1) хоч і хотіли образити але я сприймаю це як комплімент,,,, 2) ЯКІ КРИТЕРІЇ християнськості?? 3) прагну порушити цю розумозадурманюючу ідилію яка склалася тут, розбавити діжку з дьогтем ложкою меду,,,, 4) Хочу внести свою лепту в обговорення, чи вже нізЯ? 5) цікаво, в якому ж я стані? ДОречі ви що зомбі? І ніколи не спите? 6) Вам не вгодиш: то проповідуй, то не проповідуй. ви вже якось визначіться,,, 7) Хочу повідати те що християнського в цім пості ніц не має, одно тіко названіє,,,,, ---------- Додано в 00:09 ---------- Попередній допис був написаний в 00:08 ---------- абсолютно точно
А чому ви думаєте,що я не пощу? В мене великий піст починається 1 вересня і закінчується 30 червням й приурочений до важких буднів безперервного лущення, кусання й жування граніту навуки,,,,, Я часам і порам не зміняю, вже звик,,,,
яке питання - така й відповідь..... В СЄ немає ні свят, ні постів, ні церемоній, ні літургій,,,,,,,,,
В Новому Завіті немає визначених дат посту обовязкових для християн. Євреї постили коли приймали важливі рішення, виражали смуток, розкавяння тощо, законом передбачався лише один обовязковий піст. Пости християн були особистими і не були привязані доя когось періоду в році, вони були особистим і почасти таємним рішенням, а не обовязковим забровязаням.
Сьогодні о 19.00 в церкві св.Йосафата(кінець трамвайних маршрутів 4,5по вул.Замарстинівській),відбудеться Хресна дорога.
Сергій аспірант! Я – не маю проблем – оцих Конфесій, Церков – ще, чого людиська вигадали!? Ви – Нормальний Воїн! Але – і я Дуже Відданий Воїн! Але, Воїн – нашого Господа Спасителя Ісуса Христа! Я – цілком не попущу, жодної клевети на мого Господа! Якщо не можете тут – в профіль мій! Я буду дуже радий – і Серце і Життя віддам за мого Єдиного Господа! Можемо бути – дуже сердечними і відданими Воїнами нашого Господа! Дуже сердечними Приятелями у Господі! Я – знаю! Імя нашого Бога! як і Ви! Але – ну трошечки – повір мені, якщо ми в одному Єдиному Бозі, я Вам вірю, може ще, не не протився завчасно... Знаєш, з Н.З. що до Пилата... Коли Ісус відповів – Я свідчу Істину.. Пилат: Я що є Істина...? Не сварімося, не шукаймо свого, не видурнюємося – шукаймо Істину... Завжди Твій Господи Ісусе! Благослови і ПОЄДНАЙ усіх Люблячих Тебе! Радіймо, як діти в Господі! І радості нашої в нас ніхто не відніме! Я зберіг цей текст! Хочече Миру в Ісусі – будемо Воїнами Його! Якщо – ні – я тільки Воїн! І – не ражу з моїм Єдиним Богом змагатися – це не зі мною буде....!
Не помтив коментаря по суті. Я немаю на меті применшити важливість посту для католиків чи православних. Але є питання над якими варто задуматись. Чи Ісус вимагав щоб його послідовники постили? Чи є згадки про тривалі постиу перших християн? Наведіть відповідні цитати з Біблії.
tashyk! Вичайте! – Ви ще, на мій гріший погляд бачення, десь шукаєте в Істині! Напишіть окремо/де забажаєте – мені, усім, корифею-Миху/ Сергію – маю написати окремо!
Tasyk! O Tasyk! Vy pokoryly mene! Sorry! вибачайте! Я перейнявся Вашим питанням, вибач запитанням, про те «що мені робити, щоб здобути життя вічне», може Ви чули Цього в читаннях Недільних Євангелій? Не чули може, може не ходили в Неділі, чи Суботи до Храму Божого /власне Храму – не до якоїсь означеної Церкви/ ******************* Я – ловлю себе на тому, щораз більше, власне тут на Форумі!, що мені не зрозуміло, як можна не знати, не практикувати,– своїх ОСОБИСТИХ ВІДНОШЕРЬ З БОГОМ! ЛЮБІ мої, .... ******************** tashyk! Дай спочити від подиву! Я думаю і молюся про тебе!
Угу... воїн.... чий воїн? Воїн, який 7 років вагається, чи стати свідком, але пристратно їм симпатизує?
Це точно!– дуже смішно, що може бути в цьому житті точно...Те– що помрете – Точно єдине... Я також хавжди дивувася чому люди з посту роблять якісь страждання, якийсь траур... а чому – Ми пишемо Великий Піст з Великих букв – а Вам це тільки Дієта? Дивлюся в Біблію- там зовсім інше написано: Слабонько дивитеся в Святе письмо, особливо Новий Заповіт!Левко! Де Ви таке у Наших свідченнях на Форумі вичитали? Лукавите нагло! Шкода мені, що я звівся на Вас! Чому свідомо, чи навмисно жонглюєте Господніми правдами до своїх Братів? «Це точно! Я також хавжди дивувася чому люди з посту роблять якісь страждання, якийсь траур... Дивлюся в Біблію- там зовсім інше написано:А як постите, то не будьте сумні, як оті лицеміри: вони бо зміняють» Що точно – що Ви Злосливі і не хочете читати чи розуміти, що пишеться Нами Християнами в темі Нашого Великого Посту? Ви – там були напевно, але, від злосливості сліду не залишили– дякую! Що хочетете тут нам втискати від себе...? Ми себе відверто визнаємо – Я католик, Я ГрекоКатолик, Я Православлий, Я Православлий Католик!!! А хто Ви Зашифрований у вірі? Чи боїтеся визнати, а хочите нас за ширмою повчати «как надо» **** Поки я тут на Форумі – такі штучки-дрючки напасників на Християн – не зійдуть! Дивуйтеся далі– але в своєму колі «Дивувальників» Поминання Покійних- Сорокоусти – чому Вам так непотрібні... Благовірний наш... Може, ніколи гадаєте не померти...
Скажіть будь ласка де в Новому завіті згадується вимога про обовязковість посту для християн. ---------- Додано в 20:14 ---------- Попередній допис був написаний в 20:10 ---------- Та власне фаресеї ввели обовязковий піст два рази в тиждень, хоча згідно закону був лише один день обовязкового посту.
Спробуйте це довести ---------- Додано в 20:21 ---------- Попередній допис був написаний в 20:19 ---------- Звичайно дотримуватись посту ніхто не забовязує . і про його важливість нікто не нагадує. Ви це мали на увазі? Хоча більшість воцерковлених християн переконанні у його важливості і не обхіждності, хоча згідно БІбілї цього обгрунтувати не можуть. ---------- Додано в 20:26 ---------- Попередній допис був написаний в 20:21 ---------- Так, піст обов`язковий для кожного християнина, навіть для маленьких дітей, починаючи з трьох років, - кожному у своїй мірі. Піст укладено Богом з першого часу існування людини, як НЕОБХІДНИЙ засіб для її зростання в Бозі. http://www.uaorthodox.info/ru/catal...i_zhittya/12_pitan_i_vidpovidey_pro_pist.html Я читати не вмію чи тут справді слово обовязковий?
Крім Біблії, Сергію, існує ще життя з Богом! Повноцінне життя з Богом та спілкування з ним. Щодо посту в правосланих, це окрема тема. Я волію в неї не заглиблюватися, бо її не розумію до кінця.
Але як це можливо без Біблії, як можна оминати і ігнорувати її принципи і більше цінувати традиції і праці людей?