Пішоходи v.s. велосипедисти

Тема у розділі 'Життя міста', створена користувачем MARTINI, 23 сер 2013.

1. MARTINI

MARTINI Administrator Команда форуму

мені здається, що проблему б вирішила більш явна розмітка. Зараз, згідно прийнятих у нас будівельних норм, просто ставиться синій знак з велосипедом і на самій доріжці наноситься трафарет з велосипедом кожні 50 метрів. В який бік повернутий велосипед, в той бік і треба рухатись по доріжці. Цей трафарет - це фактично єдиний орієнтир для велосипедиста, по якому можна роздуплитись, в який бік тут можна їхати. При цьому в правилах про це нема ні слова, тобто тут сподіватись можна лише на логіку людини, типу якщо трафарет догори ногами, значить я їду проти руху. А текож це єдиний орієнтир для пішохода, що він перебуває не на своїй території. Щоб пройти пішки 50 метрів, треба секунд 30 мінімум! А більше ніякого маркування нема. Це явно пробіл в ПДР. За кордоном, навіть в Москві, можна бачити, що велодоріжки марковані дуже рясно, там купа всяких стрілок, що позначають напрямки руху, роздільних ліній між смугами, чіткі кольорові лінії, що відмежовують доріжку від дороги чи тротуару, навіть пішохідні зебри є через велодоріжки! А в нас згідно ДБН тупо ті трафарети через 50 метрів, на які ніхто уваги не звертає! Але ж тут велосипедизація міст тільки в зародку, навпаки ж потрібно якомога чіткіше давати зрозуміти пішоходам, де є простір іншого призначення, а також допомагати велосипедистам орієнтуватися в новому для них просторі.

Нажаль, все і відразу, як хотілося б Бамбукові і всім нам, не вийде, мусимо набратися терпіння і терпимості один до одного :)

• Подобається Подобається x 1
  2. Bambook

Bambook Persona non grata

Особисто я терпимий до роверистів, доки вони не починають ображати жінок і закликати давити дітей.
    Роверист я надто рідко, щоб сказати, чи терпимий я до пішоходів :)))

---------- Додано в 18:54 ---------- Попередній допис був написаний в 18:52 ----------

Я говорив, що вигадана проблема "ревнощів", а не стосунків пішоходів та роверистів загалом...

3. MARTINI

я так розумію, це Бамбук вичитав в маніфесті Асоціації велосипедистів України :)

4. mrochkizm

mrochkizm Безсмертне поні Команда форуму

Мені здається, то вже впирається не в засіб пересування, а стан душі, що ймення йому рагулізм.
    І ровер тут ні причому.

• Подобається Подобається x 2
  5. KARABIN

KARABIN ukropenFuhrer

фігня, треба довести до кожного неповносправного ровериста правило правостороннього руху
    мене сьогодні на Науковій чуть не збив з ніг один рагуль
    я йшов по доріжці, по самім краєчку, а та потвора проїхала так шо чуть сумочку не здер з плеча
    якби я в той момент не чесав по телефону, йому би сталось трудно, мені достатньо було злегка його штовхнути і один Бог знає де б він опинився на такій швидкості
    тому шановні роверисти, будьмо взаємно ввічливими, якшо бачите шо хтось чимчикує по доріжці, краще пригальмуйте, бо коли хтось зірве з мене сумку, це одне, але коли я когось з вас легенько штовхну, це як мінімум перелом

і не наярюйте в дзвінок, краще пригальмуйте, тих 5 секунд ше нікого не врятувало

6. Bambook

Я вичитав це на стіні Мартіні, і чомусь я там єдиний був, кого обурила така поведінка Юри. Всі інші аплодували образам на адресу жінки і закликам до насильства, бо загалом Юра штовхав "роверистську" тему і причетний до проекту велодоріжок.

7. Іспанка

Іспанка Чарівна білка:) Команда форуму

Вкушуся за язика і промовчу, бо зараз зайвого наговорю. Аплодисментів я там не побачила. Є така категорія людей, з якими сперечатися і обурюватися намарно.

8. mrochkizm

mrochkizm Безсмертне поні Команда форуму

Йоу, дайте лінка на тоту запальну дискусію

9. MARTINI

не соромно тако привселюдно брехати?

sent from my Galaxy SIII

10. MARTINI

Та не було там ніц особливого в тій дискусії. Просто один неадекват зморозив дурню, а Бамбук підняв це на прапор боротьби з велосипедистами, ще й зарисувався на фоні того оборонцем жінок і дітей
    :)
    sent from my Galaxy SIII

11. Bambook

Ну перебільшив трішки, не аплодували, але змовчали і надалі спілкувалися на позитиві, так ніби людина нічого такого не казала.
    А могли б і сказати щось йому, як мінімум як власник стіни.
    Чоловікам в таких ситуаціях мовчати - якось не по фен-шую.
    і оцінки
    ви десь собі запхайте. В задню кишеню, а ще краще далі.
    Вкурвився - оце буде точно.

