Піст

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Forpost, 11 жов 2007.

1. Кася

Кася Well-Known Member

Відповідь: Піст

тобто зверху? я так розумію що коли я буду до нього готова,то ініціатива йтиме від мене.

думаю що відчую.Наприклад я вирішила що перед шлюбом я буду постити.Правда от коли він ще буде..

• Подобається Подобається x 1
  2. Мих

Мих Дуже важлива персона

то є відомий спосіб як не попрацювати над собою, але не зліться на мене... просто я мав таке самЕ.... і ще дЕколи проскакує.....

3. Кася

Кася Well-Known Member

ну я навпаки вважаю,що людині треба вдосконалюватися.

4. Мих

Мих Дуже важлива персона

я ніколи також не сумнівався, але думав, що ще не прийшов час, а час давно прийшов, просто я мав причину: я ще не готовий.

5. lotr_an

lotr_an Well-Known Member

а мені піст подобається. ти маєш мету і ставиш її перед собою. а коли взагальному колись то вийде - ніколи.

6. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Хресна Дорога - це цілковито латинське богослужіння. Нам було прищеплене штучно, бо поляки дуже хотіли, аби ми від них перестали відрізнятися і нас можна би було "поглинути". От стояли ми їм впоперек горла.
    У православній церкві є щось таке як пасія, але от скільки не шукала, тексту знайти не могла. І це не те саме, що Хресна дорога. Взагалі важко уявити собі таке богослужіння в православній церкві.
    Хресна дорога не є чимось поганим чи неправильним. Її, мабуть, лише в окремих наших церквах не правлять. Решта йдуть за течією.
    Я була на такому, але в костелі. Гарне богослужіння.

• Подобається Подобається x 2
  7. Liliyah Romanova

Ось знайшла про Пасію.

Пассия – особая служба, совершаемая несколько раз во время Великого поста. Последование такой службы состоит из песнопений Страстной седмицы, чтения евангельских повествований о Страстях Христовых, а также, иногда, Акафиста Страстям Господним и поучения о спасительном значении искупительных страданий Господа нашего Иисуса Христа. В Типиконе Русской Православной Церкви нет указаний, когда и как следует служить пассию, поэтому чин пассии совершается обычно по установившейся местной богослужебной практике. В предисловии к книге описаны разные варианты совершения пассии, но подробно чинопоследование пассии изложено так, как оно обычно совершается в Москве. После богослужебного текста помещены четыре проповеди, которые помогут священнику, совершающему пассию, сказать слово в назидание своей пастве. Завершает книгу нотное приложение, куда вошли песнопения, доступные для большинства церковных хоров. Богослужебный текст напечатан церковнославянским шрифтом, в две краски, украшен изящными рамками, буквицами, заставками и концовками. В начале книги помещена репродукция великолепной иконы XVIII века.

8. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

В галичині не дуже поширене слово здоба, що означає тісто на молоці, з яйцями і тваринним жиром. Під час посту малося б їсти пісне тісто на олії.

Я виросла в таких традиціях, що до посту.

Перший тиждень Великого Посту - зовсім без мяса, можна молоко. Виключає перший день, коли без набілу. (ні мяса, ні молока)
    Від другого до шостого тижня, піст зобов*язує без мяса в понеділок, середу і п*ятницю. В вівторок, четвер, суботу і неділю можна їсти все.
    Страсний тиждень рівний першому - без мяса цілий тиждень а Велика П*ятниця без набілу. Але Велика Субота ще піст без мяса, рівний до решти днів тижня.

• Подобається Подобається x 3
  9. Deus igrok

Deus igrok Дуже важлива персона

Сьоні в Мак зайшов , есперсо купив і побачив чудову ідею ... салат овочевий з мясом кріля.
    Як їхав до дому ... купив баночку ... [​IMG]

10. lotr_an

і до чого це тут? спокуса?

11. Мих

Мих Дуже важлива персона

я думав, що пасія - то ну... тіпа.....

12. Deus igrok

Deus igrok Дуже важлива персона

то риба ..просто тиждень на овочах вдаэться в знаки ...

13. smeet

smeet просто спілкуюсь

А від кохання чого обов"язково відказуватися?

14. Liliyah Romanova

Бо пристрасть.
    Але то лиш православним треба повністю відмовлятися.

15. smeet

smeet просто спілкуюсь

Лілія Ви супер.Але що значить повністю-неповністю?

• Подобається Подобається x 2
  16. Мих

Мих Дуже важлива персона

частічно.

17. Liliyah Romanova

А як думаєте?
    На 40 днів треба забути про секс. Крапка. Оце значить повністю.
    Після того, певно, зразу до неба можна потрапити. :D:D:D

18. smeet

smeet просто спілкуюсь

Ясно.Дякую.

19. lotr_an

по днях тижня, нє?

20. маюнка

маюнка Дуже важлива персона

в пості так гарно слідкувати за собою. коли не так багато думаєш про всілякі плтоські штуки, то дух керує тобою і помічаєш кожен свій найменший хибний крок. і не тільки свій. у мене в піст на музику багато яку табу. слухаю неголосно і зрідка. пісні християнські.

щодо їжі:) сьогодні з подружкою як в кафешці сиділи, то я чайок пила, а вона до чаю їла тортика шоколадного, а вдома бабця насмажила риби. але мені їх навіть не хотілось куштувати. хоча пахло і виглядало дуже смачно. та мені подобається нинішнє відчуття чистоти і легкості, яке маю. не знаю як то пояснити...

• Подобається Подобається x 8
а де твій аватар? :)