст обов`язковий для кожного християнина, навіть для маленьких дітей, починаючи з трьох років, - кожному у своїй мірі. Піст укладено Богом з першого часу існування людини, як НЕОБХІДНИЙ засіб для її зростання в Бозі. Про необхідність посту для кожного, хто охрестився у Христа Ісуса, говорить і те, що ні священик, ані яка влада, ані сам патріарх не мають права благословляти порушення посту (тільки полегшення для немічних і дітей). Тобто всю відповідальність перед Богом за це кожна людина бере тільки на себе. Особливо піст потрібний немічним духовно: схильним до гніву, осуду, сваволі, впертості, наполяганні на своєму, легковажним, розсіяним, недбалим, малодушним, пристрасним... Порушення посту загрожує учню Христовому відпадінням від Христа. /Свят. Ігнатій Брянчанінов/ Хто постує - знає, як піст приборкує хотіння. А ті, кому довелося випробувати це у ділі, стверджують, що він пом`якшує норов, вгамовує гнів, стримує поривання серця, бадьорить розум, дістає спокій для душі, полегшує тіло, усуває нестриманість. /Свят. Іван Золотоустий/

---------- Додано в 17:21 ---------- Попередній допис був написаний в 15:38 ----------

Піст полягає в утримуванні від їжі (або певного роду їжі), від подружніх стосунків. Цей тілесний піст вводить людину у другий - духовний: молитву, істинні добрі діла, стриманість, чистоту...

17. Orman

Orman Well-Known Member

наскільки я знаю, то таке практикується тільки за згодою обох з подружжя і час посту тут не є визначальним, тобто це може бути і не в піст, а в піст можуть мати статеві стосунки

• Подобається Подобається x 2
  18. Зануда

Зануда така зануда

А як має постити дитина у три роки? У чому має себе обмежувати, від чого відмовитись?
    П. С. Мені цікаво, чи той чию цитату ви подали уявляє, якою є дитина у три роки?

А хіба подружжя освячене у Церкві є чимось нечистим, що їхні інтимні стосунки мають бути виключені з життя на час посту? Хіба то не закладене Богом у природу людей, не дане подружжю, як знак особливого єднання душі та тіла?

• Подобається Подобається x 3
  19. Сергій аспірант

о цікава цитата правда текст Вескота Хорта її не містить

---------- Додано в 20:34 ---------- Попередній допис був написаний в 20:33 ----------

Спробуйте обгрунтувати це згідно Біблії, ососбливо щодо подружніх стосунків

---------- Додано в 20:39 ---------- Попередній допис був написаний в 20:34 ----------

Не знаю без достатнього рівня глюкози і амінокислот в крові навряд чи глибоко вникнеш в якесь духовне питання, окрім чогоб попоїсти.
    Правда тривале голодування може знизити критичне ставленя до дійсності, підвищити навіюваність, полегшує вплив на людину, врешті призводить до апатії.

З медичної точки зору наврядчи після періоду посту доціляна обжиралівка(даруйте але так справді є) на Веикодень

20. Orman

Orman Well-Known Member

повірте, що в кого є обжиралівка на Великдень, то посту там теж не сильно було

• Подобається Подобається x 3
а де твій аватар? :)