---------- Додано в 00:23 ---------- Попередній допис був написаний в 00:20 ----------

Таки згадав. На нових оцих доріжках не катався, але трохи накатав свого часу на Липинського. Там. правда, людей мало, але часом на когось натикався з пішоходів. Зупинявся і давав людині час відійти. Не матюкався. На мене не матюкалися. Нікого не покалічив, ні на кого не взлився.
    Таке...

12. MARTINI

Та досить вже брехати про мою стіну. У мене на стіні писати і коментувати можуть лише мої френди. А описана ситуація була в групі Дайте пройти минулого чи позаминулого тижня, в коментах до одного з велосипедних постів. Там просто не знайшлося бажаючих конкурувати з вами за костюм дартаньяна. Кругом гвардійці топчуть ногами християнських немовлят на велодоріжці і тут такий бамбук весь в білому :) От шо вміє, то вміє.

sent from my Galaxy SIII

13. MARTINI

Знайшов комент, було в понеділок в групі Дайте пройти. Лінк не можу дати бо в мобілці зараз. Жодного аплодування на репліку «давити курку з курчам» там не помічено :)

sent from my Galaxy SIII

14. Yurko NOTOCO

Yurko NOTOCO Хлопський фільозоф

Во-о...Катрен про роверистів

Запалив Мартіні зигар
    на бамбУковім цибусі,
    сів в німецьку тарадайку,
    та й помчав по ровер-смузі...
    Задавив два ровериста,
    во-о оказія яка...
    І Юрка, що скубав курку
    й журналюгу Бамбука!
    :mocking:

15. artobstrel

artobstrel Дуже важлива персона

эх .. велодорожки ... :cry: ...

16. MARTINI

голосуйте за Свободу, будуть і вам велодоріжки :) Ну шо, нє, вуйку Юрко?

17. Romansd

Romansd Well-Known Member

велодоріжки кажете...
    а скажіть що робити з придурком на ровері який вчора мало не збив (не збив, бо встиг його злапати) мене з сином на вул Галицькі?
    Таке знаєте було бажання того ровера йому кудись запхнути по глибше ;-(
    Про доріжки в парках теж варто згадати, чомусь деякі унікуми їх по замовчувані вважають виключно велодоріжками

18. MARTINI

То правда, є чимало таких придурків, особливо малолітки якісь, тінейджери, дозволяють собі бавитися у слалом між людьми. Старші поводяться більш свідомо і культурно, навіть коли доводиться часом проїхатися тротуаром. Пхатися ровером на ті всі вулички біля пл.Ринок взагалі не розумно. Ще по напрямку Беринди-Підвальна (вздовж колії) площу біль-менш можна пересікти без пригод, але повільно і акуратно, бо це пішохідна зона і люди особливо навколо себе не дивляться. А от Галицька, Сербська, Краківська - там хіба з ровером під ручку йти, вулички дуже тісні, народу уйма, ще літні майданчики і лавки стоять, їхати там на ровері - то ідіотизм.

Через парки я часом їжджу, особливо через Стрийський піднімаюся вгору. Але розганятися там не варто, бо це знову ж місце, де люди гуляють з дідьми, а траекторії дітей дуже непередбачувані :)

На тротуар, буває, заїжджаю щоб об"їхати корок або проблемне місце на дорозі. Але само собою, коли бачу, що на мому шляху нема людей. Скажімо по Городоцькій я часто піднімаюся вгору по тротуару. Так само по Личаківській буває ввечері у деяких місцях піднімаюся тротуаром. Він там доволі широкий і має рівну плитку, їхати вгору по такому значно легше, ніж по бруківці. Коли бачу, що розминутися з людьми на тротуарі непросто, то зіскакую в такому місці на дорогу.

Наголошу, що це винятки, напевно 95% шляху я долаю дорогами і велодоріжками. Головне, коли заїжджаєш на чужу територію, не забувати, що ти на чужій території, рухатися дуже акуратно і повільно, бо тебе там не очікують і ризик зіткнення є високий.

• Подобається Подобається x 2
  19. artobstrel

artobstrel Дуже важлива персона

запилят себе в программу оный тезис - поглядим ... токма скорее всего первое что они запилят это памятники сносить да "вечные" огни закапывать - а это не приемлемо ...

20. MARTINI

не знаю, в нас не зносять і не закопують :) Може у вас Свобода якась інакша

а де твій аватар? :)